Σεμινάρια για εθελοντές σε συσσίτια και μοίρασμα τροφίμων σε άπορους, ξεκίνησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, όπως ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του. Τα σεμινάρια έχουν ως θέμα την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων στα συσσίτια και απευθύνονται σε απασχολούμενους-εθελοντές.
Τα σεμινάρια κατάρτισης παρέχονται δωρεάν και μετά τη λήξη τους θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης του ΕΦΕΤ σε εθελοντές στοχεύουν ώστε να καλύψουν δύο βασικούς άξονες εκπαίδευσης : πρώτον τη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και δεύτερον τη συνδρομή του ΕΦΕΤ στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά αυτών των ανθρώπων.»
Μάλιστα σε όσους παρακολουθήσουν τα σεμινάρια κατάρτισης παρέχεται δωρεάν, επίσημη πιστοποίηση, μετά από εξετάσεις.
Το πρώτο σεμινάριο έγινε στις 4 Μαρτίου στην Κηφισιά
σχόλια