Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός.
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει πως από Δευτέρα θα έχουμε αρκετή σκόνη στην ατμόσφαιρα ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ, η αφρικανική σκόνη αναμένεται να παραμείνει στην ατμόσφαιρα τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη 13 Μαρτίου.
«Να ενημερώσω αλλεργικούς και αυτούς που θέλουν να πλύνουν αμάξι-μπαλκόνια , ότι από Δευτέρα θα έχουμε αρκετή σκόνη στην ατμόσφαιρα» έγραψε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.
Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-03-2025
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-03-2025
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο και στις Κυκλάδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-03-2025
Αραιές νεφώσεις, που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-03-2025
Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες βροχές στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-03-2025
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.