Μαζί νεκροί μπροστά στην tv

Facebook Twitter
0

Μαζί νεκροί μπροστά στην TV (Όσα μου έμαθε η τηλεόραση τους τελευταίους μήνες)    

Η Αλίκη μας βοήθησε στην αντίσταση κατά των Γερμανών  

Η Αλίκη μας έβαλε τα κλάματα όταν σκότωσαν μπροστά της οι Γερμανοί ένα γάιδαρο. Γι αυτό η Αλίκη μας κατάφερε να παίξει «όλους αυτούς τους δύσκολους ρόλους με την ευαισθησία που τους αρμόζει».Γι αυτό η κραυγή «πειρατηηηηηη» βγάζει μια χαρά μες την τραγικότητα που έχει κάθε φορά που την ακούς. Δηλαδή μας την πέσανε οι πειρατές αλλά σιγά μην κάτσω να σκάσω.  

 Όταν η Αλίκη ήταν μικρό κορίτσι έβαζε ένα πανί και καλούσε την γειτονιά να δει το θεατράκι της. Η μαμά της την χαστούκισε γιατί δεν ήθελε να γίνει θεατρίνα .Μετά το χαστούκι η Αλίκη αποφάσισε ότι θα παίξει στην Επίδαυρο κάποια στιγμή στην       ζωή της. Φυσικά τα κατάφερε.   

 Η Αλίκη έμαθε το ρόλο της Ιουλιέτας μέσα σε τρία μερόνυχτα. Η μαμά της έφερνε πορτοκαλάδες ,χυμούς και φρυγανιές με μέλι όταν διάβαζε τον ρόλο .Σαν να δίνει πανελλήνιες ένα πράγμα. Η Αλίκη έσκισε στο θέατρο και από τότε όλες οι μάνες δίνουν πορτοκαλάδες ,χυμούς και φρυγανιές με μέλι όταν διαβάζουν  τα παιδιά τους.    

 Στο σκάνδαλο κωδικός Βατοπέδι εμπλέκεται μια  χορεύτρια με σπαθιά .Δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε γιατί βαριέμαι να το παρακολουθήσω , απλά βγαίνουν διάφοροι βουλευτές και μιλούν γι’ αυτή. Παρακαλώ πολύ να μην συνεχίσουν τις αναφορές σε αυτή την κυρία γιατί θα επιστρέψει το οριεντάλ στα κλαμπ και έχω θέμα με αυτό.      

Η κρίση έχει χτυπήσει και την αγορά ακριβών αυτοκινήτων. Βγαίνουν κάτι κύριοι με μπερμεριές και λακοστιές που δηλώνουν διευθυντές  πωλήσεων για να μας πουν ότι εκεί που οι πλούσιοι αγόραζαν δύο αυτοκίνητα , τώρα αγοράζουν ένα άρα υπάρχει κρίση. Βγαίνουν και κάτι κυρίες βορείων προαστίων για να μας πουν ότι και αυτές περνάνε κρίση γιατί εκεί που πήγαιναν για μανικιούρ  τρεις φορές το μήνα τώρα πάνε δύο . Να ξέρετε κάτι οι υπεύθυνοι των καναλιών :Οι παλάμες  μας είναι ανοικτές κατά την διάρκεια των ρεπορτάζ.   

 Είδα στο δελτίο ειδήσεων του Σταρ το εξής :Το ίδρυμα Λαμπράκη γύρισε ένα φιλμάκι για τον αγροτουρισμό και σκηνοθέτης ήταν η Όλγα Μαλέα , που στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει τον «Οργασμό της αγελάδας». Τώρα αυτό είναι κακό για την Όλγα Μαλέα ή για το ίδρυμα Λαμπράκη ;   

  Θαυμάζω τους ψύχραιμους άντρες. Όταν αυτή απάντησε στην ερώτηση  «Έχεις κάνει πάνω από 10 one night stands ;» θετικά , εκείνος έμεινε ατάραχος στην θέση του . Προσωπικά (και αυτό είναι κατάθεση ψυχής) θα πετούσα τα μικρόφωνα και θα έτρεχα να κάνω εξετάσεις για HIV αν ήμουν στην  θέση του .Ξέρεις , πάνω από το δέκα είναι το έντεκα είναι και το εκατόν έντεκα.   

 Όταν βλέπω  ακόμα στην τηλεόραση  να παίζονται ταινίες με τον Ξανθόπουλο με πιάνει ασφυξία. Όπως παλιά θέλω να φωνάξω «Γιατί ρε μαλάκα εγώ να δουλεύω οικοδομή για να πληρώνω τις σπουδές του αδερφού μου που δεν περνάει ούτε μάθημα ;». Μετά συνειδητοποιώ ότι ούτε οικοδομή δουλεύω , ούτε αδερφό φοιτητή έχω . Μάλλον η αιτία της αναστάτωσης  που μου προκαλεί το θέμα βρίσκεται στην προηγούμενη ζωή μου , όπως έμαθα από τις εκπομπές της Τατιάνας.   

 Θα ήθελα να ξέρω ποιος υπεύθυνος στον ANT1 είχε την ιδέα να παρουσιάζει το δελτίο καιρού  ο συγκεκριμένος κύριος .Θεατρικότητα , βρετανικό φλέγμα και μια ατελείωτη χαρά μόνο και μόνο για να μας πει ότι αύριο θα μας τσακίσει το χαλάζι. Ντρέπεσαι να παρακολουθήσεις το δελτίο με πυτζάμες . Νομίζεις ότι πρέπει να φορέσεις κάτι πιο καλό γιατί έρχεται κόσμος στο σπίτι.     

 Όλες αυτές οι νοικοκυρές που πάνε στην Τατιάνα για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους γνωρίζουν ότι δεν είναι καλά ;Δηλαδή θα χτυπάνε το αυγολέμονο από εδώ και πέρα χτενισμένες σαν την Τζοαν Κόλινς και ντυμένες σαν την Ιβάνα Τράμπ ;  

  Δεν είμαι μισογύνης. Όλα τα κάστρα έχουν πέσει. Πέφτετε με αλεξίπτωτα και οδηγείτε φορτηγά. Μπορείτε σας παρακαλώ  να αφήσετε στους άντρες την παρουσίαση των αθλητικών εκπομπών ;Μπορούν να δώσουν άδεια αορίστου χρόνου σε αυτή την «Άννα να μια μπάλα» της κρατικής τηλεόρασης και να επιστρέψει με το τέλος του πρωταθλήματος ;    

Όλη η Ελλάδα γελάει με έναν πενηντάρη που πάει ξανά σχολείο. Αυτό δείχνει την δίψα του Έλληνα για μάθηση ή ότι έχουμε χιούμορ βιντεοταινίας ως λαός ;   

Όλοι οι γονείς στις  διαφημίσεις ξυπνούν χαρούμενοι το πρωί , είναι αδύνατοι ζουν σε σούπερ σπίτια και έχουν άριστες σχέσεις με τα παιδιά τους .Μετά παίρνουν πρωινό.  Δύο απορίες μόνο : Οι διαφημιστές που τα σκέφτονται αυτά έχουν παιδιά ; Γιατί  οι φίλοι μας με παιδιά δεν μοιάζουν με αυτούς στις διαφημίσεις ;     

Αυτοί οι άνθρωποι που πάνε στο Χαρδαβέλλα Σάββατο βράδυ και προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτω από την Πεντέλη υπάρχουν ανθρωπάκια και ότι στάνταρ μια απ τις γειτόνισσες του απέναντι διαμερίσματος έχει παιδί με εξωγήινο , αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει γιατί έμεινε έγκυος και όταν γέννησε το παιδί το πήρε ο εξωγήινος για να μην πληρώνει διατροφή , Κάνουν πλάκα έτσι ;Γιατί αν δεν κάνουν πλάκα τότε το Υπουργείο Υγείας (που είναι πολύ δραστήριο τελευταία όσο αναφορά τα τηλεοπτικά σποτάκια) πρέπει να βγάλει διαφημιστικό με τίτλο «Βγες έξω το Σαββατόβραδο για να γλιτώσεις απ την TV»  

 Σιγά μην πλύνω αμέσως τα πιάτα. Μα δεν  βλέπεις τον άλλο στο «How clean is your house ?» που έχει να κάνει τον νεροχύτη από τότε που είχες την υποψία ότι  ο Μάικλ Τζάκσον είναι μαύρος ;   

Σιγά να μην κάνω παιδιά . Μα δεν βλέπεις αυτό τον πατέρα που κάλεσε την Νταντά γιατί η οκτάχρονη κόρη του βρίζει σαν νταλικέρης και ο 10χρονος γιος του τον κλωτσάει σαν μπάλα ποδοσφαίρου ;    

 Είδα στο X factor  ένα από τα συγκροτήματα που διαγωνίζεται να τραγουδάει ένα κομμάτι των Placebo. Ένα μέλος του συγκροτήματος φορούσε μια μαύρη φούστα και ένα άλλο φορούσε ένα ζευγάρι κόκκινα γυαλιά. Τελικά σε αυτή την ζωή ότι μουσική και να κάνεις ο Έλληνας θα σε προσαρμόσει στο μπουζουκομάνι του. Αυτή είναι μια παγκόσμια πρωτοπορία που μόνο η χώρα μας έχει και γι αυτό πρέπει να είμαστε εθνικά υπερήφανοι. 

Υ.Γ 

Από τις αρχές Νοεμβρίου με όλες αυτές τις διαφημίσεις που παίζονται για τα Χριστούγεννα ,έχω στα αυτιά μου τον μικρό τυμπανιστή. Νταν , νταν , νταν δεν μπορώ να γλιτώσω από αυτό τον ήχο . Όσο επαναλαμβάνεται αυτό το αθώο τραγουδάκι γίνεται το καλύτερο όργανο βασανισμού.      

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ