Αλλαγή πολιτικής για τους ομοφυλόφιλους προσκόπους της Αμερικής;

Αλλαγή πολιτικής για τους ομοφυλόφιλους προσκόπους της Αμερικής; Facebook Twitter
0

Το Σώμα Προσκόπων της Αμερικής (BSA) ανακοίνωσε χθες ότι εξετάζει την αλλαγή της πολιτικής του που αφορά τις σεξουαλικές προτιμήσεις των μελών του.

Μέχρι σήμερα, οι ομοφυλόφιλοι δε γίνονται δεκτοί στους κύκλους των προσκόπων. Οι νέες προτάσεις κατευθύνουν την απόφαση της αποδοχής ή απόρριψης γκέι μελών στους εγχώριους φορείς, στους χορηγούς του σώματος και στις οικογένειες τους.

Η μακρόχρονη ομοφοβική στάση του Σώματος απέναντι στους ομοφυλόφιλους είχε κατοχυρωθεί νομικά από το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο το 2000. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες το Σώμα δεχόταν έντονες πιέσεις να αλλάξει την πολιτική του. Τον Οκτώβριο, ενώ ο δεκαεπτάχρονος Ράιαν Άντερσον είχε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα προσόντα για να λάβει το διακριτικό του Αετού, δεν του απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Η ανακοίνωση του Σώματος έκανε λόγο για «μη συμβατότητα του Άντερσον με το σεξουαλικό προσανατολισμό της οργάνωσης» και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ύστερα από διαδικτυακή διαμαρτυρία της μητέρας του Άντερσον, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 468.000 υπογραφές, οι τοπικοί εκπρόσωποι υποχώρησαν και του απένειμαν τον τίτλο, παρά την απόφαση που είχε προηγηθεί.

Ο εκπρόσωπος του Σώματος Ντέρον Σμιθ δήλωσε στο Time ότι η απόφαση θα συζητηθεί στο εθνικό συμβούλιο των προσκόπων την επόμενη εβδομάδα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM