Σχολικές εκδρομές… σε κέντρα της παραλιακής

Σχολικές εκδρομές… σε κέντρα της παραλιακής Facebook Twitter
1

Εκδρομές σε κέντρα της παραλιακής για ανήλικους μαθητές διοργανώνουν τουριστικά γραφεία. Στις «εκδρομές» αυτές οι μαθητές καταναλώνουν αλκοόλ, αν και η διάθεση του σε ανήλικους απαγορεύεται αυστηρώς. Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι εκδρομές διοργανώνονται από υπαλλήλους «περιθωριακών» τουριστικών γραφείων και «συνδικαλιστικών εκπροσώπων» μαθητών που επισήμως μαζεύουν χρήματα για την πενταήμερη εκδρομή.

Όμως, ναυλώνονται  πούλμαν για ολονύχτιες εξορμήσεις Παρασκευή και Σάββατο μέχρι πρωίας σε κέντρα της παραλιακής που ουσιαστικά δεν ελέγχονται.  Μάλιστα αρκετές φορές το αλκοόλ που καταναλώνεται είναι νοθευμένο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διοργανωτές παίρνουν από κάθε μαθητή 20 ευρώ και στις ολονύχτιες εκδηλώσεις της παραλιακής,  εκτός από μαθητές της Τρίτης Λυκείου, συμμετέχουν και μαθητές της Α και Β Λυκείου.

Τα χρήματα που μαζεύονται για τις εξόδους αυτές και τα οποία μπορεί να φτάσουν και τις 2 χιλιάδες ευρώ,  μοιράζονται μεταξύ του ιδιοκτήτη του καταστήματος, του ταξιδιωτικού πρακτορείου και 2-3 μαθητών που υποτίθεται πως κρατάνε ταμείο.

"Έχω έρθει κατ’ επανάληψη σε αντιπαράθεση για αυτό το θέμα", σχολιάζει ο κ. Παύλος Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας που ζητά συνεργασία με τρους γονείς τονίζοντας ότι "πολλές φορές δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Τα παιδιά τούς παραπλανούν λέγοντας ότι είναι εκδήλωση υπό την αιγίδα του σχολείου. Από την άλλη, δεν είναι εύκολο ένας γονέας να συγκρουστεί με το παιδί του. Ξέρετε πώς είναι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία...".

"Έχω υπόψη μου τουλάχιστον δύο περιστατικά ατυχήματος με πούλμαν που μετέφεραν μαθητές σε νυχτερινά κέντρα όπου η Τροχαία κλήθηκε αφότου οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν με άλλο πούλμαν στο νυχτερινό κέντρο" λέει η κ. Αικατερίνη Στύπα, η οποία έχει διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου γονέων στο 39ο Λύκειο Αθηνών. Ο κ. Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας σημειώνει  ότι "παλαιότερες καταγγελίες είχαν φτάσει μέχρι την Εισαγγελία χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν".

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ