Στουρνάρας: «Αυτά είναι τα 4 βήματα για έξοδο από το μνημόνιο»

Στουρνάρας: «Αυτά είναι τα 4 βήματα για έξοδο από το μνημόνιο» Facebook Twitter
3

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο σκιαγραφεί ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ημερησία».

«Κλειδιά» για την αλλαγή σελίδας είναι κατά τον κ. Στουρνάρα, 4 βήματα: Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, η ενίσχυση των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων.

«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι κάτι που το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Ο δικός μας ρόλος σε αυτή τη φάση είναι να υλοποιήσουμε τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να μη διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί δυσπιστίας των Ευρωπαίων λέει ότι αυτό που φοβούνται οι Ευρωπαίοι είναι η  επικράτηση «των δυνάμεων που αντιτάσσονται στις μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση της οικονομίας».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του περί δυσπιστίας, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως «η ελληνική κοινωνία κατανοεί την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα που κατά τον κ. Στουρνάρα οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση, ενώ μάλιστα υπογράμμισε πως «εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Ε.Ε. Να μας θεωρεί αξιόπιστους».

Ο κ. Στουρνάρας αφήνει και πάλι «παράθυρο» για την αναδιάρθρωση του χρέους, παρά τις συνεχείς δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων που το αποκλείουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα οι εταίροι θα κάνουν το...χρέος τους για το ελληνικό χρέος», ενώ δεν αποκλείει την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους τεχνοκράτες. Θέτει μάλιστα ως βάση την ανατροπή της εικόνας στο φορολογικό πεδίο, θεωρώντας ως αναστρέψιμη την κατάσταση με την ανάλογη διαχείριση.

Εν τω μεταξύ, παρά το «αντάρτικο» βουλευτών για μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τις έντονες αντιδράσεις στα τηλεοπτικά «παράθυρα» ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από τη χθεσινοβραδινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου, δήλωσε σε σχετική ερώτηση: «Δεν βλέπω εγώ κάποια αντίδραση. Δεν έχω δει κάποια αντίδραση. Εγώ βέβαια σήμερα δεν ήμουν στη Βουλή. Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων χθες δεν είδα ισχυρές αντιδράσεις».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM