Πυρά Μπερλουσκόνι κατά της δικαιοσύνης

Πυρά Μπερλουσκόνι κατά της δικαιοσύνης Facebook Twitter
1

Νέα επίθεση κατά της δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στην πόλη Μπρέσια.

Ο «Καβαλιέρε» που πρόσφατα καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης για φοροδιαφυγή, έκανε λόγο για οργανωμένη προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης από δικαστικούς κύκλους.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι το κόμμα του θα εργαστεί για μια συνολική μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, η οποία θα προβλέπει και την τιμωρία των δικαστών σε περιπτώσεις κακοδικίας.

«Το δικαστικό σύστημα δεν εγγυάται την αμεροληψία των δικαστών και συχνά καταπατά το δικαίωμα της ελευθερίας των πολιτών. Παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή και θέλει να με εξοντώσει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα, υποστηρικτές του Κινήματος των 5 Αστέρων αλλά και μέλη αριστερών παρατάξεων πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση, ενώ σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια.

«Ο Σίλβιο καταδικάστηκε και πρέπει να φορέσει τη στολή του φυλακισμένου», δήλωσε ένας υποστηρικτής του Μπέπε Γκρίλο.

«Δεν είναι δίκαια η δίωξη κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Δεν είναι δυνατόν να έχουν ασκηθεί τόσες πολλές ποινικές διώξεις σε ένα και μόνο άτομο», δήλωσε μια από τους υποστηρικτές του «Καβαλιέρε».

Ένταση επικράτησε όταν ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τον οδηγό του αυτοκίνητο του «Μίστερ Τιβί» να φτάσει στην εξέδρα.

Πριν την ομιλία ένας υποστηρικτής του Μπερλουσκόνι χτυπήθηκε στο πρόσωπο από ομάδα νεαρών.

«Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση»

Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι το κόμμα του θα παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Ενρίκο Λέτα.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει και τους άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθεί η κυβερνητική δράση. Όπως η κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας, οι φοροαπαλλαγές για νέες προσλήψεις αλλά και η αναστολή της προγραμματισμένης αύξησης του ΦΠΑ.

Πηγή: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια