#75 Still life with Woodpecker

Facebook Twitter
0

Aυτός είναι ο Μάρκος της Αγίου Μαρκου- o καινούργιος σκύλος της Ρινέττας που κυκλοφορεί στο ιστορικό τρίγωνο. Είναι το τρίτο σκυλί που εμφανίζεται σε αυτό το γραφείο.Το πρωτο είναι η θρυλική Καζού με τα μπλε μάτια (μια φορά ερχόταν συνέχεια, τώρα καθόλου) και η Νίλα επίσης της Ρίνεττας (οκ της αδερφής της Ρινέττας).

Book time- Pop quiz

Η ερώτηση ήταν απλή:Ποιο ήταν το τελευταίο βιβλίο που διάβασατε με ευχαρίστηση;

Ισμήνη

Η Ισμήνη με άφησε μάλλον άφωνη όταν μου είπε οτι διάβασε μια τριλογία του Καραγάτση  Ο κοτζάμπασης του Καστρόπυργου,Αίμα χαμένο και κερδισμένο, Τα στερνά του Μίχαλου. "Mιλούσε για το 1821 με ένα τρόπο διαφορετικό  που με έκανε πολύ περηφανη που είμαι Ελληνίδα. Εξάλλου ο Καραγάτσης είναι ο αγαπημένος μου". Ψαχνοντας διάβασα πως ο Καραγάτσης ηθελε να γράψει δεκα(!!!) βιβλία για το 1821 αλλά σταμάτησε σε αυτήν την τριλογία.

Ξένια

Tης Ξένιας της άρεσε ο Κρυφός Κήπος του Νάιτζελ ΜακΚρερι΅γιατί ηταν "ένα αστυνομικό θρίλερ που έκοβε την ανάσα".Bρηκα μια παλιά μας παρουσίαση γι αυτο το βιβλίο στο οποίο ο αστυνομικός πρωταγωνιστής  που ακούει στο επιβλητικό όνομα Μαρκ Λάπσλι πάσχει από συναισθησία.

Ελένη

Η Ελένη διάλεξε τον "Παράμεσο" της Υοko Ogawa. "Μ' αρέσουν όλα τα βιβλία της Ogawa -μ¨αρέσει η οπτική της ο τρόπος γραφής της είναι πολύ απλός και άμεσος".Eχοντας διαβάσει "Το ημερολογιο εγκυμοσύνης" και την "Πισίνα καταδύσεων" θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί της.

Φωτεινή


Η Φωτεινή διάβασε τον Τρυποκάρυδο του Τομ Ρομπινς."Στις διακοπές όλοι πάθανε σοκ όταν τους είπε οτι δεν το έχω διαβάσει κι έτσι το έκανα. Εχει απίστευτους χαρακτήρες ,είναι τελείως σουρρεάλιστικο." Απο αυτό το βιβλιο, που είναι πλέον κλασσικό για οποιονδηποτε μεγάλωσε στη δεκαετία του 80 ή του 90, θυμάμαι το βασικό ερώτημα "Πως μπορείς να κάνεις την αγάπη να μείνει;"

Still life with Woodpecker#¨2

Ο Τρυποκάρυδος (αγγλιστί Still Life with Woodpecker)που ήταν ενα φοβερό διεθνές μπεστ-σελερ (δικαίως γιατί ηταν τρυφερό, αστείο και οι ήρωες ζούσαν μέσα σε ένα πακέτο Camel) ήταν και η έμπνευση για αυτό το τραγούδι.


    0

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

    Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

    Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
    «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

    Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

    Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
    Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

    Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

    Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
    Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

    Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
    ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
    Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

    Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

    Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
    Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

    Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

    Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
    Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

    Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

    Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
    ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
    Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

    Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

    Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
    Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

    Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

    Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ