Σαμαράς: «Στόχος η τετραετία»

Σαμαράς: «Στόχος η τετραετία» Facebook Twitter
2

Η εξάντληση της τετραετίας είναι ο στόχος της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ανοίγοντας νωρίτερα τις διεργασίες του νέου Υπουργικού συμβουλίου, λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι «υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας» και μίλησε για την ανάγκη καλύτερου συντονισμού, για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των πολιτικών εταίρων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς, δήλωσε:

Στόχος της κυβέρνησης είναι και παραμένει η εξάντληση της τετραετίας. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να υπάρξει σταθερότητα μέσα στη χώρα.

Η σταθερότητα είναι δύο φορές απαραίτητη πλέον γιατί η Ελλάδα αναβαθμίζεται μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον.

«Μας ενώνει το συμφέρον της χώρας και η κοινή ευθύνη», επεσήμανε, κάτι που, όπως είπε, αποτυπώνεται στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

«Μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο και δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και το παρελθόν», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι ο καθένας μπορεί να διατηρεί τις ιδέες του, αλλά υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας.

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει να κάνουμε όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Σαμαράς, κάνοντας λόγο για την ανάγκη καλύτερου συντονισμού με βασική και υπέρτατη ιδεολογία τη σωτηρία του τόπου. Μίλησε επίσης και για την ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε να έρθει η ανακούφιση από τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, οι βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα είναι η ανάκαμψη, οι επενδύσεις, η αποφυγή νέων μέτρων, η μείωση της ανεργίας στους νέους, η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας, η διόρθωση των αδικιών και η στήριξη των ασθενών στρωμάτων, η αποκατάσταση της ασφάλειας του πολίτη, η εκκίνηση των μεγάλων θεσμικών αλλαγών και η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας,

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια