Κερατσίνι: Δέκα μέρες χωρίς νερό

Κερατσίνι: Δέκα μέρες χωρίς νερό Facebook Twitter
2

Χωρίς νερό παραμένουν εδώ και δέκα μέρες οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα σχολεία και το κτίριο του δημαρχείου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΥΔΑΠ και στον δήμο. Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών η διακοπή της υδροδότησης οδήγησε τον δήμο να κλείσει τις υπηρεσίες του, ενώ από σήμερα εργαζόμενοι, φορείς, δημοτικές παρατάξεις και πολίτες ξεκινούν μια σειρά κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ. Η ΕΥΔΑΠ υποστηρίζει ότι ο Δήμος Κερατσινίου τής χρωστάει 3.400.000 ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνει και 443.797 ευρώ από κατανάλωση νερού το 2012.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ ο Δήμος Κερατσινίου επέβαλε στην ΕΥΔΑΠ ετήσια τέλη διέλευσης αγωγού αποχέτευσης ύψους 14.064.300 ευρώ και την άμεση καταβολή του 40%, παρά το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ είχε ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης του δήμου, η οποία δικάζεται στις 17 Μαΐου 2013. Έτσι ανάγκασε την ΕΥΔΑΠ να δεσμεύσει 5,6 εκατ. ευρώ σε τράπεζα για να εκδώσει εγγυητική επιστολή αντίστοιχου ύψους, αμφισβητώντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τη φερεγγυότητά της.

Ο δήμος από την πλευρά του κάνει λόγο για «διορισμένη διοίκηση της κρατικής ΕΥΔΑΠ», η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί σαν κοινός εκβιαστής και για να επανασυνδέσει το νερό και να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των υπαλλήλων, ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να παραιτηθεί από τη συνολική διεκδίκηση του τέλους διέλευσης του αγωγού λυμάτων της ΕΥΔΑΠ, που καταλήγει στον Ακροκέραμο, και να επιστρέψει την εγγυητική επιστολή των 5,6 εκατ. ευρώ. Διευκρινίζει δε ότι η καταβολή τού 40% του τέλους είναι απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου και όχι του δήμου. Τονίζεται ακόμα ότι, ενώ οι δύο πλευρές συναντήθηκαν και βρέθηκε σημείο επαφής, η ΕΥΔΑΠ πήρε πίσω τη συμφωνία που είχε κάνει και δυστυχώς επέλεξε τη συνέχιση της κόντρας.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: 

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: «Οι δράστες έχουν αφήσει γενετικό υλικό» λέει ο ιατροδικαστής Λέων

Τι είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση - «Τη ζήλευαν, παρότρυναν και άλλους, μπήκαν μέσα και άρχισαν κλωτσιές, μπουνιές στο κεφάλι, την άφησαν με τα εσώρουχα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δηλαδή ο Δήμος Κερατσινίου έχει να πληρώσει για νερό 5-6 χρόνια, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Αθηναίους που πληρώνουν για το νερό που καταναλώνουν. Και για ποιο λόγο δεν πληρώνει εκείνος, αλλά πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι;Μάλιστα, ο Δήμος Κερατσινίου βγάζει μπροστά τους εργαζόμενούς του, κατηγορώντας την ΕΥΔΑΠ που τους έχει αφήσει απλήρωτους. Ωστόσο, φταίει η ΕΥΔΑΠ που δεν πληρώνονται, ή ο Δήμος που είναι μπαταχτσής; Κι αν αύριο μεθαύριο η ΕΥΔΑΠ αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενούς της επειδή της χρωστάνε οι Δήμοι και δεν έχει να πληρώσει το προσωπικό της;