Νέα Ορλεάνη: Η στιγμή της επίθεσης με το λευκό φορτηγάκι στο πλήθος

Νέα Ορλεάνη: Η στιγμή της επίθεσης με το λευκό φορτηγάκι στο πλήθος Facebook Twitter
Φωτογραφία: Χ
0

Τη στιγμή της επίθεσης στη Νέα Ορλεάνη κατέγραψαν βίντεο που εξετάζουν οι αρχές.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, το λευκό φορτηγάκι που οδηγούσε ο 42χρονος δράστης, Αμερικανός και βετεράνος του στρατού, κινείται κανονικά επί της κεντρικής Canal Street. Ξαφνικά, φαίνεται να στρίβει δεξιά, να επιταχύνει και να κατευθύνεται προς την Bourbon Street, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, όπου συγκεντρωμένο πλήθος γιόρταζε την Πρωτοχρονιά.

Άλλο βίντεο δείχνει το λευκό φορτηγάκι του δράστη να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ πεζοί τρέχουν να σωθούν.

Σύμφωνα με το FBI, οι νεκροί από την επίθεση του 42χρονου Σαμσούντ Ντιν Τζαμπάρ, είναι πλέον, 15. Ο δράστης, που έχει γεννηθεί στην Αμερική και ήταν κάτοικος Τέξας, ήταν βετεράνος του Στρατού. Είχε υπηρετήσει στον στρατό ξηράς, από το 2007 ως το 2015 κι είχε αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν την περίοδο 2009-2010, ενώ αποστρατεύτηκε με βαθμό αρχιλοχία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Νέα Ορλεάνη: Η στιγμή της επίθεσης με το λευκό φορτηγάκι στο πλήθος Facebook Twitter
Φωτογραφία: FBI

Ο αδελφός του Αμπντούρ Τζαμπάρ τον περιέγραψε με τον χαρακτηρισμό «αγάπη», διευκρινίζοντας στην εφημερίδα New York Times ότι ήταν μουσουλμάνος από νεαρή ηλικία αλλά τα τελευταία χρόνια πέρασε «μια μορφή ριζοσπαστικοποίησης». Φίλος του από μικρή ηλικία είπε στην ίδια εφημερίδα πως ξαναβρέθηκαν το 2017 και διαπίστωσε πως είχε γίνει «αληθινά παθιασμένος» όσον αφορά την πίστη του.

Ο δράστης είχε τοποθετήσει στο νοικιασμένο λευκό όχημα μία σημαία του ISIS, που διακρίνεται στο πίσω μέρος. Η σημαία είναι τυλιγμένη, προφανώς για να μην κινήσει υποψίες πριν πραγματοποιήσει την επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές διαθέτουν και βίντεο όπου ο δράστης φέρεται να ασπάζεται τις αρχές των τζιχαντιστών.

Νέα Ορλεάνη: Η στιγμή της επίθεσης με το λευκό φορτηγάκι στο πλήθος Facebook Twitter
Το φορτηγάκι του δράστη φαίνεται να έχει πίσω τη σημαία του ISIS, τυλιγμένη για να μην ξεχωρίζει εκ των προτέρων
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μισέλ Ομπάμα: Έκανα κάτι για τον εαυτό μου και κατέληξαν στο ότι χωρίζω με τον σύζυγό μου

Διεθνή / Μισέλ Ομπάμα: Έκανα κάτι για τον εαυτό μου και κατέληξαν στο ότι χωρίζω με τον σύζυγό μου

«Η ζωή μου είναι όπως ακριβώς τη θέλω. Κάνω ό,τι θέλω εγώ. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που όλες οι επιλογές μου είναι για μένα», σχολίασε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ​
LIFO NEWSROOM
Αποζημίωση $1,68 δισ. στα θύματα κακοποίησης του συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ

Διεθνή / Αποζημίωση $1,68 δισ. στα θύματα κακοποίησης του συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ

Ο σκηνοθέτης υποσχόταν ρόλους και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πάνω από 40 γυναίκες - Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν επιδικαστεί σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από την εμφάνιση του κινήματος #MeToo
LIFO NEWSROOM