Προβόπουλος: «Η ανάπτυξη ίσως να έρθει πιο σύντομα»

Προβόπουλος: «Η ανάπτυξη ίσως να έρθει πιο σύντομα» Facebook Twitter
4

Αισιόδοξος ότι η ανάκαμψη είναι πιθανό να έρθει πιο γρήγορα από ότι την περιμένουμε, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος. Ο κ. Προβόπουλος σε δηλώσεις του, κατά τη Συζήτηση επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2012 στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι εθνική προτεραιότητα αποτελούν τώρα η ανάκαμψη και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

Μίλησε για θετικές εξελίξεις που δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες ότι η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει και σημείωσε ότι για  να συμβεί αυτό, απαιτείται συνεπής εφαρμογή όσων θεσμοθετήθηκαν, παράλληλα με δράσεις που επισπεύδουν την ανάκαμψη και ένα ευρύτερο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αν όμως υπάρξουν καθυστερήσεις, η ανάκαμψη απομακρύνεται και οι επιπτώσεις αυτή τη φορά θα είναι πολύ βαρύτερες, είπε ο κ. Προβόπουλος.

Αναφερόμενος στον τραπεζικό τομέα, ο κ. Προβόπουλος επισήμανε πως η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και η ανασύνταξη του τραπεζικού συστήματος αποτελούν κομβικής σημασίας μεταρρυθμίσεις, καθώς η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη προς αυτές εκ μέρους των εγχώριων αποταμιευτών και των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ