Βαριές «καμπάνες» σε αγανακτισμένους στη Ρώμη

Βαριές «καμπάνες» σε αγανακτισμένους στη Ρώμη Facebook Twitter
3

Βαριές ποινές επέβαλε ιταλικό δικαστήριο σε έξι διαδηλωτές που στα επεισόδια σε συγκέντρωση αγανακτισμένων στη Ρώμη τον Οκτώβριο του 2011, έκαψαν θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το δικαστήριο καταδίκασε τους έξι, πέντε Ιταλούς και έναν Ελβετό, σε εξαετή κάθειρξη για τις κατηγορίες της καταστροφής και λεηλασίας κρατικής περιουσίας, της αντίστασης κατά της αρχής και της διακεκριμένης επίθεσης κατά εκπροσώπων της δημόσιας τάξης.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει οκταετή κάθειρξη για καθέναν από τους κατηγορούμενους. Επίσης ο δικαστής διέταξε καθένα από τους καταδικασθέντες να δώσει αποζημίωση 30 χιλιάδων ευρώ μαζί με τόκους στον αστυνομικό που δέχτηκε την επίθεση τους αλλά και στο υπουργείο Άμυνας.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η αντίδραση ενοχλεί και το κράτος οφείλει να την καταδικάζει κάποιες φορές σωστά, κάποιες φορές για εκφοβισμό ωστε να ηρεμήσουν τα υπόλοιπα προβατάκια. Στην Ελλάδα δεν καταδικάζονται ποτέ τέτοιες πράξεις. Αναγνωρίζω τον "ηρωισμό" εκείνου που ξέρει οτι θα καταδικαστεί γι'αυτο που κάνει αλλά το κάνει γιατί πρέπει ή νομίζει οτι θα αλλάξει κάτι και όχι εκείνον που το κάνει γιατί "έτσι γίνεται" ή "κανείς δεν τιμωρείται" ακόμα και αν σκοτωθουν άνθρωποι αθώοι μέσα σε τράπεζα και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Αυτου του ειδους 'βανδαλισμοι' και καταστροφες, δειχνουν μια αναταραχη στη κοινωνια που το εκαστοτε κρατος αδιαφορει να ασχοληθει. Η δε Ιταλια του Μπερλουσκονι ειναι το φασιστικο κρατος του 21ου αιωναι..Για εμπρησμο μπατσικου, ο δικαστης ηθελε να ριξει 8 χρονια λεει..Για βιασμο ειμαι σιγουρος οτι εχω ακουσει λιγοτερα χρονια καθειρξης..Αλλα!! αμα εχει να κανει με τη διατηρηση του ληθαργου της μαζας τοτε...ισοβια!ΥΓ.Προσεχτε τη ευχεστε εμμεσα κυρ Αρη..
Ασφαλως αυτο στην Ελλαδα θα ηταν αδιανοητο. Εδω οι βανδαλισμοι θεωρουνται "δημακρατικα δικαιωματα". Ασε που συνηθως ριχνουμε Ολες τις ευθυνες στο "παρακρατος" των αστυνομικων...