Ιερώνυμος: «Το φάρμακο για την κρίση βρίσκεται στην εκκλησία»

Ιερώνυμος: «Το φάρμακο για την κρίση βρίσκεται στην εκκλησία» Facebook Twitter
7

Για την κρίση και το «φάρμακο» της μίλησε σήμερα σε κήρυγμα του σε ιερό ναό στου Γκύζη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.  "Αυτός ο τόπος έχει περάσει πολλές κρίσεις. Δεν είναι στιγμή να αναζητήσουμε τα αίτια, αλλά τη λύση. Χρειάζεται υπομονή και ειλικρίνεια, να ψάξουμε να βρούμε το φάρμακο. Ένα φάρμακο που βρίσκεται στην Εκκλησία, η μετάνοια. Μετάνοια σημαίνει αλλάζω μυαλό, αλλάζω νοοτροπία. Ο εγωισμός, ο ατομισμός, η απληστία κυριαρχούν στις μέρες μας και είναι αρρώστιες. Καλούμαστε, λοιπόν, να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι και θα ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής λέγοντας ότι "τρία χρόνια κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι έρχονται για ένα πιάτο φαγητό και τα βγάζουμε πέρα. Αυτό είναι το θαύμα του Θεού και η αγάπη του ανθρώπου. Οι Έλληνες, άλλωστε, ακόμη κι όταν υποφέρουν, όταν βλέπουν την κατάσταση γύρω τους συγκινούνται και από το λίγο που έχουν δίνουν και στον συνάνθρωπό τους. Η ενότητα, ωστόσο, είναι η ελπίδα μας, η δύναμή μας".

Ως παράδειγμα έφερε μια γιαγιά από την Κύπρο, η οποία, όπως είπε, έστειλε τα ελάχιστα χρήματα που είχε, για να διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. "Αυτοί οι άνθρωποι, αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα. Έτσι πρέπει να καλλιεργούμεθα και να καλλιεργούμε και τα παιδιά μας. Αυτό είναι το φάρμακο που σώζει αυτόν τον τόπο, η αγάπη προς την Εκκλησία", είπε ο κ. Ιερώνυμος και ευχήθηκε καλό Πάσχα.  

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM