Δουλεύετε σε αυτούς τους 20 οργανισμούς του Δημοσίου; Τότε, σε λίγες μέρες απολύεστε

Δουλεύετε σε αυτούς τους 20 οργανισμούς του Δημοσίου; Τότε, σε λίγες μέρες απολύεστε Facebook Twitter
61

Τη λίστα με τους 20 φορείς του Δημοσίου που πρόκειται να καταργηθούν αμέσως μετά το Πάσχα με ταυτόχρονη απόλυση όλων των εργαζομένων σε αυτούς, αποκαλύπτει σήμερα το Εθνος της Κυριακής σε πρωτοσέλιδο με τίτλο: Λίστα-φωτιά για το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 2.000 απολύσεις πρόκειται να γίνουν μέσα στο Μάιο.

Οι 22 οργανισμοί είναι οι ακόλουθοι:

1. Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού

2. Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών

3. Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών 

4. Εθνικό Ιδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης ο «Γέρος του Μοριά»

5. Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων

6. Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας

7. Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας

8. Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

9. Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου

10. Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου

11. Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων

12. Ινστιτούτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας

13. Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας

14. Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Συνεργασίας

15. Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων

16. Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου

17. Ανώνυμη Εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις»

18. ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας)

19. Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης

20. Εταιρεία Διανομής Αερίου ΑΕ




61

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυστύχημα σε λούνα παρκ: Ευθύνες σε υπαλλήλους και σε ΕΛ.ΑΣ από τη δήμαρχο Κασσάνδρας

Ελλάδα / Δυστύχημα σε λούνα παρκ: Ευθύνες σε υπαλλήλους και σε ΕΛ.ΑΣ από τη δήμαρχο Κασσάνδρας

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην αποκεντρωμένη περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, η οποία θα εξετάσει το ερώτημα της επιβολής πειθαρχικής αργίας τόσο στη δήμαρχο όσο και στην αρμόδια αντιδήμαρχο
LIFO NEWSROOM
Κίνηση στους δρόμους: Έπεσαν χώματα στον Κηφισό στη Ν. Φιλαδέλφεια - Ουρά χιλιομέτρων προς Λαμία

Ελλάδα / Κίνηση στους δρόμους: Έπεσαν χώματα στον Κηφισό στη Ν. Φιλαδέλφεια - Ουρά χιλιομέτρων προς Λαμία

Χώματα που έπεσαν στο οδόστρωμα στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, στο ρεύμα προς Λαμία, έχουν προκαλέσει κίνηση χιλιομέτρων, δυσχεραίνοντας την ήδη επιβαρυμένη κυκλοφορία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
@ fstunco Θεωρητικά (το τονίζω, θεωρητικά) η κυρία που έχει να μετεκπαιδευτεί από το '70 (άρα είναι 60κάτι χρονών) έχει ήδη βγει στη σύνταξη (κι αν ήταν και μητέρα ενηλίκων) εδώ και 10κάτι χρόνια...
το 70 ηταν υπερβολικο γιατί στο δημοσιο, τι 70 τι 80 τι 90. Γενικεύσεις i know αλλα εχω συναντήσει και 23χρονη υπάλληλο που δεν ήξερε να στέλνει mail . ( kαι εδώ δεν υπερβάλω!)
@kiss my fanny!!! 29.4.2013 | 15:27Η μείωση του αριθμού των άχρηστων ΔΥ θα μειώσει και τη φορολογική επιβάρυνση της ιδιωτικής οικονομίας, επιτρέποντας τη δημιουργία περισσότερων νέων θέσεων εργασίας απ’ όσες καταργούνται στο Δημόσιο.
Δε θα ήταν προτιμότερη η μετάθεσή τους σε υπηρεσίες που χρειάζονται προσωπικό όμως; Πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από αυτό; Αν καταργηθούν στο Δημόσιο δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα συνεχιστούν από τον ιδιωτικό τομέα. Κοινώς, απλά περισσότεροι άνεργοι, δυστυχώς.
@adiexodo 29.4.2013 | 20:15Επιχειρήσεις κλείνουν ή μειώνουν το κόστος μισθοδοσίας (κόβοντας μισθούς και απολύοντας προσωπικό) προκειμένου ν’ ανταποκριθούν στους αυξημένους φόρους, τα χαράτσια κλπ. Εκτός αυτού δεν πληρώνονται απ’ το Δημόσιο λόγω της άτυπης στάσης πληρωμών που το τελευταίο έχει κηρύξει. Αν όμως το Δημόσιο παύσει να επιβαρύνεται με το κόστος λειτουργίας των υπό κατάργηση φορέων, τότε θα έχει περισσότερα χρήματα για να εξοφλήσει τα χρέη του προς τον ιδιωτικό τομές και θα έχει ανάγκη λιγότερων φορολογικών εσόδων. Έτσι οι επιχειρήσεις θα έχουν περισσότερο χρήμα, ώστε να προσλάβουν περισσότερους υπαλλήλους, να επενδύσουν, ν’ αναπτυχθούν κλπ.
η μόνη φορολογία που μειώνεται μέχρι τώρα πάντως είναι η φορολογία των εφοπλιστών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Εδώ έφτασαν να φορολογούν τα παιδιά και τους άνεργους και εσύ έχεις την αυταπάτη ότι η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων θα μειώσει τη φορολογία μας;!!!!
kiss my fanny!!! το πρόβλημα της ανεργίας θα λυθεί όταν διοριστούν όλοι στο δημόσιο. Για το ζητούμενο ποιος θα πληρώνει σε αυτή την περίπτωση τον λογαριασμό (το λεφτόδεντρο, ο Αρτέμης ο Σώρρας, οι γερμανικές οι αποζημιώσεις, τα πετρέλαια, τα ομόλογα της τράπεζας της ανατολής, η εξαγωγή των Ελληνικών υπερόπλων κτλ.) καλό θα ήταν να μην αλλάξουμε πλευρό και να συνεχίσουμε το ίδιο όνειρο...
Έλεος κάθε φορά πρέπει να εξηγώ το προφανές. Πότε αγαπητέ μου είπα να αυξηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι; Είπα απλά ότι σίγουρα δε χρειαζόμαστε περισσότερους ανέργους. ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!Αν πει κάποιος κάτι για δημόσιο υπάλληλο γίνεται αμέσως Συριζαίος, ΠΑΣΟΚος η Νεοδημοκράτης. Διαβάστε καλύτερα τα σχόλια. ΕΛΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΣ!!!
την κυρια που δεν 3ερει ουτε πως ανοιγει το PC της και που εχει να μετεκπαιδευτεί απο το '70 , που να την μεταθεσεις? σε τι θεση? σπιτακι της νομιζω ειναι οτι πρεπει
θα απολυθεί κόσμος, θα κλείσουν οργανισμοί, θα συγχωνευτούν κι άλλοι, θα συρρικνωθεί κι άλλο το δημόσιο. Και άμα δείτε να σας μειώνουν τη φορολογία ή αν δείτε να αυξάνουν το μισθό στον ιδιωτικό τομέα ή αν δείτε τα μικρομάγαζα να σταματήσουν να κλείνουν, να μου τρυπήσετε τη μύτη. Η ανικανότητα ορισμένων να δουν το συνολικό πλαίσιο έχει καταντήσει πλέον επικίνδυνη! Χρεώστε τα όλα στους δημοσίους υπαλλήλους και αφήστε την κυβέρνηση να σας υπόσχεται κάθε τρίμηνο έξοδο από το τούνελ..όλοι μαζί την φάγατε την παπάντζα...
@Lego Ninja 29.4.2013 | 10:09[Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας](http://bit.ly/ZJZ1py)Τhis site is Under Construction Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 02:51:31 πμΣυνολικός αριθμός επισκεπτών: 2633Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, το μοναδικό ίδρυμα ελευθερίας στον κόσμο, ιδρύθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το έτος 2003, κατόπιν πρότασης Νόμου 210 Βουλευτών όλων των Κομμάτων, (Νόμος 3113/2003, ΦΕΚ Α΄ 42/19.2.2003). Έτσι έρχεται η ίδρυσή της στην πλέον κατάλληλη στιγμή, όπου συντελείται η διεθνοποίηση της ανθρωπότητας.Νέα / Ανακοινώσεις21/11/2008: Χρήση του domain name: www.ial.gr18/06/2008: Δοκιμαστική λειτουργία δικτυακού τόπου "Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας".26/04/2010: Ψήφισμα και Επικήδειος Λόγος Δημήτρη Θ. Τσάτσου (1933-2010).21/06/2010: Πένθος Ζοζέ Σαραμάγκου (1923-2010).Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 02:47:26 πμΗ ολομέλεια της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:Έλληνες:  1. ΑΡΒΕΛΕΡ - ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΕΛΕΝΗ,  2. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,   3. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,   4. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ,   10. ΤΣΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,   11. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ,   12. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ,   16. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ,   17. ΛΑΜΠΡΑΚΗ - ΠΛΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑ,   18. ΜΑΓΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ,   20. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ,   21. ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, Αλλοδαποί:  1. ΣΕΝ ΑΜΑΡΤΥΑ,   3. ΣΑΡΑΜΑΝΓΚΟΥ ΖΟΖΕ,   4. ΓΚΟΡΝΤΙΜΕΡ ΝΑΝΤΙΝ,   5. ΠΙΝΤΕΡ ΧΑΡΟΛΝΤ,   8. ΣΟΛΤΖΕΝΙΤΖΙΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, Προσωρινή Σύγκλητοςπραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση την Παρασκευή 09.03.2007.  Πρόεδρος: Δημήτρης Θ. Τσάτσος  Αντιπρόεδρος: Κώστας Ε. Σέκερης  Γενικός Γραμματέας: Γεράσιμος Π. Καζάνας  Μέλος: Κώστας Α. Παπανδρέου  Μέλος: Κωνσταντίνος Α. ΤσουκαλάςΣκοπός  1. Η μελέτη και η έρευνα του φαινομένου της Ελευθερίας  2. Η συνεργασία με Πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού.  3. Η διοργάνωση πάσης φύσεως επιμορφωτικών εκδηλώσεων  4. Η δραστηριοποίηση σε εκπαιδευτικούς τομείς  5. Η συνεργασία με φιλοσόφους, επιστήμονες και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών  6. Η συνεργασία με διεθνείς Οργανισμούς  7. Η δημιουργία μόνιμου συνεδριακού κέντρου  8. Η οργάνωση Βιβλιοθήκης  9. Η δημιουργία Διεθνούς Μουσείου Ελευθερίας των Λαών  10. Η καθιέρωση Διεθνών Πολιτιστικών και Αθλητικών Εκδηλώσεων, τα "Ελευθέρια"  11. Η καθιέρωση απονομής Διεθνών Βραβείων Ελευθερίας  12. Η χορήγηση υποτροφιών για την προώθηση μελετών που αναφέρονται στην ελευθερία  13. Η ανέγερση μετά από διεθνή διαγωνισμό αγάλματος της Ελευθερίας.
@Lego Ninja 29.4.2013 | 13:40> Προφανέστατα πνίγονται στη δουλειά.Πραγματοποίησα έναν άθλο, διαβάζοντας Ο̲Λ̲Ο̲Ν̲ τον ιστότοπο της ακαδημίας.Ο ιστότοπος αποτελείται από: * δώδεκα (12) αρχεία HTML:   * πλαίσια (frames) κεντρικής σελίδας,   * τίτλος,   * περιεχόμενα,   * γενική περιγραφή και νέα,   * σκοπός – ρήσεις Ελλήνων για την ελευθερία («θέλει αρετήν και τόλμην» κλπ.),   * παραπομπές προς τα αρχεία PDF,   * πρακτικά Βουλής (υπάρχουν και σε PDF),   * σύνθεση προσωρινής συγκλήτου,   * σύνθεση ολομέλειας (υπάρχει και στ’ Αγγλικά σε PDF),   * ιστορία του Μεσολογγίου (πάνω γράφει: «Κάτι γενικό για το Μεσολόγγι - Έδρα της Ακαδημίας, κ.λπ.»),   * χρήσιμοι σύνδεσμοι (κενό),   * περίληψη στ’ Αγγλικά γενικής περιγραφής και σκοπού· * εννέα (9) αρχεία PDF, από τα οποία:   * έξι (6) αφορούν τους νόμους, τις προτάσεις νόμου, τα προεδρικά διατάγματα και τις συζητήσεις στη Βουλή για την ίδρυση του ακαδημίας (ένα είναι στ’ Αγγλικά),   * ένα (1) περιέχει τη σύνθεση της ολομέλειας στ’ Αγγλικά,   * δύο (2) είναι επικήδειοι για τον θάνατο δύο μελών της ακαδημίας· * τρία (3) αρχεία εικόνων:   * «Η Ελλάδα πάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου»,   * «Η Έξοδος του Μεσολογγίου»,   * "UNDER CONSTRUCTION"· * έναν (1) μετρητή επισκεπτών.Απ’ την πρόταση νόμου για την ίδρυση της ακαδημίας μέχρι την δημοσίευση στο ΦΕΚ του κανονισμού λειτουργίας πέρασαν έξι (6) βασανιστικά χρόνια.Δραστηριότητες των τελευταίων 4½ ετών: * δοκιμαστική λειτουργία του ιστοτόπου· * καπάρωμα της διεύθυνσης http://ial.gr· * σύγκληση συγκλήτου λόγω θανάτου του προέδρου της ακαδημίας· * παρουσία στην κηδεία του προέδρου· * έκφραση συλλυπητηρίων προς τους συγγενείς· * εκφώνηση επικηδείου· * κατάθεση στεφάνου· * εκδήλωση προς τιμήν του θανόντος· * ανακοίνωση για τον θάνατο του Σαραμάγκου.Πουθενά δεν βλέπω να εκλέχθηκε νέος πρόεδρος ή νέο μέλος στη θέση των δύο τεθνεώτων. Μάλλον η ακαδημία ακόμα να ξεπεράσει το πλήγμα του θανάτου τους.Από τότε (2010) τίποτα νεότερο δε φαίνεται να έχει συμβεί.
Έχοντας δουλέψει σε εταιρία που αναλάμβανε sites και για δημόσιους οργανισμούς, είναι τρελά τα λεφτά που πηγαινοέρχονται για τέτοια, "πλούσια" σε περιεχόμενο sites. Και δεν πάνε στην εταιρία ;)
Εμένα πάλι, γιατί κάτι μου λέει πως έπι της ουσίας ελάχιστοι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν πραγματικά;Συμβαίνει μήπως το ότι στην πραγματικότητα κάποιοι δίπλο/τριπλό-θεσίτες χάσουν κάποιο απο τα χαρτζιλίκια τους;Μήπως γνωρίζει κανείς να μας πει αν προβλέπεται κ κάποια αποζημιωσούλα του δημοσίου για τους πληγέντες υπαλλήλους;
καπου αναμεσα στα σχολια ακουστηκε και μια φωνη διαμαρτυριας σχετικα με τον τροπο που διαλεξε η lifo να παρουσιασει το αρθρο, δη τον τιτλο του.ξεπερνωντας αυτες καθαυτες τις υπηρεσιες και κατα ποσο αντιπαραγωγικες ειναι, που φανταζουν να ειναι αρκετα, λογω προτερου ανεντιμου βιου, δεν μπορω να δεχτω οτι στους περισσοτερους δεν ξενισε ο τιτλος.ξεπερνωντας και παλι οτι ενδεχομενως καποιοι απο τους εργαζομενους να επιλεχθηκαν αξιοκρατικα και ισως να μην ειναι στο γαιτανακι του ρουσφετολογιου, η ρεκλαμα της μνησικακιας μας δεν εχει ορια..σαν ενα απεραντο κολοσσαιο μου φαινεται η ολη κατασταση. δεν θελουμε απλα να τιμωρηθουν οι ενοχοι, τουναντιον τους θελουμε βορα στα αδηφαγα ματια ολων των υπολοιπων
Καλό θα ήταν να μην υπήρχαν γενικότερα. Ας ασχολείτε το κάθε υπουργείο με περισσότερα θέματα σε απλήρωτες υπερωρίες.Οπότε (αν φυσικά δεν είναι ράριο αρβύλλα), κάλλιο αργά παρά ποτέ
Δεν ξέρω τι γίνεται στον κάθε έναν από αυτούς τους οργανισμούς αλλά πολλοί από αυτούς είναι οργανισμοί με συγκεκριμένο αντικείμενο επιστημονικού χαρακτήρα.Αυτό σημαίνει δύο τινά.Πρώτον. Δεν ξέρουμε (και δεν έχουμε την κατάρτιση να ξέρουμε) αν παράγουν κρίσιμης σημασίας έργο, ούτε πόσο καλοί είναι σε αυτό το έργο. Αλλά αν είναι σημαντικό να υπάρχουν οι εν λόγω οργανισμοί, τότε έχουμε περίπτωση πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι. Δηλαδή, επειδή το κράτος δεν θέλει να πει ευθέως ότι απολύει, καταργεί ολοσχερώς χρήσιμους οργανισμούς για να απολύσει εμμέσως. Ας εξυγίαινε τους οργανισμούς αυτούς για να τους διατηρήσει. Αν λοιπόν μιλάμε για κάτι τέτοιο, τσάμπα πανηγυρίζετε, και κανέναν δεν είδα να κρατάει μια πισινή για το ενδεχόμενο.Το δεύτερο τινό είναι ότι σε τέτοιους οργανισμούς δουλεύουν κατά κανόνα άτομα με αξιόλογο βιογραφικό. Δεν μιλάμε για εφορίες, δεν μιλάμε για ΙΚΑ, δεν μιλάμε για γραφειοκρατικές θέσεις. Εξάλλου οι περισσότεροι που διορίστηκαν πρόσφατα εκεί μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ. Αλλά ακόμη και αν τα προσόντα τίθενταν υπό αμφισβήτηση, ας περνούσαν εκ νέου ένα χέρι ΑΣΕΠ όλο το προσωπικό για να μείνουν οι καλύτεροι.Αυτά θα ήταν πιο δίκαια, και γενικά οι πανηγυρισμοί δεν μας τιμούν.Ιδίως το ΚΕΘΙ για το οποίο τυχαίνει να έχω υπόψη μου πέντε πράγματα είναι ένας φορέας κατά τη γνώμη μου απαραίτητος.Αλλά εδώ κατάργησαν το ΙΓΜΕ και το ΕΚΕΒΙ, τι περιμένουμε να γίνει με άλλους φορείς.
Για όσους στενοχωριούνται για το κλείσιμο των εθνικώς χρήσιμων οργανισμών: μη φοβάστε, για κάθε ένα Ινστιτούτο Αμυντικών Μελετών που κλείνει υπάρχει ακόμα ένα Ίδρυμα Αμυντικών Μελετών (τυχαία όνοματα) που κάνει την ίδια δουλειά (δηλαδή κάποιοι περισσευούμενοι από άλλες βυσματικές θέσεις, ζορίζονται να γράψουν 1-2 ασήμαντα άρθρα μηνιαίως).
Δεν γνωρίζω τι γίνεται σε όλους τους παραπάνω οργανισμούς (κάποιοι φαίνονται χρήσιμοι, κάποιοι άλλοι βγάζουν μάτι ότι έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους)αλλά όσον αφορά το ΚΕΘΙ γιατί; Ίσα, ίσα χρειαζόταν περαιτέρω ανάπτυξη και ενδεχομένως εξορθολογισμό αλλά κατάργηση; Δεν έχουμε και πολλά ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και ειδικά με αυτήν την κατεύθυνση. Είχε ακουστεί ότι ακόμη και το ΕΚΚΕ θα έκλεινε. Έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα μας σαν κοινωνία και μόνο η παραγωγική ανασυγκρότηση μας μένει και τελειώσαμε. Μόνο η οικονομία μας έχει πρόβλημα, κατ' άλλα τα πάμε περίφημα!
Το ερευνητικό αποτέλεσμα των κέντρων λαμβάνοντας υπόψιν ακόμα και τον αριθμό τους (που δεν μου φαίνεται μικρός) είναι σχεδόν μηδενικό. Η λύση δεν θα έρθει με το μη κλείσιμο των αντιπαραγωγικών κέντρων που στοιχίζουν αρκετά στην τσέπη μας. Η λύση θα έρθει με την καθιέρωση κινήτρων παραγωγικότητας και την δημιουργία νέων κέντρων αριστείας στελεχωμένων όχι με βύσματα αλλά με τους άριστους!
Πρώτον, δεν μπορούν τα πάντα να κατανοούνται και να αξιολογούνται βάσει αγοραίων κριτηρίων. Δεύτερον, δεν θα έρθει ούτε όμως με το κλείσιμο των ερευνητικών κέντρων αλλά με τον εξορθολογισμό και την στελέχωση τους από ικανούς ανθρώπους. Αν θεωρείτε ότι ΟΛΟΙ είναι βύσματα και άχρηστοι - που αμφιβάλω - ας τους απολύσουν όλους και ας βάλουν άλλους στη θέση τους. Όσοι οργανισμοί δεν προσφέρουν τίποτα, δεν επιτελούν κανένα έργο και δεν έχουν περιθώρια βελτίωσης ας κλείσουν. Πάντως, πολλές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες κοινωνικά έρευνες διεξάγονται από αξιόλογους επιστήμονες αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση αξιοποίησης τους. Τέλος, η λύση δεν είναι μία, δεν είναι απλή και δεν θα έρθει μόνο με έναν τρόπο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είμαστε τόσο μονολιθικοί και να πιάνουμε τα άκρα κάθε φορά.
"Πρώτον, δεν μπορούν τα πάντα να κατανοούνται και να αξιολογούνται βάσει αγοραίων κριτηρίων. "Η κλασσική καραμέλα που έχω σιχαθεί από τα πρώιμα φοιτητικά που κιόλας χρόνια ! Ποια αγοραία κριτήρια ρε αδελφέ;;; Εκτός και αν θεωρείς αγοραία κριτήρια το να υπάρχουν μετρήσιμα deliverables!!! Ποια είναι αυτά τα μετρήσιμα κριτήρια; Το αν και πόσο η επιστημονική κοινότητα διαβάσει και χρησιμοποιεί ως παραπομπή τα άρθρα σου. Γιατί αν κανείς δεν τα διαβάζει τι ακριβώς είπαμε πως παράγεις;; Και ποια ακριβώς είπαμε πως είναι η υπονοούμενη αξία του έργου σου; "Δεύτερον, δεν θα έρθει ούτε όμως με το κλείσιμο των ερευνητικών κέντρων αλλά με τον εξορθολογισμό... "Ποιών ερευνητικών κέντρων; Αυτών που η δημιουργία τους ποτέ δεν χρειάζονταν αφού η έρευνα στα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα (υποτίθεται πω)ς υπέρ-εξυπηρετείται από τα 100δες πανεπιστημιακά τμήματα που έχουν πλέον δημιουργηθεί;Η συγκεκριμένη λογική μου θυμίζει την αντίστοιχη των κυβερνώντων που αντί να προσπαθήσουν να αναβαθμίσουν την τριτοβάθμια συμμορφώνοντας τα κεντρικά ΑΕΙ έριξαν ένα κάρο χρήματα για να δημιουργήσουν πανεπιστημιακά τμήματα σε κάθε λόφο και ραχούλα!
Φαίνεται ότι αυτή η διαμάχη είναι τόσο παλιά. Δεν πειράζει δεν παθαίνεις τίποτα να την ξανακούσεις και κάλμαρε λίγο. Ευχαριστώ για την διευκρίνιση περί παραγωγικότητας τουλάχιστον. Δεν έγραψα πουθενά όποιος δεν "παράγει" επιστημονικό έργο πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, αυτό επέλεξες να διαβάσεις. Επιπλέον, πέρα από τα ποσοτικά κριτήρια αξιολόγησης υπάρχουν και τα ποιοτικά. Τουτέστιν, μία έρευνα δεν διεξάγεται απλά και μόνο για να την μοιράζονται στους ακαδημαϊκούς κύκλους αλλά για να συμβάλει στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο και να αξιοποιείται στην σχεδίαση μέτρων κοινωνικής πολιτικής για παράδειγμα, από την πολιτική τάξη. Τουλάχιστον σε αυτά που αναφέρθηκα γίνεται όντως δουλειά την οποία δεν διαβάζουν μόνο 5 νοματαίοι της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οπότε πιθανώς θα ήταν καλύτερα να έκλεινε κανένα ΤΕΙ στην Άνω Ραχούλα από ένα ερευνητικό κέντρο με έργο και δυνατότητες.
"Επιπλέον, πέρα από τα ποσοτικά κριτήρια αξιολόγησης υπάρχουν και τα ποιοτικά."Τα οποία ποιος τα καθορίζεις; Γιατί όταν αναφέρεται η όχι και τόσο καλά ορισμένη λέξη "ποιότητα" έχω την εντύπωση πως δεν πρόκειται για τίποτα άλλο προσπάθεια μεταφοράς του παιχνιδιού σε ένα γήπεδο στο οποίο τα κριτήρια είναι εντελώς αυθαίρετα; "Τουτέστιν, μία έρευνα δεν διεξάγεται απλά και μόνο για να την μοιράζονται στους ακαδημαϊκούς κύκλους αλλά για να συμβάλει στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο και να αξιοποιείται στην σχεδίαση μέτρων κοινωνικής πολιτικής για παράδειγμα, από την πολιτική τάξη. "Δηλαδή αυτό που μας λες με λίγα λόγια είναι πως η έρευνες που διαβάζονται από αρκετές εκατοντάδες experts δεν συμβάλλουν στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο. Ενώ οι έρευνες που δεν τις διαβάζεις απολύτως κανένας (άντε κανένας γενικός γραμματέας υπουργείου και αν!) μπορεί να "αξιοποιείται στην σχεδίαση μέτρων κοινωνικής πολιτικής για παράδειγμα, από την πολιτική τάξη"... Σοβαρολογείς;;
Οσοι διαφωνουν με το κλεισιμο των οργανισμων ας ανοιξουν ενα λογαριασμο που να καλυπτει τα εξοδα λειτουργιας και να συνεισφερουν οι ιδιοι, οχι ολος ο ελληνικος λαος. Το δημοσιο δεν νομιζω να εχει καποιο προβλημα να μεινει ανοικτος ο οργανισμος για το νεο μουσειο της ακροπολης, να μην τον πληρωνει ο φορολογουμενος ομως.Τα πειθαρχικα ειναι το πο σημαντικο προβλημα, να ξεφορτωθει ο λαος τους επιορκους. Το γρηγοροτερο δυνατο για να ανασανει το κρατος ( δηλαδη ο φορολογουμενος).
Δεν ξέρω αν οι Οργανισμοί κλείνουν δίκαια ή άδικα. Δεν ξέρω αν οι απασχολούμενοι σε αυτά είναι βύσματα ή πήραν τη θέση με την αξία τους. Ο -σχεδόν χαιρέκακος- τίτλος του άρθρου πάντως, είναι το λιγότερο απαράδεκτος.
@adiexodo 29.4.2013 | 02:32> Όλοι εσείς που το ξέρετε ρε παιδιά ότι δεν είχαν έργο και ότι είναι βύσματα και ότι είναι κοπανατζήδες και άεργοι. > Να μας απαντήσουν τα εκατοντάδες ΝΑΙ στα σχετικά χαιρέκακα ποστ αν ξέρουν αναλυτικά περί τινός πρόκειται για μία προς μία τις παραπάνω περιπτώσεις.Μια μέρα σου χτυπάω την πόρτα. Ανοίγεις και σου λέω ότι μου χρωστάς €Χ για τις υπηρεσίες που σου προσφέρω. Εσύ ούτε καν με ξέρεις και φυσικά δεν γνωρίζεις το παραμικρό για τις υπηρεσίες που ισχυρίζομαι ότι σου προσφέρω.Ποιο είναι το σωστό;  1. Δεν είσαι υποχρεωμένος να με πληρώσεις, εκτός κι αν αποδείξω ότι όντως πρόσφερα αυτά που ισχυρίζομαι ότι πρόσφερα.  2. Είσαι υποχρεωμένος να με πληρώσεις, εκτός κι αν αποδείξεις ότι δεν πρόσφερα αυτά που ισχυρίζομαι ότι πρόσφερα.
@Αταξινόμητος 28.4.2013 | 23:24> είναι απαράδεκτο που δεν κάνουμε και μια απεργία πείνας για τα παιδιά που έτρωγαν εις υγείαν των κορόιδων...Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας κάνουν απεργία πείνας, άθελά τους βέβαια…
Αρη λες ότι οι εργαζόμενοι δεν φταίνε... Πραγματικά το πιστεύεις αυτό; Θα ήθελα πάρα πολυ να βγει ένας απ'ολους όσους δούλευαν σε έναν απο αυτούς τους οργανισμούς και να μας δείξει με τι διαδικασίες έγινε η πρόσληψη του... Και τι εργο έχει παραχθεί μεχρι τωρα... Λυπάμαι ίσως παρασυρομαι απο το ιστορικό αυτής της χώρας αλλα δεν μπορω να πιστέψω ότι αυτοί οι οργανισμοί δημιουργήθηκαν για κάποιον άλλον σκοπό πέρα απο το για να βολέψουν τον Γιωργακη τον γιο του Κου Δημήτρη που χρόνια τωρα στηρίζει το κόμμα...
@silverrose 28.4.2013 | 14:06Δυο-τρεις μερούλες ν’ απεργήσουν στον Οργανισμό Ανέγερσης Μουσείου Ακρόπολης (το οποίο αποπερατώθηκε πριν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια), με προϋπολογισμό €3,1-3,3 εκατομμύρια ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια, και στο Ίδρυμα «Ο Γέρος του Μοριά», και πάει, κατέρρευσε η ελληνική οικονομία. Στη βδομάδα πάνω θ’ αρχίσουν οι κλυδωνισμοί και στην παγκόσμια. Να μην πούμε για την ανεπανόρθωτη ζημιά στον πολιτισμό.
Δεν εννοω μονο γι'αυτον τον τομεα ein Steppenwolf ουτε οτι αυτος θα ειναι πρακτικα ο σημαντικοτερος ή θα κανει ζημια στον πολιτισμο.Ειναι κι αλλες εταιριες στη λιστα αν βλεπεις καλα και σημαντικοτερες οπως της υγειας.Εννοειται ομως οτι αν γινουν πορειες απο εργαζομενους σε αυτες θα εχουμε θεματα στις μετακινησεις,καλα εκαναν ομως και εκλεισαν αχρηστες εταιριες.Μου απαντησες ετσι γιατι δεν καταλαβες τι θελω να πω,πιστεψες οτι θεωρησα αυτο το σημαντικοτερο,διαβασες μονο τις πολιτιστικες εταιριες που συμπεριλαμβανονται στη λιστα ή επειδη ηθελες να κανεις τον εξυπνο ειρωνα?
@silverrose 28.4.2013 | 17:21> Ειναι κι αλλες εταιριες στη λιστα αν βλεπεις καλαΠώς δε βλέπω, «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας», «Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Συνεργασίας»…Μέχρι τώρα δυστυχώς αγνοούσα όχι μόνο το έργο τους, αλλά και αυτή την ύπαρξή τους!> και σημαντικοτερες οπως της υγειας.Η διαβόητη ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας). Μήπως ξέρετε να μας πείτε τι ακριβώς προσφέρει που δεν προσφέρουν οι λοιποί οργανισμοί υγείας του Δημοσίου;
Οκ.Συνεχισε να ειρωνευεσαι,να το παιζεις και να νομιζεις οτι εισαι εξυπνοτερος και να βλεπεις αυτα που μπορεις να χρησιμοποιησεις μονο για να ειρωνευτεις.Στην ερωτηση μου παντως δεν απαντησες,μηπως δεν την ειδες ουτε αυτη?Κι ενα τσεκαρισμα στα ματια σου δε θα εβλαπτε,πιστευω το χρειαζεσαι...Ελπιζω παντως απλα να εχεις διαφορετικη αισθηση του χιουμορ ή διαφορετικες αποψεις απο εμενα γιατι αν ειναι θεμα του πνευματικου επιπεδου σου,λυπαμαι που δε μπορουμε να συνενοηθουμε.Ειδες κι εγω που ξερω να ειρωνευομαι?Πιστευω να σου αρεσε! :)
@silverrose 28.4.2013 | 19:31Σας παραδέχομαι!Επί της ουσίας τώρα: αν πιστεύετε ότι η κατάργηση των είκοσι οργανισμών βλάπτει την Ελλάδα περισσότερο απ’ όσο την ωφελεί, γιατί δεν αναπτύσσετε την επιχειρηματολογία σας λεπτομερέστερα; Θα μπορούσατε π.χ. να γράψετε ένα άρθρο όπου θα εξηγείτε την αναγκαιότητα ή έστω χρησιμότητα όλων ή κάποιων απ’ τους είκοσι οργανισμούς και να το στείλετε στο Lifo για δημοσίευση ([email protected]).
Ευχαριστω,επισης!Δεν παραδεχτηκα πουθενα σε οσα ειπα οτι πρεπει να παραμεινουν ανοιχτοι οι συγκεκριμενοι οργανισμοι,που πιστευω οτι δεν θα ειχαν απολυτως καμια χρησιμοτητα στην Ελλαδα οπως κι αρκετοι που ακομα ειναι ανοιχτοι και εξυπηρετουν συμφεροντα συγκεκριμενων.Ισα-ισα που ειπα "καλα εκαναν ομως και εκλεισαν αχρηστες εταιριες".Μονο για τα εμποδια στην καθημερινοτητα απο τις πορειες,κλεισιματα υπηρεσιων,δρομων,απεργιες κλπ. που θα γινουν απο τους εργαζομενους σε αυτες ή αυτων που τους υποστηριζουν αναφερθηκα αρχικα και σχολιασα.Σε τι διαφωνουμε σε αυτα?Το ιδιο αχρηστες ως προς την υπαρξη τους τις θεωρεις κι εσυ.Ευχαριστω για την προταση αλλα αφου δεν τους υποστηριζω ουτε ξερω τι ακριβως και αν προσφερουν τιποτα στη χωρα,δεν εχω λογο να το γραψω.