Ιταλός μετανάστης μαχαιρώθηκε στο Μόναχο

Ιταλός μετανάστης μαχαιρώθηκε στο Μόναχο Facebook Twitter
5

31χρονος Ιταλός πολιτικός μηχανικός μαχαιρώθηκε θανάσιμα από άγνωστο στο Μόναχο, όπου ζούσε μόνιμα, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί τη σύντροφο του την οποία οι άγνωστοι έφτυσαν στα μούτρα.

Ο 31χρονος επέστρεφε στο σπίτι του το βράδυ της Τρίτης με το ποδήλατο, μαζί με την σύντροφό του, όταν άγνωστος πλησίασε το ζευγάρι και χωρίς κάποια αιτία έφτυσε την κοπέλα. Ο Ιταλός μετανάστης που καταγόταν από την Κάτω Ιταλία, ζήτησε εξηγήσεις αλλά ο δράστης έβγαλε μαχαίρι και του το κάρφωσε στην καρδιά. Στη συνέχεια ο δράστης έφυγε με τα πόδια. Η κοπέλα του 31χρονου φώναξε βοήθεια και οι περαστικοί φρόντισαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο αλλά ήταν αργά.

Η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε τη «μέγιστη συνεργασία των γερμανικών αρχών» για να εντοπιστεί ο δράστης, προσθέτοντας ότι «η γερμανική πόλη αυτή θεωρείται και για τους ξένους υπηκόους από τις ασφαλέστερες της Γερμανίας».

Η ένωση των μεταναστών της περιοχής απ’ όπου καταγόταν ο 31χρονος εξέφρασε τη «βαθύτατη θλίψη και απόγνωση» της.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία προσπαθεί να ελέγξει την αγορά ντονέρ της Γερμανίας

Διεθνή / Η Τουρκία θέλει να επιβάλλει στην Γερμανία πώς θα φτιάχνεται το ντονέρ κεμπάπ

Την προστασία του ντονέρ κεμπάπ επικαλείται η Τουρκία και θέλει να αναγκάσει την Γερμανία να αποδεχθεί αυστηρή τυποποίηση, όπως ότι το μοσχαρίσιο κρέας πρέπει να προέρχεται από βοοειδή ηλικίας τουλάχιστον 16 μηνών
LIFO NEWSROOM
«Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού», καταγγέλλει θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Διεθνή / «Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού», καταγγέλλει θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Τον απώθησα, γελούσε και μου έλεγε: «Δεν πρέπει να πεις ούτε μια λέξη σε κανέναν» και ότι «δεν θα δούλευα ποτέ ξανά στο Λονδίνο», καταγγέλλει γυναίκα για τον μεγιστάνα του Harrods
LIFO NEWSROOM
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει δάνειο 35 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει δάνειο 35 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Στην όγδοη επίσκεψή της στην Ουκρανία, η φον ντερ Λάιεν έγραψε στο Χ ότι θα συναντούσε ηγέτες στο Κίεβο για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων από «την ετοιμότητα για το χειμώνα στην άμυνα, έως την ένταξη [ΕΕ] και την πρόοδο στα δάνεια της G7»
LIFO NEWSROOM
Ο δήμαρχος της Μαζάν για τους βιασμούς της Ζιζέλ: «Η υπόθεση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή, κανείς δεν πέθανε»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ζητούν παραίτηση του δημάρχου της Μαζάν που δήλωσε «κανείς δεν πέθανε» για τους βιασμούς της Ζιζέλ

«Η υπόθεση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή, κανείς δεν πέθανε», δήλωσε ο δήμαρχος στο BBC - «Δέχθηκα καταιγισμό ερωτήσεων, δεν είμαι συνηθισμένος να μιλάω στον Τύπο», δικαιολογήθηκε
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Οι Γερμανοί αστυνομικοί δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής κάποιο πιθανό κίνητρο για την επίθεση και τον φόνο. Το ζευγαράκι ήταν μεν Ιταλοί, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για ξενοφοβικά αίτια στην πράξη. [Tod an der Isar – Fußgänger sticht Fahrradfahrer nieder](http://bit.ly/118CtKv):> "Es gibt bisher keinen erklärbaren Grund für die Tat", sagte Kriminaloberrat Markus Kraus. "Wir gehen davon aus, dass es keinerlei Vorbeziehung gab." Bei dem Pärchen handelt es sich um Italiener – Hinweise auf einen fremdenfeindlichen Hintergrund für die Tat gebe es aber nicht.Αυτά όμως είναι ψηλά γράμματα όταν μένεις στο «ἰοστέφανον ἄστυ», 1496 χιλιόμετρα μακριά από το Μόναχο. Εκεί είναι φως φανάρι πως τα κίνητρα ήταν ρατσιστικά. Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει.
> μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου«Μαχαιρώθηκε θανάσιμα», όχι «μέχρι θανάτου». Μια μαχαιριά του ρίξανε όλη κι όλη, αλλά ήταν στην καρδιά.[LIFO]: Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Διορθώθηκε.
Tα κατά ρόπους κατακάθια επιθυμούν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες να ξαναγίνουν στάνες, όπου εκεί μέσα κάποιοι θα είναι τα πρόβατα, κάποιοι, λίγοι, οι τσοπαναρέοι και κάποιοι έχουν το know-how και τα προσόντα να είναι τα τσοπανόσκυλα. Αυτό το ονομάζουν "επανεθνικοποίηση"