Απέδωσε το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία

Απέδωσε το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία Facebook Twitter
4

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως τον περασμένο μήνα, το σύστημα «Εργάνη» κατέγραψε 63.122 νέες θέσεις εργασίας, κάτι που το υπουργείο αποδίδει στην νέα ποινή σχετική με την αδήλωτη εργασία.

Η ανακοίνωση των υψηλότατων προστίμων (σ.σ ανέρχονται στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού ανά αδήλωτο εργαζόμενο - 10.550 ευρώ για τους άνω των 25 ετών αδήλωτους εργαζόμενους, 9.200 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών) έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το «ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στις 63.122 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέκυψε μετά την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου οπότε και ανακοινώθηκε το νέο υψηλό πρόστιμο για την ανασφάλιστη εργασία.»

Μάλιστα, σύμφωνα με το «Εργάνη» ο Σεπτέμβριος που μας πέρασε έχει την υψηλότερη αύξηση των ροών απασχόλησης τα τελευταία 14 χρόνια

Βρούτσης: «Επιασε τόπο» το υψηλό πρόστιμο

 

Η άμεση επιβολή του προστίμου, σε συνδυασμό με τους διεξοδικούς ελέγχους, «έπιασε τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο  υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Μια ολόκληρη "πόλη" 63.122 εργαζομένων εμφανίστηκε στην επίσημη αγορά εργασίας το Σεπτέμβριο λόγω των ελέγχων και των νέων προστίμων, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος συμμόρφωσης των εργοδοτών και τη μετατροπή της "μαύρης εργασίας" σε νόμιμες θέσεις απασχόλησης. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και η Επιθεώρηση Εργασίας αναδιοργανώνεται εκ βάθρων, αναβαθμίζεται και γίνεται αποτελεσματικότερη».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ