Τη λίστα με τα χερότερα φαγητά του κόσμου, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις που τους έκαναν, δημοσίευσε το Taste Atles.
Η λίστα περιλαμβάνει 100 πιάτα και ανάμεσά τους, είναι δύο ελληνικά. Το πρώτο είναι οι αγκινάρες στην 23η θέση και το άλλο, τα μπουρμπουρέλια, στην 65η θέση.
Για τις αγκινάρες, το Taste Atlas γράφει: «Είναι μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα από την Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα γίνεται συνήθως με συνδυασμό νεαρών και τρυφερών αγκινάρων, λεμονιού, χυμού λεμονιού, ελαιόλαδου, μουστάρδας, σκόρδου, άνηθου, αλατιού και πιπεριού. Οι αγκινάρες κόβονται και βράζονται σε νερό και χυμό λεμονιού. Οι αγκινάρες κόβονται στα τέσσερα και στη συνέχεια στη μέση. Βάζουν ένα ντρέσινγκ που αποτελείται από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο πάνω στις αγκινάρες και η σαλάτα πασπαλίζεται με ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνεται, και σερβίρεται αμέσως».
These are the dishes you like the least. Learn more: https://t.co/54bUr7V1aV pic.twitter.com/meYhFw8b2T
— TasteAtlas (@TasteAtlas) January 10, 2025
Για τα μπουρμπουρέλια, μια παραδοσιακή κεφαλονίτικη γιορτή, το Taste Atlas γράφει: «Αυτό το ρουστίκ ελληνικό πιάτο παρασκευάζεται με μια ποικιλία από ανάμεικτα φασόλια που γίνονται μια χορταστική σούπα. Το πιάτο αποτελείται από έναν έναν συνδυασμό φακών, φασολιών, ρεβιθιών ή φάβας και η σούπα είναι συνήθως καρυκευμένη με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Το πιάτο συνδέεται παραδοσιακά με την Κεφαλλονιά».
Taste Atlas: Τα 5 χειρότερα πιάτα
- Blodpalt, Φινλανδία: Το χειρότερο πιάτο αποτελείται από σκούρα καφέ ζυμαρικά που παρασκευάζονται με αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού και αίμα ζώων.
- Bocadillo de sardinas, Ισπανία: Πρόκειται για ένα σάντουιτς με κονσέρβα σαρδέλας.
- Calskrove, Σουηδία: Αποτελείται από πίτσα καλτσόνε, γεμιστή με χάμπουργκερ και τηγανητές πατάτες.
- Angulas a la cazuela, Ισπανία: Φτιάχνεται από σπάνια και ακριβά «μωρά χέλια», σκόρδο, νιφάδες καυτερής πιπεριάς, ελαιόλαδο και αλάτι.
- Jellied eels, Αγγλία: Πρόκειται για ζελέ από χέλι που είναι ένα παραδοσιακό φαγητό του δρόμου και χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.