Κρεμάνε φαγητό σε κάδους για ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια

Κρεμάνε φαγητό σε κάδους για ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια Facebook Twitter
5

Για κινήσεις αλληλεγγύης από πολίτες προς ανθρώπους που ψάχνουν τα σκουπίδια αναζητώντας τροφή, κάνει λόγο ρεπορτάζ σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λόγω της αύξησης του αριθμού των πολιτών οι οποίοι αναζητούν τροφή στους κάδους, όλο και περισσότεροι πολίτες συσκευάζουν το φαγητό που τους περισσεύει, το τοποθετούν σε σακούλα  και το κρεμάνε στους κάδους.

Στο άρθρο, εκτός από μαρτυρίες πολιτών υπάρχει και η δήλωση του Προϊσταμένου του τμήματος Αποκομιδής και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Δημήτρη Κοσμάτου, ο οποίος λέει ότι «σε όποιον περισσεύει κάτι,  αντί να το πετάξει, το αφήνει δίπλα για να το πάρει ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη».

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται στην αρχή της και δεν είναι δεδομένο ότι συμβαίνει κάθε μέρα και σε όλες τις γειτονιές.

Πιο συχνό, κατά το ρεπορτάζ, είναι το φαινόμενο στην επαρχία όπου και εκεί ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη είναι ανησυχητικός.

(Η φωτογραφία είναι αναρτημένη σε κάδο της Καλλιθέας.)

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM