Κέντρο δεδομένων που λειτουργεί χάρη σε κοπριά

Κέντρο δεδομένων που λειτουργεί χάρη σε κοπριά Facebook Twitter
0
Κέντρο δεδομένων που λειτουργεί χάρη σε κοπριά Facebook Twitter

Μπορεί η εταιρεία Microsoft να χρειάζεται μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να καταφέρει να συντηρήσει τα κέντρα δεδομένων της, αλλά αυτό δεν την αποτρέπει από το να αναζητά τρόπους, ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. 

Ο λόγος για τη δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων στο Wyoming, το οποίο θα λειτουργεί με βιοαέριο που θα παράγεται χάρη σε μία ποικιλία οργανικών υλών, όπως κτηνοτροφικά περιττώματα, αγροτικά υπολείμματα και λύματα.

Όπως αναφέρει η Dailymail, σκοπός του εγχειρήματος είναι η λειτουργία ενός κέντρου clouding, το οποίο θα κοστίσει $5,5 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα θα μελετούνται νέες μέθοδοι για την παραγωγή καθαρών και επαρκών πηγών ενέργειας, για άλλα κέντρα δεδομένων.

Κέντρο δεδομένων που λειτουργεί χάρη σε κοπριά Facebook Twitter

Σε περίπτωση που το εγχείρημα κριθεί επιτυχημένο, η Microsoft θα ξεκινήσει μία καμπάνια για να αναδείξει τις προοπτικές της ανακύκλωσης, καθώς και της αξιοποίησης βιοκαυσίμων. Ύστερα από τη λήξη του 18μηνου πιλοτικού προγράμματος, η εταιρεία θα δωρίσει τη συσκευή στην πόλη Cheyenne και στο University of Wyoming, για περαιτέρω έρευνα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM