Μανιτάκης: «Δικός μας στόχος ήταν η αποχώρηση ανεπαρκών Δ.Υ.»

Μανιτάκης: «Δικός μας στόχος ήταν η αποχώρηση ανεπαρκών Δ.Υ.» Facebook Twitter
2

Δικός μας στόχος ήταν η αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων δήλωσε από το συνέδριο του Economist ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Εξαρχής δικός μας στόχος ήταν η αποχώρηση των ακατάλληλων και ανεπαρκών υπαλλήλων, αυτών που θα κριθούν απολυτέοι από τα πειθαρχικά συμβούλια…Αυτό επιδιώκουμε, αυτό σχεδιάζουμε, αυτό οφείλουμε, ως Πολιτεία, να κάνουμε, αυτό χρειάζεται επειγόντως η χώρα και κυρίως το Κράτος και η Διοίκησή μας. Δεν μας το επιβάλλει η Τρόικα» είπε ο κ. Μανιτάκης.

Τόνισε επίσης ότι «το αίτημα της ανανέωσης γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό επειδή η ελληνική διοίκηση αντιμετωπίζει ένα τρομακτικό πρόβλημα: την τεράστια μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια».  Ο κ. Μανιτάκης προανήγγειλε και τον στόχο για « μετακίνηση 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014». 

Δεν ήταν όμως στο ίδιο κλίμα οι δηλώσεις του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη ο οποίος είπε ότι με τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση γλύτωσε τα χειρότερα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κ. Χατζησωκράτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι ζητούσαν; 20.000 απολύσεις και να βάλουμε ότι το βασικό στοιχείο του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης, είναι οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων».

 «Ακραία πράγματα μας είχαν ζητηθεί και αυτή ήταν η αντιπαράθεση στη διαπραγμάτευση. Για να αναγκάσουν το Φώτη Κουβέλη να πει ότι υπάρχουν γενικά όρια», είπε το μέλος της ΔΗΜΑΡ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
η νεα κοκκινη γραμμη στη δημαρ ειναι "ενας εργαζομενος ανα οικοδομικο τετραγωνο"παντως μεχρι τωρα οι μονοι αποδεδειγμενα επιορκοι ειναι οι κυβερνητικοι υπαλληλοι των τραπεζων
Μας δουλεύει τώρα ο άνθρωπος. 10 μήνες υπουργός κύριε Μανιτάκη, πόσους από τους υπαλλήλους που αποδεδειγμένα έκλεψαν ή καταχράστηκαν το δημόσιο έχετε απολύσει; ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Γιατί; Η ερώτηση ισχύει και για την υπόλοιπη κυβέρνηση. Και δεν ντρέπεται να λέει ότι αυτός ήταν ο δικός τους στόχος; Κρίμα, παλιά τον εκτιμούσα.