Έξι ιταλοί σεισμολόγοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

Έξι ιταλοί σεισμολόγοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία Facebook Twitter
0

Ύστερα από την απόφαση δικαστηρίου να καταδικάσει έξι σεισμολόγους για ανθρωποκτονία, επειδή δεν προειδοποίησαν εγκαίρως για το σεισμό που σημειώθηκε το 2009 στη Λάκουιλα, με 308 νεκρούς, η επιστημονική κοινότητα αντιδράει.

«Ανησυχούμε βαθύτατα. Δεν είναι μόνο η σεισμολογία που δικάζεται αλλά γενικά η επιστήμη» τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Charlotte Krawczyk, πρόεδρος της μονάδας σεισμολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεω-επιστημών. «Όλοι οι επιστήμονες είναι σοκαρισμένοι με την απόφαση», συμπλήρωσε η ίδια.

Ο Roger Musson της Βρετανικής Γεωλογικής Έρευνας πρόσθεσε με τη σειρά του ότι η απόφαση είναι «απίστευτη», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο από εδώ και πέρα οι επιστήμονες και ιδιαίτερα δε οι σεισμολόγοι θα φοβούνται να λένε τη γνώμη τους.

Έξι ιταλοί σεισμολόγοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία Facebook Twitter

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι οι επιστήμονες έδωσαν ανακριβείς διαβεβαιώσεις μετά τις δονήσεις που είχαν προηγηθεί του σεισμού, μεγέθους 6,3 βαθμών Ρίχτερ.

Οι έξι σεισμολόγοι και ένας κυβερνητικός αξιωματούχος πήραν μέρος σε μια συνάντηση, πριν το σεισμό που έπληξε την περιοχή της Ιταλίας τον Μάρτιο του 2009, όπου ανακοίνωσαν στους αρμόδιους ότι ήταν απίθανο να σημειωθεί ένα μεγαλύτερος σεισμός, αλλά όχι αδύνατο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM