14 απορίες για το Last Christmas των Wham

Facebook Twitter
0


(26 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή , οι απαντήσεις υπάρχουν)

pistolaki

1

Το τζιπ «καραβανάς με άσπρη ζάντα» ήταν τότε στην μόδα ; Πρωτότυπο!

Όχι. Είναι ειδική κατασκευή , κομμάτι μοναδικό για τις ανάγκες του βίντεο. Ο σκηνοθέτης επέλεξε την συγκεκριμένη ανάμεσα σε δυο ζάντες .Ο μύθος λέει ότι δυο μερόνυχτα ο George Michael μαζί με τον σκηνοθέτη σκεφτόντουσαν αν θα βάλουν κίτρινη ή άσπρη ζάντα . Νίκησε ο σκηνοθέτης που ήθελε την λευκή για να δένει με το χιόνι .Ο Michael ήθελε κίτρινη για να γράφει καλύτερα με το παλτό του.

2

Μα γιατί χαιρετιούνται σαν να είχαν να τα πουν χρόνια ; Είχε πέσει το twitter ;

Ηλίθιε ποιο twitter ;Μιλάμε για 1984

3

Για ποιο λόγο δεν κρυώνει η κοπέλα-μαλλί σφουγγαρίστρα   που φοράει μόνο  πουκάμισο κάτω απ το μπουφάν ;

Καλή απορία ,αλλά θα δεν μπορώ να σου δώσω μια λογική απάντηση. Θα σου απαντήσω με ένα μύθο. Λένε ότι το πουκάμισο ήταν κατασκευασμένο από ειδικές ίνες που φτιάχνουν τις στολές αστροναυτών. Άλλοι πάλι λένε ότι η κοπέλα είναι η ίδια alien γιατί μετά το βίντεο εξαφανίστηκε .Κανείς δεν την είδε πουθενά …

4

Η μαύρη  κοπέλα με το λαχανί μπουφάν   είναι η Ophra Winfrey;Της φέρνει

Όχι ρε. Το 1984 η Ophra έκανε το μεταπτυχιακό της με θέμα «Η πτώση του IQ της μέσης νοικοκυράς μπροστά στην Tv και οι επιπτώσεις του στην ποιότητα του σπιτικού φαγητού».Μερικά χρόνια αργότερα θα έπαιρνε εκπομπή στην τηλεόραση

5

Όλοι οι άντρες φορούσαν το 1984 τέτοια πολύχρωμα φουλάρια ;

Ήταν μια τάση που πρώτη φορά είδαμε σε αυτό το βίντεο κλιπ. Ο αντρικός πληθυσμός για ένα εξάμηνο γέμισε με φουλάρια και καουμπόικα καπέλα .Η εποχή όμως δεν ήταν έτοιμη για ένα παλιακό Brokeback Mountain

6

Πόση ώρα χρειάζεται για να κάνω το μαλλί του George Michael;Γιατί δεν το βλέπω σήμερα ;

35 λεπτά με το πιστολάκι στην τελευταία σκάλα. Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος σήμερα για τα περιβαλλοντικά θέματα και προτιμά μια πιο απλή κόμμωση ώστε να σωθεί ο πλανήτης.

7

Τι έχει ο George Μichael μέσα στον αθλητικό σάκο ;

Τις γιρλάντες έκπληξη .Της βγάζει αργότερα και γίνεται το έλα να δεις

8

Γιατί πετάνε σερπαντίνες ;Απόκριες έχουν :)

Ναι , κάτσε και μίλα με :) και :( .Τότε οι άνθρωποι επικοινωνούσαν όπως θα έπρεπε να επικοινωνούν και σήμερα . Το δίκτυο δεν είχε μπει στην ζωή τους , τα τραπέζια έδιναν και έπαιρναν , η σερπαντίνα ήταν παντού. Εσύ είσαι ικανός να κόψεις βασιλόπιτα στο twitter

9

Θεέ μου τι καρό πουλόβερ είναι αυτά ;Σαν τραπεζομάντιλα

Είναι τραπεζομάντιλα . Haute Couture όμως μαλάκα μου. Το ένα απ αυτά αξίζει όση όλη η ντουλάπα σου(και το έπιπλο μαζί)

10

Γιατί αυτή η γυναίκα με τα κοντά ξανθά μαλλιά φοράει άσπρο πουκάμισο κουμπωμένο τελευταίο κουμπί , λαιμητόμος .Μόδα ήταν και αυτό ;

Όχι. Με αυτό δηλώνει ότι θα παραμείνει παρθένα μέχρι το γάμο. Ναι υπήρχαν παρθένες το 1984.Λένε ότι έχασε την παρθενιά της τα Χριστούγεννα του 1985 από ένα τεχνικό της ομάδας.

11

Γιατί χαίρεται αυτός που έρχεται με τα κούτσουρα ;Δεν κουράστηκε όταν τα έκοβε για το τζάκι ;

Σβήσε τους λογαριασμούς σε twitter και facebook. Βγες στο μπαλκόνι να αναπνεύσεις καθαρό κρύο αέρα. Μπες μέσα. Κάτσε στον καναπέ. Τώρα ψάξε στο google την λέξη «Προσάναμμα»

12

Τι είναι αυτό το βαφτιστικό λουλούδι στο πέτο ;Γιατί ζουμάρει η κάμερα δυο φορές ;

Δεν είναι βαφτιστικό λουλούδι, θα είχε κορδέλα .Είναι το κρυφό μήνυμα του σκηνοθέτη στους τηλεθεατές για την αγάπη αυτών των δυο .Μια αγάπη αδιέξοδη χωρίς μέλλον

13

Μόνο κρασί και πατατάκια .Και που είναι οι μπάφοι ;

Θα το ξαναπώ :Τότε οι άνθρωποι επικοινωνούσαν .Όχι όπως σήμερα , που κάνουν μπάφους μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και ανεβάζουν ποστάκια ευτυχίας. Αν και μεταξύ μας αργότερα στο χιόνι , τρεκλίζοντας πάνε, στα ύψη πετάνε. Μήπως δεν ήταν μόνο μπάφος , τελικά; Μήπως «κουμπωνόντουσαν» στα κρυφά στο πατάρι του καταφύγιου ;Τι να σου πω…

14

Ο δάσκαλος του σκι που είναι ;

Όλοι την δεκαετία του ογδόντα ήξεραν σκι , δεν χρειαζόντουσαν δάσκαλο. Οι γυναίκες μάλιστα , είχαν στρώσει μπούτι απ το σκι. Όχι όπως σήμερα που σαβουριάζουν τον άμπακο και τυλίγονται μετά με τα «θάματα του Τηλε –μάρκετινγκ» για να χάσουν πόντους.

http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI

(Αχ! Super Market και αυτό να βγαίνει απ τα ηχεία. Τελικά η ευτυχία είναι στις απλές καθημερινές  στιγμές και αυτά τα Χριστούγεννα. Τι το θέλουμε το δέντρο στο Σύνταγμα ;)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ