ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

29χρονη από τη Συρία: «Προτιμώ τον πόλεμο από το ρατσισμό στην Ελλάδα»

29χρονη από τη Συρία: «Προτιμώ τον πόλεμο από το ρατσισμό στην Ελλάδα» Facebook Twitter
Φωτο Αρχείου
65

Τη μαρτυρία της καταθέτει στην ιστοσελίδα 1againstracism.gr, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες η 29χρονη Ζιχάν από τη Συρία. Μητέρα έξι παιδιών αναγκάστηκε λόγω του πολέμου να ξεριζωθεί από τον τόπο της και να έρθει στην Ελλάδα, για την οποία είχε πληροφορίες ότι οι άνθρωποι είναι καλοί και φιλόξενοι. Μετά την περιπέτεια της και την εχθρότητα που αντιμετώπισε, η Ζιχάν, δηλώνει τώρα ότι προτιμά τον πόλεμο από την Ελλάδα. «Ξεφύγαμε απ” τον πόλεμο και το θάνατο, για να ζήσουμε αυτό;", αναρωτιέται χαρακτηριστικά.

.  

Η 29χρονη περιγράφει την «εμπειρία» της στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ:

«Μέσα από συγκρούσεις και κακουχίες, ταξίδευε για εβδομάδες αναζητώντας ασφάλεια. Φτάνοντας στον προορισμό της, γνώρισε από αδιαφορία μέχρι ρατσισμό. Η ιστορία της συμπυκνώνει το δράμα των Σύρων προσφύγων. Όμως η ίδια δεν το βάζει κάτω. Αγωνίζεται, επιμένει, διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της, επιβιώνοντας μέρα τη μέρα σε ένα επικίνδυνο παρόν.

«Η μητέρα μου ήταν καθηγήτρια αγγλικών. Όμως εγώ παράτησα το σχολείο μετά το γυμνάσιο για την παντρειά» διηγείται χαμογελαστή η 29χρονη Ζιχάν, χαϊδεύοντας το κεφάλι του μικρότερου από τα έξι παιδιά της – της τετράχρονης Λουλού. «Ο άντρας μου ήταν φωτορεπόρτερ και μέναμε στο Καμισλί, στα βορειοανατολικά σύνορα της Συρίας, με το Ιράκ και την Τουρκία. Είχαμε τρία μαγαζιά, χωράφια… Ζούσαμε καλά» αναπολεί.

«Όλα ξεκίνησαν με τις αντικαθεστωτικές πορείες και σύντομα ακολούθησε η ακρίβεια. Ό,τι έκανε στην αγορά ένα ευρώ, πλέον το έβρισκες με δύο. Σιγά σιγά, άρχισαν οι εκρήξεις, οι βόμβες στα σχολεία κι οι πυροβολισμοί στο πλήθος εν ψυχρώ. Απ’ τη σφαγή σε ένα διπλανό χωριό κανείς δεν ξέρει πόσοι έπεσαν νεκροί. Ο άντρας μου φωτογράφιζε τις πορείες, μέχρι που τον συνέλαβαν και μπήκε φυλακή» διηγείται με σπασμένη φωνή η Ζιχάν. Όταν τα πράγματα χειροτέρεψαν, ήταν ο γαμπρός της εκείνος που τους προέτρεψε να φύγουν παράνομα προς την Τουρκία. Άλλωστε μες στον πόλεμο πώς να βγάλεις διαβατήριο;

«Ήταν Σεπτέμβρης του 2012 και τα σύνορα κοντά στην πόλη μου ήταν κλειστά» συνεχίζει. «Έτσι, έπρεπε να διανύσουμε τα 400 χλμ. μέχρι το Χαλέπι, ώστε να φύγουμε από το πέρασμα Μπαμπ Ελ Χάουα. Για τους επτά μας δεν ζήτησαν πολλά χρήματα – δώσαμε περίπου 600 ευρώ για να διασχίσουμε τα σύνορα. Τα χρήματα όμως που ξοδέψαμε για να πάμε από τη μια πόλη στην άλλη ήταν πολύ περισσότερα. Αποφεύγαμε τον κεντρικό δρόμο και κάναμε τη διαδρομή πρώτα με το αυτοκίνητο, μετά με τα πόδια, μετά πάλι με αυτοκίνητο… Παντού είχε οδοφράγματα και μπλόκα, στα οποία έπρεπε να πληρώσουμε για να μας αφήσουν να φύγουμε. Κάποιες φορές μας πυροβολούσαν. Ήμουν μόνη με τα έξι παιδιά μου».

Το πέρασμα στην Ευρώπη

Από την πόλη Ρεϊχανλί, η οικογένεια βρέθηκε στη Σμύρνη. Στόχος της ήταν να περάσει απέναντι, σε μια άλλη Ελλάδα από εκείνη που γνώρισε τελικά.

«Δεν ξέραμε κανέναν εδώ, όμως οι πληροφορίες που είχαμε ήταν πως η Ελλάδα είναι καλή», εξηγεί η Ζιχάν. «Πως είναι φιλόξενη και οι άνθρωποι θα μας βοηθήσουν να βρούμε σπίτι και σχολείο για τα μικρά. Περίμενα να είναι πολύ όμορφα, πραγματική Ευρώπη. Περίμενα ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τα χαρτιά από την πρώτη μέρα κι ότι θα αλλάξει η ζωή μου. Ότι φεύγω απ’ τον πόλεμο και θα πάω στον παράδεισο. Ότι εκεί εκτιμούν τις γυναίκες και τα παιδιά».

Σε συνεννόηση με τους διακινητές, η Ζιχάν περίμενε ένα μήνα μέχρι να φτιάξει ο καιρός και να κάνει το ταξίδι. Στο μεταξύ, έμενε σε ένα δώμα που της είχε βρει κάποιος μακρινός συγγενής σε μια ταράτσα. «Πληρώσαμε 10.000 ευρώ για το ταξίδι. Μας είπαν ότι θα γίνει με ένα μεγάλο καράβι και θα κρατήσει 40 λεπτά. Μια μέρα, μας πήραν με αυτοκίνητα και μας κατέβασαν σε ένα λιμάνι. Όταν είδα το φουσκωτό που μας περίμενε, τρελάθηκα. Τους είπα ότι δεν μπαίνουμε εδώ, γιατί είναι σίγουρο ότι θα πνιγούμε. Μου είπαν ότι, αν δοκιμάσουμε να γυρίσουμε πίσω, θα μας πυροβολήσουν».

Στο φουσκωτό βρίσκονταν 30 άτομα – όλοι Σύροι, άντρες, γυναίκες και παιδιά. «Συνολικά, μείναμε στο νερό για οχτώ ώρες. Η θάλασσα είχε φουσκώσει επικίνδυνα. Όταν όμως μας είδαν οι Έλληνες, μας έκαναν νόημα να γυρίσουμε πίσω. Εμείς μείναμε στο ίδιο σημείο. Άρχισε να έχει πολύ κύμα και με τα δύο μου χέρια σήκωσα το μικρό μου κοριτσάκι στον αέρα. Κάποια στιγμή πήγε να μου γλιστρήσει και να αναποδογυρίσει όλη η βάρκα. Τα κύματα έμπαιναν μέσα της και είχε αρχίσει να βυθίζεται. Τότε, οι Έλληνες μας πήραν. Μαζί μου είχα δύο μικρές βαλίτσες και μία τσάντα ώμου. Στη μια βαλίτσα βρίσκονταν τα τελευταία μου χρήματα – 6.000 ευρώ. Μέσα στην αναταραχή ωστόσο, έχασα ό,τι είχα και δεν είχα».

«Φτάσαμε στο Αγαθονήσι» συνεχίζει η Ζιχάν. «Μείναμε τρεις ημέρες φυλακή, με τα ρούχα μας ακόμα βρεγμένα. Το χαρτί που μας έδωσαν ήταν χαρτί απέλασης. Μας έβαλαν στο πλοίο και μας κατέβασαν στη Σάμο. Κι εκεί ξαναβρεθήκαμε στα κρατητήρια. Αφού μας άφησαν να φύγουμε, κοιμόμασταν στην παραλία για δυο μέρες. Φυσούσε πάρα πολύ κι ήμουν αναγκασμένη να χτυπάω τις πόρτες και να ζητάω φαγητό για τα παιδιά. Η αστυνομία είπε ότι όποιος δεν έχει 35 ευρώ, δεν ανεβαίνει στο καράβι για Πειραιά. Ευτυχώς, μου έδωσαν τα χρήματα οι άλλοι Σύροι που βρίσκονταν μαζί μου».

Μια αθηναϊκή ιστορία

 

«Στον Πειραιά, τρεις νέοι από τη Συρία με ρώτησαν πού θα πάω. Τους είπα ότι δεν ξέρω κανένα και ότι δεν έχω καθόλου χρήματα. Κι έτσι, με πήραν μαζί τους. Μέναμε σε ένα υπόγειο 20 άτομα, μέχρι να βρούμε κάποιον να μας βοηθήσει. Μια μέρα μας πέταξαν όλους μαζί στο δρόμο, κάτω απ’ τη βροχή. Μέχρι σήμερα, έχουμε αλλάξει πέντε σπίτια. Αυτό που μένω τώρα, το νοικιάζει ένας άλλος Σύριος νεαρός, ο οποίος με είδε με τα παιδιά και μου πρότεινε να με φιλοξενήσει. Από ντροπή και σεβασμό ωστόσο, εκείνος δεν έρχεται καθόλου. Μου μίλησαν και μια άλλη γυναίκα, που μου είπαν ότι βοηθά. Τελικά είναι κι αυτή μια χήρα πρόσφυγας, που της στέλνει λεφτά ο αδελφός της από τη Νορβηγία».

«Για φαγητό, πηγαίνω στις λαϊκές και μαζεύω ό,τι περισσέψει» συνεχίζει η Ζιχάν. «Εγώ, που είχα μια καλή ζωή, πηγαίνω στην εκκλησία και μου δίνουν συσσίτιο! Κάποιοι άλλοι Σύροι μου φέρνουνε κουβέρτες. Εν τω μεταξύ, ο άντρας μου δεν ξέρω που βρίσκεται. Το τηλέφωνο στους συγγενείς μας κοστίζει και δεν υπάρχουν γραμμές…»

«Η κοινωνία μάς φέρεται εχθρικά» προσθέτει με απογοήτευση. «Όταν ακούνε τα παιδιά μου να μιλάνε ξένη γλώσσα, τα διώχνουν για να πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Στη λαϊκή τις προάλλες, μια γυναίκα έπιασε την κόρη μου και άρχισε να την σπρώχνει. Τι διαφορά έχουμε εμείς για να μας αντιμετωπίζουν έτσι; Αυτοί δεν πέρασαν δυσκολίες, δεν πέρασαν πολέμους; Γιατί μας κάνουν αυτά που μας κάνουν; Εχθές είχα φωνάξει δύο νεαρούς απ’ τη Συρία για να φτιάξουν το πλυντήριο του σπιτιού. Τη στιγμή που έμπαιναν στην πολυκατοικία μου, πέρασαν αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Η μεγάλη μου κόρη κατέβηκε να δει τι γίνεται. Παραλίγο να τη συλλάβουν και αυτή. Έκλαιγα όλο το βράδυ. Αν μου πειράξουν τα παιδιά, κι έγκλημα κάνω».

«Έχω σκεφτεί μέχρι και να γυρίσω στον πόλεμο» καταλήγει η Ζιχάν. «Τον προτιμώ απ” την Ελλάδα. Σκέφτομαι να πουλήσω ό,τι έχω και δεν έχω στη Συρία, μόνο και μόνο για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά μου, να σπουδάσουν και να πάρουν καλά πτυχία. Ξεφύγαμε απ” τον πόλεμο και το θάνατο, για να ζήσουμε αυτό;»

65

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Νέοι χάρτες, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ελλάδα / Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Νέοι χάρτες, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ποιοι και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - «Η σύσταση μας είναι ισχυρή, καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών» τονίζει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Πιστευω οτι το κειμενο, ειναι απλα κειμενο ενος ανθρωπου που προσπαθει να επιβιωσει, δεν κρινω αν ειναι σωστο η λαθος, απλα οταν ο αλλος προσπαθει να επιβιωσει, μπορει και να "δαγκωσει" κιολας οταν τον πιεσεις και πολυ, αν μπορουσε να δει ολικα και με ψυχραιμια τα πραγματα στην Ελλαδα οπως εχουν τωρα θα ταν πιο επιεικης, ετσι και αλλιως σπανια τα πραγματα ερχονται ακριβως οπως τα φανταζομαστε
Η προπαγάνδα οργιάζει, και το κάνει καιρό τώρα. 1 / Αφού ενοχλεί την "Ζιχάν", ΤΟΣΟ, η Ελλάδα γιατί δεν επιστρέφει στην Τουρκία αντί να σκέφτεται πάλι την Συρία; 2 / Το περίεργο με την "Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ", και τις διάφορες ΜΚΟ, είναι οτι δεν υπάρχουν πουθενά τα δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα των δικών μας παιδιών απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση. Το πρόσεξε κανείς από εσάς ή έχετε υπνωτισθεί με τόση προπαγάνδα από λυτούς και δεμένους;3 / Θα έχετε προσέξει, τουλάχιστον, οτι οι ξένες δημοσιεύσεις δεν αναφέρουν ποτέ οτι πρόκειται για μετανάστες που μπαίνουν παράνομα και αντίθετα στα δικαιώματα άλλων ανθρώπων. Όπως και "πρόσφυγες" που δεν πήγαν σε κάποια πρεσβεία για να ζητήσουν βοήθεια (απλό;) αλλά πέρασαν κολυμπώντας και πηδώντας μάντρες. Μια απορία: αντί να πληρώσει το μυθώδες ποσό των 10.000e για να περάσει παράνομα στην Ελλάδα, γιατί δεν πήγε στο προξενείο μας στην Σμύρνη να ζητήσει βοήθεια όπως έχει νόμιμο δικαίωμα;4 / Είχε μαζί της 6 παιδιά(!), ακόμη και αν ταξίδευε με αεροπλάνο στην 1η θέση αυτό θα ήταν σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο. Πλήρωνε στα κατά τόπους μπλόκα (υποθέτω σε ρευστό και όχι με πιστωτική κάρτα!), και στην Σμύρνη έδωσε άλλα 10.000e στους παράνομους, υποθέτω πάλι σε ρευστό. Δηλαδή, είχε επάνω της τόσα πολλά χρήματα, σε ένα διαρκές περιβάλλον παράνομων και εγκληματιών, και... ζει ακόμη; 5 / Τελικά, η "Ζιχάν" είναι υπαρκτό πρόσωπο; Αναρωτιέμαι χρόνια τώρα γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα, από θεσμικούς και μη, ώστε να καταπατηθούν ανελέητα τα δικά μας δικαιώματα σε όφελος κάποιων άλλων. Στην τελική, αν το σύστημα θέλει οπωσδήποτε "μετανάστες" γιατί δεν τους καλεί να έρθουν νόμιμα να είμαστε όλοι αγαπημένοι; Τι ακριβώς συμβαίνει με όλη αυτή την συμπαιγνία;
Περίμενα να είναι πολύ όμορφα, πραγματική Ευρώπη. Περίμενα ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τα χαρτιά από την πρώτη μέρα κι ότι θα αλλάξει η ζωή μου. Ότι φεύγω απ’ τον πόλεμο και θα πάω στον παράδεισο. Ότι εκεί εκτιμούν τις γυναίκες και τα παιδιά». Και βρηκε την κολαση. Μερικα φασιστικα κτηνη θα μας κανουν να ντρεπομαστε που ειμαστε ελληνες!
αν η LIFO μπορει να επικοινωνησει με την κυρία, θα ηταν χρησιμο να της δωσει τα τηλεφωνα της Μ.Κ.Ο. Μεταδραση.http://www.metadrasi.org/Ασχολειται με την υποστηριξη της στα θεματα των μεταναστων και κυριως αυτων που εχουν το δικαιωμα, οπως η κυρια, να ζητησει ασυλο. Παρεχουν βοηθεια σε επιπεδο διερμηνειας, κατοχυρωσης των ανθρωπινων δικαιωματων και στην δωρεαν εκμαθηση της ελληνικης γλωσσας.ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΘεσπρωτίας 8, Αθήνατηλ: 210 5201792210 5201794210 5126456
1. Η είσοδος παρανόμων κυρίως μετεναστών ήταν ΑΠΟΤΟΜΗ στο Ελληνικό κράτος και ως εκ του ΑΡΙΘΜΟΥ των δημιουργεί μείζον δημογραφικόν ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ειδικά εάν σκεφθούμε ότι ακόμα ΚΑΙ οι ΗΠΑ, ένα πολυεθνικόν κράτος, δυσκολεύεται να αναγνωρίσει περί τα 12 εκατομμύρια παρανόμων μεταναστών της τελευταίας 15ετίας, ΠΑΡΑ το γεγονός ότι αποτελούν/συνιστούν μετα βίας το 4% του συνολικού, εκ 300 εκατομ πληθυσμού. Στην Ελλάδα, λοιπόν, όπου η "συμμετοχή" αλλοεθνών στην σύνθεση του πληθυσμού ξεπέρασε το 15% σε μόλις 15 έτη, το πρόβλημα είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ2. Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι δυστυχώς "Σουηδία" ή "Νορβηγία" με εμπεδωμένους ΘΕΣΜΟΥΣ, κοινωνικήν συνοχήν, μετριοπάθειαν κλπ. Απεναντίας, άμθρωποι/πολίτες της σκοτώνονται literally για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ διαφορές!!!!! Σωστά;;Συνεπώς, το να προσθέτεις ΑΝΑΡΧΩΣ, διάφορους φανατικούς επί υποστρώματος ιθαγενών φανατικών/αγραμμάτων/βαρβάρων κλπ είναι ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ3. Ιστορικά, εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές [ιδε Άφρική, Ασία κλπ] ήσαν/ειναι αιτίες ΕΜΦΥΛΙΩΝ συρράξεων. Εάν η Ελλάδα φθάσει να έχει 10% φανατικούς Μουσουλμάνες, το "σπίτι θα γίνει καλοκαιρινό" με ανυπολόγιστες συνέπειες.4. Ακόμα ΚΑΙ ο σοφός Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ παρεδέχθη ότι οι πολίτες της χώρας μας ΔΕΝ διαθέτουν φυλετικήν καθαρότητα, προσθέσας όμως συγχρόνως, ότι ΤΟΥΤΟ δεν έχει σημασίαν ΚΑΙ ότι την Ελληνικότητα την ορίζει η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΜΟΙΓΕΝΕΙΑ, δηλαδή ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην Παιδεία, την Κουλτούρα μας κλπ κλπ. ΟΤΑΝ, όμως, πολίτες άλλων χωρών έρχονται ΕΔΩ όχι ΕΠΕΙΔΗ επέλεξαν να εγκατασταθούν και δημιουργήσουν στην Ελλάδα, ΑΛΛΑ θεωρούν την χώρα μας ως STEPPING STONE στην πορεία τους για την ΕΥΡΩΠΗγίνεται ΣΑΦΕΣ με καθαρότητα ΚΡΥΣΤΑΛΟΥ ότι ΔΕΝ πληρούνται οι ΟΡΟΙ του Παπαρρηγοπούλου, μήτε του Ισοκράτους κλπ κλπΥπάρχουν μυριάδες άλλων σημείων, πρωτευόντων και δευτερευόντων, ΑΛΛΑ το κυριότερον σε αυτήν την ΣΥΓΚΥΡΙΑΝ είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.Αυτήν την στιγμήν, ακόμα και εάν είμασταν οι μεγαλύτεροι ανθρωπιστές, είναι εκ των πραγματων ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δεχθούμε μετανάστες
Σας απαντώ ως Έλληνας, ομοφυλόφιλος, 42χρονος γιατρός.Οι ΗΠΑ είναι πολυεθνικό κράτος, αλλά υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν "εμείς το χτίσαμε" και κυρίως οι WASP ( White, Anglosaxon, Straight, Protestants ).Οι Έλληνες κατά το πλείστον την Ιστορίας μας είμασταν πολίτες πολυεθνικών Αυτοκρατοριών (Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, Οθωμανική). Πολλοί Έλληνες σήμερα απολαμβάνουν τα αγαθά του κράτους δικαίου, εκεί όπου βρίσκονται. Ψηφίζουν και πολιτεύονται.Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κάνουμε συλλήβδην Έλληνες πολίτες όλους όσους έρχονται και αναγνωρίζω το πρόβλημα, που είναι κοινωνικό και οικονομικό. Όσοι είναι πρόσφυγες όμως, υπάρχουν και διεθνείς συνθήκες, πρέπει να προστατευθούν μέχρι να δουν πού θα πάνε, δε θεωρώ ότι όλοι πρέπει να μείνουν εδώ.Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα Βαλκάνια και την καθ' ημάς Ανατολή είναι η εχθρότητα κράτους και κοινωνίας προς τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν ξέρω τί θα σκέφτονταν αυτή η κυρία ή ο άντρας της για μένα... Πάντως θεωρώ ότι (ειρήσθω εν παρόδω και στις Σκανδιναυϊκές χώρες σκοτώνονται για το ποδόσφαιρο, αν πας στον πάτο κάθε κοινωνίας θα τα βρεις αυτά) όταν θα έχουμε gay γάμους στα Βαλκάνια, θα είμαστε όλοι μια χαρά. Θα έχουν ατονήσει οι εθνικιστικές κορώνες, που θέλουν τους λαούς να συγκρούονται και οι εθνικισταράδες, ο καθένας στο τσαρδάκι του, να κυριαρχούν. Γιατί ο Αλβανός Εθνικιστής θρέφει και τον Έλληνα και το Σκοπιανό και ούτω καθ' εξής. Όλες οι αιτιάσεις, ότι δε σέβεται η μία χώρα τη γλώσσα ή τον τρόπο ζωής κάποιων κατοίκων με άλλη εθνοτική καταγωγή κλπ είναι ουσιαστικά ζήτημα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (τον οποίο πάντα όμως θέλουμε από τους άλλους) και δεν υφίσταται άλλο πρόβλημα.
σας τονίζω σαν Έλληνας, ετεροφυλόφιλος, 24 ετών, μηχανικός, ΔημήτρηΤ -μια και συστηνόμαστε έτσι εδώ κατ' εσάς, ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πολυεθνικό κράτος. Οι αμερικάνοι πολίτες δηλώνουν Αμερικάνοι. Μπερδεύεσαι με το ότι το έθνος τους συνετέθηκε από πολλούς λαούς ή φύλα.
Δουβλίνο ΙΙ Κύριοι ! Μέγα λάθος ! Ολα τα είπε η κυρία με την μαντίλα και το Ισλάμ της " κορώνα στο κεφάλι της " ΕΚΤΟΣ απο το ΠΟΥ πραγματικα ειχε σκοπό να παει. Κανενός εξ αυτών ο προορισμός ειναι η Ελλάς . Ολοι θέλουν Νορβηγιες και Σουηδιες... Χώρες που λανθασμένα νομίζουν ότι δεν ειναι ρατσιστικές και ότι θα ανεχτούν τις μαυροφορεμενες .... Επαναλαμβάνω ... Δουβλινο ΙΙ ... Αυτο ειναι το όνομα της καταστροφής μας ...
Η Κυρία μας δηλώνει ότι ξόδεψε περίπου 16.000 ευρώ για να εισέλθει στην Ελλάδα - ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ.Αρα, είναι ΤΟΛΜΗΡΗ και ΣΤΥΓΝΗ επενδύτρια. Και όχι μόνον.... είναι SUI GENERIS επενδύτρια υπό την έννοια ότι την ΕΠΕΝΔΥΣΗ - τα χρήματα δηλαδή την έκανε στους δουλεμπόρους
Το οτι ηταν απο μια οικογενεια σχετικα ευκαταστατη, εξηγει το γεγονος οτι ξοδεψε χρηματα για να φυγει αυτη και τα παιδια της απο τον πολεμο. Αλλα για τα ρατσιστικα κτηνη του τοπου μας ολα αυτα ειναι εκ του πονηρου.
Okaaayyy!!! Απάντησε μου σάββτο το ΕΥΚΟΛΟ: Εάν ήσουν στην θέση της ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΥ? Όχι τίποτα αλλα το έχω και απορία ρε αδελφέ! EEE και που sai, μην ξεχνάς όταν απαντάς θα σκέφτεσαι ότι είσαι γυναικα μουσουλμάνα με 6 παιδιά χωρίς πτυχίο και με τα τελευταία περιουσιακά σου 16000...
εννοείται ότι αν κινδύνευε η ζωή των παιδιών μου, το ίδιο θα έκανα: θα τα έπαιρνα στο πιο ασφαλές μέρος. Το οποίο στην προκειμένη δεν είναι η Ελλάδα, αλλά ένας κοντυνότερος στη Συρία προορισμός (π.χ. Ιορδανία). Η γυναίκα δέχθηκε να περάσει το Αιγαίο, βασιζόμενη και καλά στα λόγια των δουλεμπόρων και παραλίγο να σκυλοπνίξει τα παιδιά της. ΟΚ, και υπεύθυνη μάνα δε τη λες. Όμως προκειμένου να έχει πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες που πληρώνονται σε σκληρό νόμισμα (δε μιλάω για την Ελλάδα), έβαλε σε εξ'ίσου μεγάλο κίνδυνο τα παιδιά της με το να τα άφηνε στη Συρία.
Oσο και να σας συμπονώ αγαπητή Κυρία, ουδείς σας εκάλεσεν εδώ. Με δική σας πρωτοβουλία ήλθατε και εκ του πονηρού κινουμένη, διότι εάν θέλατε ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ άσυλον, οφείλατε να το ζητήσετε [και θα σας το είχαν παράσχει] στην πρώτη χώρα μόλις περάσατε τα σύνορα της Συρίας, δηλαδή στην Τουρκίαν.Aρα, απορρέει ΑΒΙΑΣΤΩΣ ότι το ζητούμενόν σας ΔΕΝ είναι πολιτικόν άσυλον, ΑΛΛΑ είσοδος στην Ευρώπη και τζάμπα μάσες, διότι ΠΡΟΦΑΝΩΣ μια γυναίκα μόνη της με 6 παιδιά ΔΕΝ είναι δυνατόν να εργάζεται αφού η ανατροφή των παιδιών της και μόνον είναι εργασίας ΟΛΙΚΗΣ απασχόλησης.Να ΦΑΤΕ θέλατε στην πλάτη του κασίδη ΚΑΙ μάλιστα ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑ και, παρά ταύτα, ακόμα δεν εισήλθατε και ΑΡΧΙΣΑΤΕ και κριτικήν, όπερ δηλοί ότι σε ΤΡΙΑ χρόνια θα είστε με καμμιά γροθιά σηκωμένη στο Σύνταγμα και θα απαιτείτε δικαιώματα.Την στιγμήν που η χώρα στην οποίαν εισήλθατε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και εκ του πονηρού κινουμένη, ΔΕΝ μπορεί να ταϊσει πλέον μερικά από τα δικά της παιδιά, είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΥΤΟΠΙΚΟΝ, ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΝ και ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΝ αυτό που πράξατε. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα δεν είναι, μήτε δήλωσε ότι είναι "ορφανοτροφείον" της Αφρικής και της Ασίας.Με όλον τον σεβασμόν αγαπητή Κυρία, θα γυρίσετε στον τόπον σας και ο Εμφύλιος Πόλεμος είναι εσωτερική υπόθεση της Συρίας της οποίας είστε Πολίτης.
Εεεμμμ... το "...θα γυρίσετε στον τόπον σας και ο Εμφύλιος Πόλεμος είναι εσωτερική υπόθεση της Συρίας της οποίας είστε Πολίτης...", ειδικά οταν απευθύνεται σε μία μητέρα με 6 παιδιά, ακούγεται αρκετά απάνθρωπο και ομολογουμένως αρκετά παράλογο. Ποιός θα επέστρεφε κάπου απ όπου διέφυγε λόγω κάποιου πολέμου στον οποίο ενδεχομένως δεν συμμετείχε, για να υποστεί τον ίδιο πόλεμο και να διακινδυνεύσει την σωματική του ακεραιότητα (και των παιδιών του)? Η κυρία θα έπρεπε να χαρακτηριστεί προφανώς ως πρόσφυγας και όχι απλά ως λαθρομετανάστης. Αν δεν υπήρχε πόλεμος, τότε το συζητούσαμε.
Ενταξει ηρθατε ολοι στη Γη Της Επαγγελιας,αλλα υπαρχει πλεον μια διαφορα,οτι και οι Ελληνες εχουν τα δικα τους σοβαροτατα προβληματα,οικονομικος πολεμος,φτωχια & εξαθλιωση,ανεργια,απο την στιγμη που βρισκεστε εδω να σεβεστε την χωρα που σας φιλοξενει και αν δεν σας αρεσει κατι τα συνορα ειναι ανοικτα,να πατε οπουδηποτε για να νοιωθετε ευτυχισμενοι.....
Τι μας λες;Αντί να ντρέπεσαι που η χώρα μας δεν σέβεται τις Διεθνείς υποχρεώσεις που η ίδια έχει αναλάβει απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους (Σύμβαση Γενεύης, Υπ. Αρμοστεία ΟΗΕ, Δουβλίνο ΙΙ, ΕΣΔΑ κλπ) και τις καταπατά κάθε μέρα, έχεις και το θράσος να ζητάς και τα ρέστα από μια μάνα με 6 παιδιά;Αυτή τη ψευτομαγκιά απέναντι στους πιο αδύναμους και ο τσαμπουκάς (εκεί που μας παίρνει) που βγάζουν μερικοί, μου είναι απίστευτα ώρες, ώρες...
Ήθελα να κοινοποιήσω το κείμενο στο facebook αλλα με τα απίστευτα σχόλια μερικών ανθρώπων εδώ μέσα φοβάμαι ότι θα πάρουν φορα και θα χαρούν 2-3 φασίστες γνωστοί μου.Ντροπή σας πραγματικά
Κόλλησα με το σχόλιο σου! Εννοείς ότι επειδή είναι γυναικα μιας μουσουλμανικής χώρας αυτομάτως δεν έχει ιδέα για τον δυτικό κόσμο? Καταρχήν η μητέρα της είναι σπουδαγμένη και διατηρούσε μέχρι πρόσφατα με τον άντρα της (Ο οποιος είναι και φωτορεπόρτερ) μια ευκατάστατη ζωή. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να μαθαίνεις τι γίνεται έξω από την χωρα σου
Δεν αναφέρθηκα στο ότι είναι γυναίκα.Αυτό που λέω είναι ότι όταν έχεις ζήσει σε μια χώρα που κυβερνάται από μια κλίκα (το κριτήριο για τα αξιώματα στη Συρία είναι φυλετικό) είναι λίγο περίεργο να έχεις τόσο προχωρημένες απόψεις περί ρατσισμού.
Mstrog με την ίδια λογική οι τόσοι διανοούμενοι ή σκεπτόμενοι άνθρωποι σε χώρες εξαθλιωμένες είναι περίεργο να έχουν προχωρημένες απόψεις. Μήπως επειδή ζούνε σε μια τέτοια κατάσταση να είναι φυσικό επακόλουθο καθώς έχουν επαφή με αυτή την πραγματικότητα;Ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων ξεκίνησε να αντιλαμβάνεται την πολιτική πραγματικότητα εν καιρώ κρίσης. Περίεργο είναι κι αυτό ή απλά ο μόνος τρόπος για να κρατήσεις τη σκέψη σου καθαρή όταν δέχεσαι τόση πίεση; Στην προκειμένη περίπτωση εμείς που μιλάμε εκ του ασφαλούς δεν θα πρεπε να έχουμε τόσο απόλυτες απόψεις όπως κάποιοι εδώ μέσα. Υπάρχουν ακόμα Πόντιοι και Μικρασιάτες σ'αυτή τη χώρα κι επειδή τυχαίνει να έχω καταγωγές και των δύο πιστεύω ότι οι θέσεις μας θα έπρεπε να είναι πιο ανθρώπινες. Το ότι ήρθε "ξένη" δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να απαιτεί την αξιοπρέπεια της. Έρχονται πρόσφυγες και τους κλείνουν στα κέντρα κράτησης με μωρά για μέρες και μετά τους πετάνε στη ζούγκλα της Αθήνας χωρίς να τους μιλήσουν για τις διαδικασίες αίτησης ασύλου και χωρίς καμία κοινωνική υπηρεσία και συν όλων αυτών υπάρχουν και κάποιοι κομπλεξικοί που τους αντιμετωπίζουν ρατσιστικά λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Και τη γιαγιά μου τουρκόσπορο την φώναζαν παρόλο που ήταν Ελληνίδα.Τέλος και πληροφοριακά, οι πρόσφυγες δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα γιατί υπάρχει η συνθήκη του Δουβλίνου της ΕΕ που επιβάλλει ότι αίτηση ασύλου δικαιούσαι μόνο στην χώρα που εισέρχεσαι για πρώτη φορά και μέχρι αυτή να γίνει δεκτή δε μπορείς να φύγεις, οπότε σε άλλη χώρα θεωρείσαι παράνομος και σε στέλνουν πίσω στη Ελλάδα. Μήπως να εξετάζαμε αυτό πρώτα πριν σκεφτούμε που αλλού θα μπορούσε να είχε πάει όντας μουσουλμάνα;;
"Όταν ακούνε τα παιδιά μου να μιλάνε ξένη γλώσσα, τα διώχνουν για να πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο". Όσο και να έχει αποκτηνωθεί η κοινωνία μας αυτό δυσκολεύομαι να το πιστέψω. 'Οπως και δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι ενω οι συμπατριώτες της δίνουν ολόκληρο διαμέρισμα να μείνει, δεν της δίνουν λεφτά να πάρει τηλέφωνο τον άντρα της. Ομως το άρθρο επισημαίνει το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων που ισχύει για όλες τις χώρες. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει αλλα σίγουρα δεν γίνεται τίποτα, πουθενά. Απο την Συρία αυτη την στιγμή εχουν φυγει ενα εκατομμυριοι άνθρωποι προς όλες τις χώρες αλλα κυρίως προς την Ιορδανία, Αιγυπτο, Τουρκία και το Ιράκ οπου είμαι σίγουρη τα πράγματα ειναι πολύ χειρότερα απο οτι ειναι εδώ. Μς την τωρινή οικονομική κατάσταση και χωρίς μια παγκόσμια ή έστω πανευρωπαϊκή προσπάθεια να επιλυθεί το ζήτημα, ειναι αδύνατον να μπορέσει η Ελλαδα να δεχτεί τους πρόσφυγες και να τους προσφέρει μια αξιοπρεπή διαβίωση.Δεν θυμώνω με αυτη την γυναίκα που θεωρεί οτι αδικήθηκε απο τους Έλληνες αλλά στεναχωριέμαι γιατι γνωρίζω οτι όπου και να πήγαινε σε αυτον τον πλανήτη τα ίδια παράπονα θα είχε. Είναι άδικο όλο αυτο ρε γαμώτο, τόσο άδικο.
Δεν αμφιβάλλω ότι και στην χώρα μας τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. ´Ομως έχουμε σαν λαός ζήσει πάρα πολλά και τώρα ζούμε ίσως τον χειρότερο πόλεμο από όλους....τον οικονομικό!! Οι μετανάστες είχαν μάθει σε μία Ελλάδα ανεκτική πρός αυτούς. Δυστιχός όμως αυτά τα χρόνια πέρασαν. ´Ετσι λυπάμαι αλλά όπως μου είχαν πει και στην Αμερική κάποτε do not complain or go back home έτσι θα πώ και εγώ τώρα με την σειρά μου στην κυρία αυτή go back home!!
Λίγο ύποπτα όλα αυτά. Ξέφυγε από έναν πολιτιστικό, πολιτικό, κοινωνικό (κλπ) μεσαίωνα και απέκτησε άποψη για έννοιες ανύπαρκτες στη Συρία.Σέβομαι την κατάστασή της αλλά σα δασκαλεμένη μου ακούγεται.
Καθε ασχετος λεει την π@π@ρι@ του. Ποιος σου ειπε εσενα οτι στη Συρια υπηρχε "πολιτιστικος Μεσαιωνας"; Πολεμος γινεται! Ελαχιστο χρονικο διαστημα πριν, η Συρια ηταν μια πλουσια χωρα, ανεπτυγμενη και με σημαντικο πολιτιστικο υποβαθρο. Οι γυναικες εκει ειχαν (και εχουν)δικαιωματα και δεν κυκλοφορουσαν με τσαντορ αλλα με δυτικα ρουχα. Μιλαμε για Μεση Ανατολη, οχι για καθεστωτα τυπου Αφγανισταν των ταλιμπαν. Ξεστραβωθειτε επιτελους ασχετοι!
μην μου την πέσετε, απλή απορία έχω, όχι μόνο για την συγκεκριμένη πρόσφυγα, γενικότερα: άνθρωποι σαν και αυτή την οικογένεια έρχονται με χίλιους κινδύνους στην Ελλάδα αφού έχουν διασχίσει χώρες με οικείο κοινωνικοθρησκευτικό περιβάλλον και χωρίς πόλεμο και με καλύτερη οικονομία (πχ Τουρκία). Γιατί δεν κάθονται εκεί; Γιατί δεν χρησιμοποιούν τα χρήματα τους για να ορθοποδήσουν εκεί αντί να τα δώσουν σε δουλεμπορους για την απέναντι όχθη;Από την άλλη σκέφτομαι ότι αν μπορούσαμε να ελέγξουμε την αθρόα είσοδο των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ίσως σήμερα να είχαμε έναν ρεαλιστικό αριθμό ξένων που μπορούμε να φιλοξενήσουμε, και ίσως το κράτος μας να μπορούσε να δεχθεί πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές όπως η Συρία, προσφέροντας τους υποδομές και πρόνοια.
Μηπως να το αλλαζες σε αποπατο της Ευρωπης , η αλλιως λογω Δουβλινου και γεωγραφικης θεσης να το ελεγες αποθηκη ψυχων της Ευρωπης...Και ελεος πια με την ανθρωπιστικη εικονα της Ευρωπης που πουλανε πολλοι στην Ελλαδα.. Οι ιδιες οι κυβερνησεις που υποστηριζουν και καλα τα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι και οι ιδιες κυβερνησεις που συμμετεχουν στα γεωπολιτικα παιχνιδια που παιζονται στη Συρια.. Οσο για τον ΟΗΕ στα λογια και τα κυρηγματα πρωτος ειναι, να ενεργοποιηθει και να παρεμβει απευθειας σε αυτη την ανθρωπιστικη κριση δεν το εχει κανει ακομα γιατι δεν εχει δοθει ακομα εντολη απο τον μεγαλυτερο χρηματοδοτη του τις ΗΠΑ.. Ανευθυνο εκ μερους της κοπελας που δεν εμεινε στους προσφυγικους οικισμους που εχει φτιαξει ο Ερντογαν στα συνορα και επελεξε να περασει με ενα μωρο παιδι σε μια αγνωστη και ξενη χωρα βασιζομενη σε φημες.. Αλλα αφου ηρθε θα επρεπε να βρει προστασια που αρμοζει σε εναν προσφυγα και αυτο ανεξαρτητα της κρισης θα επρεπε να ειναι εφικτο αφου διατιθονται κεφαλαια για αυτο τον σκοπο απο ΕΕ και ΟΗΕ στην Ελληνικη κυβερνηση.Δεν ξερω τι ειδους πιεση επιθυμει να ασκησει η υπατη αρμοστεια στην Ελλαδα αλλα θα πρεπει να σκεφτει και την τωρινη μας κοινωνικη και οικονομικη πραγματικοτητα που δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη.. Με αυτα και με αυτα και αφου ειμαστε ετσι και αλλιως ο αποπατος της Ευρωπης παρακαλαω τον Ευρωπαιο θεο να κανουν το λαθος οι Τουρκοι και να μπουν στην ΕΕ για να γινουν με τη σειρα τους ενας μεγαλος αποπατος και οι υπολοιποι Ευρωπαιοι να ασχολουνται με την λιτοτητα και τις θεωρητικες τους αναζητησεις γυρω απο το ζητημα των ανθρωπινων δικαιωματων...
με ενοχλεί κι εμένα η υποκρισία του άρθρου: είναι πασιφανές ότι ουδέποτε η γυναίκα είχε στόχο την Ελλάδα, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών. Αν η επιλογή ήταν μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας φυσικά και θα έμενε στην Τουρκία, και τα άλλα είναι κολοκύθια τούμπανα. Ήλπιζε όμως να φτάσει Γερμανία, Αγγλία, Νορβηγία κλπ. γι αυτό και προφανώς έχει απογοητευτεί. Η όλη συζήτηση θα ήταν πολύ πιο 'υγιής' αν όλοι οι ενδιαφερόμενοι μιλούσαν ειλικρινά.
Που το ξερεις κυρια μου οτι θα επελεγε να μεινει στην Τουρκια; Ειδησεις δεν βλεπεις που λενε καθε τοσο για βομβαρδισμους των καταυλισμων των συριων προσφυγων, σε τουρκικο εδαφος; Η μηπως νομιζεις οτι οι τουρκοι θα της εδιναν κανενα διαμερισμα στην Κων/πολη με θεα στο Βοσπορο;
Επισης επειδη πολλοι απο σας που κανετε τετοια σχολια, βρισκεστε σε αγνοια και συγχιση, να πουμε παλι (ξανα μανα) οτι η κοπελα με τα 6 παιδια, ΔΕΝ ειναι οικονομικος μεταναστης για να θελει να παει Γερμανια, Νορβηγια κλπ για δουλεια και μονιμη εγκατασταση. ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ειναι, που θελει ενα ασφαλες μερος για αυτη κια τα παιδια της μεχρι να τελειωσει ο πολεμος. Δεν ειναι το ιδιο, το καταλαβατε;;;;;
Για βαλε μυαλο δουλεψει! Η Τουρκια εχει εχθρικες σχεσεις με τη Συρια, οποτε για τους συριους προσφυγες ειναι... τζιζ! Επισης αλλο γειτονικο κρατος ειναι το Ισραηλ, οποτε παλι... τζιζ! Στο Λιβανο παλι γινεται χαμος και υπαρχει περιπτωσει να εμπλακει κι αυτος σε περιπτωση συρραξης. Οποτε;;;;
Ας επιστρέψουμε στη λογική, είναι μια πρόσφυγας όπως σωστά με διορθώσατε που κατηγορεί την Ελλάδα. Την Ελλάδα που προσπαθεί να ορθοποδήσει. Πως είναι δυνατόν να ενστερνίζεστε έτσι άκριτα και άκοπα τη γνώμη της? Προτιμά το πόλεμο από το να παραμείνει στην Ελλάδα! Αν θεωρείτε πως αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας... δικαίωμά σας. Λυπάμαι που ενώ είμαι με το μέρος των μεταναστών και των προσφύγων αδυνατώ να καταλάβω τη λογική μιας γυναίκας που δίνει μια τέτοια συνέντευξη?! Και ξανα λέω θα ήταν εύλογο να υπήρχε ένα κρατος πρόνοιας, τόσο για τους Ελληνες όσο και για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν πρόκειται να ηρωποιήσω κανένα μετανάστη, όσο και αν τον συμπονώ και θέλω το καλύτερο για τον ίδιο, σε σχέση μ΄εναν Ελληνα που μοχθεί καθημερινά για το ψωμί του και έχει και αυτός τα ίδια όπως και η κοπέλα.. καλές σπουδές και αξιοπρεπή ζωή για την ίδια και τα παιδιά της. Συγνώμη αν δεν συμπονώ το μαρκετίστικο τρόπο του άρθρου, ίσως γιατί στο μυαλό μ έχω πραγματικούς ήρωες. Ειλικρινά της εύχομαι τα καλύτερα!
επειδή δηλαδή είναι πρόσφυγας δεν επιτρέπεται να παραπονιέται; έφυγε από τη χώρα της για ένα καλύτερο αύριο, δεν έφυγε για να ζει υπό το καθεστώς ρατσισμού και φόβου- έχεις την εντύπωση ξαναλέω ότι δεν φοβάται αυτή η γυναίκα πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να συλληφθεί; η συρία δεν είναι πακιστάν. είναι μια ανεπτυγμένη χώρα, πολλοί άνθρωποι ζούσαν καλά, είχαν δουλειές και χρήματα πριν έρθουν εδώ από ανάγκη. επειδή ήρθαν σε μια ξένη χώρα, πρέπει να λένε και ευχαριστώ, ακόμα και αν καταπατείται η αξιοπρέπεια τους; δεν καταλαβαίνω τη λογική σου.
Ενστερνιζόμαστε την άποψή της γιατί βλέπουμε κι εμείς την ίδια εικόνα στην Ελλάδα με αυτήν που περιγράφει αυτή η γυναίκα. Βλέπουμε μια Ελλάδα όπου οι κυβερνώντες πολιτικοί συνεχίζουν να κλέβουν το δημόσιο χρήμα και να τρώνε με χρυσά κουτάλια, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα του κάθε Μπόμπολα, Κόκκαλη, κλπ. Βλέπουμε μια Ελλάδα όπου το κάθε κάθαρμα δύναται να σκοτώσει ένα φουκαρά επειδή τον ενοχλεί ο τρόπος που οδηγεί το ποδήλατό του ή οπου κατεβαίνουν υποψήφιοι βουλευτές άνθρωποι που λένε ότι πρέπει να κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια για τα αυτοκινητα και τα πεζοδρόμια. Και μπορεί οι δηλώσεις της γυναίκας να προσβάλλουν τον εγωισμό σου και να εθελοτυφλείς μπροστά σε αυτές τις εικόνες, υπάρχει όμως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων που ούτε ενστερνίζεται αυτές τις πρακτικές ούτε φανταζόταν ότι θα καταντούσε σε αυτά τα χάλια η χώρα του και ο πολιτισμός του.
το κάθε κάθαρμα δύναται να σκοτώσει ένα φουκαρά επειδή τον ενοχλεί ο τρόπος που οδηγεί το ποδήλατό του"Εγκλημα εχουμε εδώ και αιωνες... Επίσης έχουμε και διώξεις για τους εγκληματίες. Αλλά ξεχασα, οι Λαθρομεταναστες σκοτωνουν, οι Φασιστες σκοτωνουν...Απλα αλλάζει ο φασισμός φιλαράκι. Και όχι οι προθέσεις δε μετράν. Ο δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος με αγαθές προθέσεις...
Δεν νομιζω οτι κατηγορει την ελλαδα. Κατηγορει τα ελληναραδικα γαϊδουρια, κτηνη, ζωα (ζητω συγγνωμη απο τα πραγματικα ζωα) που φερονται ρατσιστικα σε προσφυγες που εχουν αναγκη.