Πέθανε ο Γιώργος Γλυνός

Πέθανε ο Γιώργος Γλυνός Facebook Twitter
1

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο οικονομολόγος Γιώργος Γλυνός ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο και το psi και που είχε διατελέσει σύμβουλος, τόσο του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και του Λουκά Παπαδήμου. Ο Γληνός είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο το φθινόπωρο του 2001 κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό «κούρεμα».

Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραπεζική και Νομισματική Οικονομική στο Πανεπιστήμιο Paris I Pantheon-Sorbonne.  

Εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, (1976-1983) και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1983-1988) Από το 1989 μέχρι το 2006 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε γραφεία Επιτρόπων ως μέλος και ως Διευθυντής και στις Γενικές Διευθύνσεις, Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης.

Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του αφορούν στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ιδιαίτερα στους τομείς της μακροοικονομικής και νομισματικής πολιτικής, της περιφερειακής πολιτικής και της πολιτικής της διεύρυνσης προς την Τουρκία.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

σχόλια

1 σχόλια