Η Οκλαχόμα μετράει τις πληγές της

Η Οκλαχόμα μετράει τις πληγές της Facebook Twitter
0

H Oκλαχόμα μετράει τις πληγές της, μία μέρα μετά το χτύπημα του καταστροφικού ανεμοστρόβιλου, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 24 ανάμεσα τους και 9 παιδιά που βρίσκονταν την κρίσιμη ώρα στα σχολεία τους. Οι τραυματίες φτάνουν τους 240.

Ολόκληρες γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί, σχολεία και νοσοκομεία έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, ενώ εκεί που κάποτε υπήρχαν πολυκατοικίες τώρα κανείς αντικρίζει μόνο συντρίμμια.

'Ενας πατέρας και περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν, με τον γιο του.

«Mιλούσα στο τηλέφωνο με τη μητέρα μου και μου είπε ότι το σχολείο του γιου μου χτυπήθηκε από τον ανεμοστρόβιλο. Η δασκάλα του μικρού απομάκρυνε τα παιδιά από το σχολείο, σε ένα σημείο που δεν κινδύνευαν και τους είπε να μείνουν κάτω, όπως τους έδειχναν και σε ασκήσεις ετοιμότητας για ενδεχόμενες καταστροφές».

Ο πανίσχυρος ανεμοστρόβιλος κατηγορίας 4, ο οποίος κατατάσσεται μεταξύ των πιο δυνατών που έχουν πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ, είχε πλάτος 3 χιλιόμετρων και σάρωσε την περιοχή με ανέμους ταχύτητας 320 χιλιομέτρων την ώρα.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM