Aν υπάρχει κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει κατευθείαν στον πάγκο ενός φούρνου, αυτό είναι η μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού με προζύμι, και στον Breadman το ξέρουν καλά αυτό.
Από τότε που άνοιξε, ο φούρνος της οδού Φορμίωνος 12 έγινε γρήγορα σημείο αναφοράς για όλους όσοι αγαπούν το ψωμί όπως πρέπει να είναι: αργής ωρίμανσης, με πλούσιο άρωμα, τέλεια κόρα και αφράτη ψίχα. Εδώ τα ψωμιά δεν είναι απλώς συνοδευτικά, είναι πρωταγωνιστές. Από το signature προζυμένιο μέχρι τα ψωμιά με καλαμπόκι ή τα πολύσπορα, όλα μιλάνε τη γλώσσα της ποιότητας και της απλότητας.
Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, ο Breadman σε προσκαλεί να δοκιμάσεις τα πασχαλινά του τσουρέκια, αφράτα και ινώδη, αρωματισμένα με μαχλέπι και μαστίχα και με γεύση που θυμίζει άλλες εποχές. Το ίδιο ακαταμάχητα είναι και τα πασχαλινά κουλουράκια: βουτυράτα, αρωματικά, με μια διακριτική γλύκα που κάνει κάθε μπουκιά να θυμίζει Πάσχα των παιδικών μας χρόνων.
Όλα αυτά συνυπάρχουν αρμονικά με τον αλμυρό κόσμο του Breadman, που αυτές τις μέρες εμπλουτίζεται και με νηστίσιμες χειροποίητες πίτες, ενώ το brunch που έχει αγαπηθεί για τις πρωτότυπες συνταγές του παραμένει ένας καλός λόγος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου εδώ.
Ο Breadman αλλάζει τη γεύση της γειτονιάς, χτίζοντας καθημερινά μια μικρή αρτο-κοινότητα γύρω από τη χαρά του καλού ψωμιού, της σωστής πρώτης ύλης και της παράδοσης που διατηρεί αναλλοίωτη την ψυχή της.
Φορμίωνος 12 & Μονής Σέκου, Αθήνα
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0