...Και μαθήματα λογοτεχνικής μετάφρασης

...Και μαθήματα λογοτεχνικής μετάφρασης Facebook Twitter
Καταξιωμένοι λογοτέχνες και επαγγελματίες του βιβλίου απαρτίζουν την ομάδα διδασκαλίας του Εργαστηρίου Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ.
0

Η Λογοτεχνική Μετάφραση είναι η νέα ενότητα σεμιναρίων που εντάσσει στο πρόγραμμά του το Εργαστήρι Βιβλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου από το Φθινόπωρο του 2012, αφού στις αίθουσες της Αθανασίου Διάκου θα φιλοξενηθούν δύο νέα τμήματα μετάφρασης από την ομάδα του ΕΚΕΜΕΛ, που αναζήτησε νέα στέγη για να συνεχίσει τις δραστηριότητές του.

Το Εργαστήρι έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία οκτώ ετών (3.400 απόφοιτοι, 157 εκδόσεις, 47 βραβεία και διακρίσεις) με εξειδικευμένα και υψηλού επιπέδου εργαστηριακά σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής (μυθιστόρημα-διήγημα, πεζός λόγος, ποίηση, παιδικό βιβλίο) και Διόρθωσης-Επιμέλειας Κειμένων θα προσφέρει από φέτος και μαθήματα Λογοτεχνικής Μετάφρασης στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Νέοι συνεργάτες προστίθενται στη έμπειρη και καταξιωμένη διδακτική ομάδα του Εργαστηρίου του Βιβλίου για επανδρώσουν τα νέα τμήματα Λογοτεχνικής Μετάφρασης: Χάρης Βλαβιανός, Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Χίλντα Παπαδημητρίου, Ανδρέας Παππάς και Κατερίνα Σχινά για το αγγλικό τμήμα, Έφη Γιαννοπούλου, Θωμάς Σκάσσης, Λίζυ Τσιριμώκου, Ανδρέας Στάικος για το γαλλικό τμήμα. Ενώ στα «παραδοσιακά» τμήματα, με τον Στρατή Πασχάλη στη διεύθυνση σπουδών, διδάσκουν, για τα Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής: Χάρης Βλαβιανός, Ανδρέας Μήτσου, Χρήστος Μπουλώτης, Χρήστος Χρυσόπουλος (Αθήνα), Δημήτρης Μίγγας, Σοφία Νικολαϊδου (Θεσσαλονίκη), Αμάντα Μιχαλοπούλου, Ανδρέας Μήτσου, Στρατής Πασχάλης, (e-learning) και για τα Σεμινάρια Διόρθωσης αι Επιμέλειας Κειμένων: Δημήτρης Θάνας, Κλεοπάτρα Καλαφατά (Αθήνα), Γιώργος Κορδομενίδης (Θεσσαλονίκη), Ελένη Κεχαγιόγλου, , Δέσποινα Ζηλφίδου (e-learning).

Το Εργαστήρι παράλληλα με τα μαθήματα στην τάξη (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) εγκαινίασε το Σεπτέμβριο του 2011, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα εξ αποστάσεως σεμινάρια δημιουργικής γραφής και επιμέλειας κειμένων, με τη χρήση νέων τεχνολογιών (e-learning) με τη συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά (με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σίμο Ρετάλη). Οι αιτήσεις συμμετοχής στον πρώτο χρόνο λειτουργίας από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από Έλληνες του εξωτερικού (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία) ξεπέρασαν τις 300 και το ενδιαφέρον συνεχώς αυξάνεται. Θέλοντας να αξιοποιήσει αυτές τις νέες δυνατότητες στη δια βίου μάθηση, που καταργούν τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου, το ΕΚΕΒΙ προτίθεται να επεκτείνει το σύστημα εξ της αποστάσεως διδασκαλίας και στα τμήματα της λογοτεχνικής μετάφρασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές συναντήσεις ενημέρωσης (open house), στις 26/9 για τα Σεμινάρια Δημιουργικής γραφής και Λογοτεχνικής Μετάφρασης, 28/9 για τα τμήματα Θεσσαλονίκης και 3/10 για τα Σεμινάρια Διόρθωσης και Επιμέλειας Κειμένων.

Τα τμήματα λειτουργούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη (με τη συνεργασία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης) και εξ αποστάσεως με σύστημα e-learning.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ)

ΤΗΛ.: 210-9200300, 336 (Μαρία Θεοδωρίδου)

e-mail: [email protected]

www.ekebi.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ: Νέο όνομα, νέα εμφάνιση και νέο προϊόν ΓΕΜΑΤΑ MAX για απόλαυση στο maximum

Market news / Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ: Νέο όνομα, νέα εμφάνιση και νέο προϊόν ΓΕΜΑΤΑ MAX για απόλαυση στο maximum

Η μάρκα Αλλατίνη ανανεώνει τα αγαπημένα Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά και ενισχύει την απολαυστική σειρά λανσάροντας τα ΓΕΜΑΤΑ ΜΑΧ σε δύο δυνατούς γευστικούς συνδυασμούς.
THE LIFO TEAM
Ανακαλύψτε τη νέα ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι: Μία φυσικά δροσιστική γεύση για κάθε στιγμή

Market news / Ανακαλύψτε τη νέα ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι: Μία φυσικά δροσιστική γεύση για κάθε στιγμή

Η αγαπημένη ΦΙΞ Άνευ διευρύνει το ρεπερτόριο των επιλογών μας, με 3 προτάσεις χωρίς αλκοόλ: την κλασική ΦΙΞ Άνευ με την αυθεντική γεύση μπύρας, τη ΦΙΞ Άνευ Λεμόνι και τη νέα ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι.
THE LIFO TEAM
Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίπλα στους αθλητές του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2025

Market news / Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίπλα στους αθλητές του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2025

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος θα είναι ο απόλυτος σύμμαχος των αθλητών, προσφέροντας την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση που χρειάζονται σε κάθε στάση ανεφοδιασμού.
THE LIFO TEAM