Το πιο αφράτο τσουρέκι: Το βίντεο του Taste Atlas ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Το πιο αφράτο τσουρέκι: Το βίντεο του Taste Atlas ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Λόγω των ημερών του Πάσχα, το Taste Atlas δημοσίευσε βίντεο με όλα τα βήματα για αφράτο τσουρέκι.

Το τσουρέκι είναι παραδοσιακό γλυκό ψωμί το οποίο έχει διάφορες ονομασίες ανά τον κόσμο. Η λέξη προέρχεται από το τουρκικό çörek, που σημαίνει οποιαδήποτε ζύμη περιέχει μαγιά.

Το τσουρέκι στη χώρα μας αποτελεί παραδοσιακό γλυκό έδεσμα το οποίο παρασκευάζεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα ή των Χριστουγέννων. Επίσης αναφέρεται και ως λαμπροκουλούρα ή λαμπρόψωμο, ωστόσο έχει επικρατήσει η λέξη «τσουρέκι», που υιοθετήθηκε την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

«Το τσουρέκι είναι ένα παραδοσιακό πασχαλινό έδεσμα που χαρακτηριστικό του είναι το σχήμα-πλεξούδα, το οποίο μπορεί να είναι είτε κυκλικό είτε μακρόστενο. Η παράδοση λέει ότι το τσουρέκι αποτελείται από τρεις πλεξούδες, ένα για κάθε μέρος της Τριάδας. Η ζύμη συνήθως παρασκευάζεται από γάλα, αυγά, βούτυρο και αρωματικές ουσίες όπως μαχλέπι, ξύσμα πορτοκαλιού, κάρδαμο και βανίλια» γράφει το Taste Atlas.

Πάντως, πλέον οι περισσότεροι επιλέγουν να αγοράζουν τσουρέκι από φούρνους και ζαχαροπλαστεία, ωστόσο η συνταγή του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Σημειώνεται πως το τσουρέκι, κατά την παράδοση, φτιάχνεται τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ