Κατάστημα δώρων "Μάτι"

Κατάστημα δώρων "Μάτι" Facebook Twitter
0

Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό χώρο του ιστορικού καταστήματος δώρων ¨Μάτι¨. Στις σελίδες μας μπορείτε να περιηγηθείτε στα αντικείμενα των συλλογών μας για το γραφείο, το σπίτι, αντικείμενα επιχειρηματικού δώρου, καλλιτεχνικά αντικείμενα για μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης και γούρια.

Η Ρόδη Κωνσταντόγλου και οι συνεργάτες της σχεδιάζουν και δημιουργούν αντικείμενα τέχνης, με παραδοσιακές τεχνικές, συνεχίζοντας την παράδοση που εδώ και τρεις γενιές έχει καταστήσει το ¨Μάτι¨ το σήμα κατατεθέν της αυθεντικής ελληνικής παραδοσιακής τέχνης με σύγχρονο δημιουργικό πνεύμα.

Κατάστημα δώρων "Μάτι" Facebook Twitter

Έχει γίνει πίνακας του Σπύρου Βασιλείου, είναι το σήμα κατατεθέν της αυθεντικής παραδοσιακής τέχνης, εκεί στην οδό Αθηνάς, κοντά στην Πλατεία Μοναστηρακίου, και σήμερα, τρεις γενιές μετά, το περίφημο ¨Μαγαζάκι¨ συνεχίζει να μας ταξιδεύει δημιουργικά στην παράδοση με μοναδικά καλλιτεχνικά αντικείμενα, αντίκες και κοσμήματα. Περνώντας στη Τρίτη γενιά, στα χέρια της Ρόδης Κωνσταντόγλου, το κατάστημα διαθέτει και δημιουργίες σε δικά της σχέδια (έχει σπουδάσει design στο Parsons στη Ν. Υόρκη και στο St Martinʼs στο Λονδίνο) που φτιάχνονται με παραδοσιακές τεχνικές από τους εν ζωή τεχνίτες-συνεργάτες του πατέρα της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα γούρια σε σχήμα ματιού, καραβιού, τετράφυλλου, κ.α.

Κατάστημα δώρων "Μάτι" Facebook Twitter

Το ¨Μάτι¨ μας κοιτάζει σήμερα όχι μόνο από την οδό Αθηνάς αλλά και από την οδό Πινδάρου στο Κολωνάκι, όπου μετακόμισε μία άλλη ιστορική (από το 1962) εστία καλλιτεχνικής δημιουργίας, το κατάστημα ¨Μάτι¨, της οδού Βουκουρεστίου. Σ΄ένα χώρο μεγαλύτερο και με έντονο το ελληνικό στοιχείο συνυπάρχουν τα διακοσμητικά καλλιτεχνικά αντικείμενα, κομπολόγια και ρόδια από έγχρωμο γυαλί, μοντέρνα επάργυρα γούρια, παλιά έπιπλα και πολύτιμα κοσμήματα. Μαζί με αυτά υπάρχουν και κομμάτια από την οικογενειακή συλλογή Κωνσταντόγλου, κεραμικά περσικής και τουρκικής προέλευσης και οι μοναδικές οπαλίνες με την τυρκουάζ διάφανη όψη.

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ