Εν αγνοία της, παντρεύτηκε τον πατέρα της

Εν αγνοία της, παντρεύτηκε τον πατέρα της Facebook Twitter
0

Ένα μυστικό που κανείς δεν μοιραζόταν με τη Valerie Spruill όσο ο σύζυγός της ήταν ζωντανός: Για πολλά χρόνια μετά το θάνατό του άκουγε μικρά κομμάτια της ιστορίας, κάτι για έναν απόντα πατέρα, κάτι για το σύζυγό της, που δεν έβγαζαν νόημα. Μέχρι που ο θείος της είπε τελικά αυτό που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει: εν αγνοία της, είχε παντρευτεί τον πατέρα που δε γνώρισε ποτέ.

Η Spruill έκανε γνωστή την ιστορία της αυτό το μήνα, η οποία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Akron Beacon Journal του Οχάιο και στη συνέχεια στο CNN, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει άλλους που αντιμετωπίζουν φαινομενικά ανυπέρβλητα προβλήματα. Η ιστορία έγινε viral φτάνοντας μέχρι την Αυστραλία και την Ινδία όπου οι ερωτήσεις είναι πάντα οι ίδιες: Πώς μπόρεσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Είναι ένα ερώτημα που η Spruill λέει ότι έχει αντιμετωπίζει από τότε που έμαθε την αλήθεια το 2004, έξι χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, Percy Spruill.

Επιβεβαίωσε ότι ο σύζυγός της ήταν πράγματι ο πατέρας της, μέσω ενός τεστ DNA, και τα επακόλουθα ήταν καταστροφικά συναισθηματικά – η Spruill υπέστη δύο εγκεφαλικά επεισόδια και έχει διαγνωστεί με διαβήτη. "Ο πόνος και το άγχος σκοτώνουν, κι έπρεπε να απελευθερώσω το άγχος μου,» είπε ο Spruill. «Εγώ λέω απλά την ιστορία για να απελευθερώσω τον πόνο μου."

Η μητέρα της Spruill έμεινε έγκυος 15 χρονών. Έστειλε την κόρη της να μείνει με τους παπούδες όταν ήταν 3 μηνών και αρχικά πίστευε ότι ο παπούς που τη μεγάλωσε ήταν ο πατέρας της. Σε ηλίκία 8 ή 9 έμαθε ότι η γυναίκα που επισκεπτόταν συχνά το σπίτι δεν ήταν μια οικογενειακή φίλη, αλλά η μητέρα της. Αλλά κανείς, είπε, δεν της μίλησε ποτέ για τον πατέρα της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ