Νέες πορείες αυτή την ώρα στο κέντρο

Νέες πορείες αυτή την ώρα στο κέντρο Facebook Twitter
3

Με περιορισμένα επεισόδια και με ρίψη χημικών από την πλευρά της Αστυνομίας, ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα η πορεία από τα Προπύλαια, για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στην πορεία συμμετέχουν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και κινήσεις αντιεξουσιαστών.

Η πορεία έχει κατεύθυνση τη Βουλή.




Κόσμος συγκεντρώνεται και πάλι στο κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό, πριν ακριβώς 4 χρόνια στα Εξάρχεια. Αυτή την ώρα ετοιμάζεται για πορεία από τα Προπύλαια η νεολαία του Συνασπισμού ενώ στις 7 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο ίδιο σημείο, από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Μικροεπεισόδια και προσαγωγές είχαμε νωρίτερα στο κέντρο, όπου μαθητές πραγματοποίησαν πορεία, για τη συμπλήρωση 4 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Δακρυγόνα έπεσαν έξω από το Πανεπιστήμιο όπου υπήρξαν συμπλοκές και έγιναν δύο προσαγωγές ενώ στην Ομόνοια υπήρξε πετροπόλεμος. Ένταση και στα Εξάρχεια κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος.

Στο Χαλάνδρι, στη μαθητική πορεία έπεσαν κρότου λάμψης μετά την επίθεση με αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας.

Επεισόδια έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αλλά και στην Εγνατία όπου έγιναν και προσαγωγές.


Νέες πορείες αυτή την ώρα στο κέντρο Facebook Twitter

Με «μέτρα Πολυτεχνείου», προετοιμάζεται η αστυνομία για τις δύο πορείες που προγραμματίζονται σήμερα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ακριβώς πριν 4 χρόνια στα Εξάρχεια.

Η πρώτη συγκέντρωση είναι στις 11 στα Προπύλαια από φοιτητές και μαθητές, φορείς και συλλογικότητες και θα ακολουθήσει πορεία προς τη βουλή. Στον ίδιο χώρο, τα Προπύλαια θα υπάρξουν δύο ακόμη συγκεντρώσεις από αριστεριστές στις 5 το απόγευμα και από αντιεξουσιαστές στις 7 το βράδυ.

Η αστυνομία ήδη έχει αρχίσει να λαμβάνει μέτρα με κιγκλιδώματα γύρω από τη βουλή και με ΜΑΤ που θα κλείσουν όλες τις προσβάσεις προς τη βουλή ενώ από τις 10 το πρωί έχουν κλείσει και οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο.»  Παράλληλα μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ κινούνται στο κέντρο και πραγματοποιούν ελέγχους, σε όσους θεωρούν ύποπτους.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM