Νιγηρία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από ένοπλη επίθεση τζιχαντιστών

Νιγηρία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από Ένοπλη επίθεση τζιχαντιστών Facebook Twitter
Φωτ: Χ screenshot/ @savasmedya
0

Στη Νιγηρία, τουλάχιστον 40 πολίτες σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων, που οι αρχές της χώρας αποδίδουν σε μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων, είτε της Μπόκο Χαράμ ή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, στην κοινότητα Ντουμπά, στην πολιτεία Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο νιγηριανός στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην πολιτεία Ζαμφάρα, στα βορειοδυτικά της χώρας, η οποία σκότωσε 16 αμάχους.

Δεν είναι σαφές κατά πόσο τα δύο συμβάντα συνδέονται, καθώς τρομοκρατικές ομάδες και εγκληματικές συμμορίες τρομοκρατούν τις βόρειες και κεντρικές πολιτείες της χώρας εδώ και χρόνια. Η Νιγηριανή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η επιδρομή, που στοίχισε τη ζωή σε 16 αμάχως, είχε στόχο ένοπλες συμμορίες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.

Η τρομοκρατική επίθεση της Κυριακής με τουλάχιστον 40 θύματα έγινε στην πολιτεία Μπόρνο, όπου το 2009 έγινε εξέγερση τζιχανιστών, εκτοπίζοντας εκατομμύρια άτομα. Μολονότι ο νιγηριανός στρατός έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως οι τζιχαντιστές συνετρίβησαν, οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και αμάχων, συνεχίζονται.

Σε ενέδρα εναντίον στρατιωτικής περιπόλου την προηγούμενη εβδομάδα, σκοτώθηκαν 34 τζιχαντιστές και έξι στρατιώτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM