Ασο προς ΗΠΑ: Βρείτε τα, γιατί κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία

Ασο προς ΗΠΑ: Βρείτε τα, γιατί κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία Facebook Twitter
0

O υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο, κάλεσε τις ΗΠΑ να βρούν λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη χώρα όσον αφορά τον πρόϋπολογισμό, προειδοποιώντας πως αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί άμεσα, η παγκόσμια οικονομία θα κλυδωνιστεί.

Σύμφωνα με τον Ασο, ήδη οι αγορές πλήττονται από την κατάσταση στις ΗΠΑ, κάτι που αναμένεται να επιδεινωθεί όσο περνούν οι μέρες. «Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου το δολάριο θα πωλείται και το γιεν θα αγοράζεται», είπε.

«Η αίσθησή μου είναι ότι το όριο του χρέους θα έχει σημαντικές επιπτώσεις διεθνώς», είπε ο Άσο, και τόνισε ότι  «αν δεν επιλυθεί γρήγορα, θα δούμε διάφορες συνέπειες».

Και μπορεί το γιεν έχει εκτοξευθεί σε υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου, επειδή τώρα θεωρείται «ασφαλέστερο» νόμισμα, ωστόσο η πτώση του δολαρίου δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους ιάπωνες εξαγωγείς που πληρώνονται ως επί το πλείστον σε δολάρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM