Kiwi Love

Facebook Twitter
0

Τον λένε Kiwi και τον βρήκα ένα βράδυ χτυπημένο στο δρόμο. Κάποιος είχε αφήσει τροφή στη μέση του δρόμου και το καημένο γατί είχε πλησιάσει για την φάει την αλλά τον χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο. Σταμάτησα και το πλησίασα και αμέσως πρόσεξα ότι ανάσαινε. Τα μάτια του ήταν κλειστά και δεν φαινόταν να έχει αίσθηση του χώρου. Τον έβαλα κατευθείαν στο αμάξι μου πάνω σε μια ζακέτα και βρήκα ένα διανυκτερεύον ιατρείο για ζωάκια στην Αργυρούπολη. Εκεί, ο γιατρός μας είπε πως από τη σύγκρουση είχε χάσει την όρασή του και την ακοή του προσωρινά αλλά με τη κατάλληλη χορήγηση φαρμάκων θα γινότανε καλά. Τον πήραμε σπίτι και μέσα σε ένα μήνα άρχισε να βλέπει και να ακούει φυσιολογικά!

Η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσαν τα σκυλιά περισσότερο από οι γάτες διότι συνήθως είναι απόμακρες. Στη περίπτωση όμως του Kiwi στάθηκα πολύ τυχερή μιας και κατευθείαν μου έδειξε εμπιστοσύνη και τρυφερότητα, κάτι που δεν είχα παρατηρήσει σε άλλες γάτες.

Η αγαπημένη θέση στο σπίτι είναι στο κρεβάτι της μητέρας μου και το βράδυ θέλει οπωσδήποτε να κοιμάται μαζί της. Σε περίπτωση που κλειστεί απ’ έξω κλαίει σπαρακτικά!

Αγαπώ τα πάντα πάνω του αλλά αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει πιο πολύ από όλα τα άλλα γατάκια είναι ότι στο τέλος της ουράς του έχει μία μόνιμη καμπύλη, σαν αγκίστρι, πιθανότατα «ενθύμιο» από το τρακάρισμα.

Τρελαίνομαι να τον έχω αγκαλιά με τις ώρες , όπως κι αυτός πεθαίνει για τα χάδια μου. Κάνει μια κίνηση η οποία με συγκινεί πολύ: Όταν τον βάζω  μέσα στα χέρια μου και τον τυλίγω σαν μωρό εκείνος απλώνει τη πατούσα του και την ακουμπάει πάνω στο πρόσωπό μου.

Ο Kiwi απεχθάνεται να μένει μόνος. Θέλει συνεχώς να τραβάει τη προσοχή και κάνει τα πάντα για να το επιτύχει; Είτε κλαίγοντας μέσα στο σαλόνι μόνος, είτε ‘’διακοσμώντας’’ με τα νύχια του την υφασμάτινη καρέκλα που έχει η μητέρα μου στο δωμάτιο της, είτε τελείως ξαφνικά ξενκινώντας να τρέχει μόνος του μέσα στο σπίτι με εκπληκτική ταχύτητα.

Από παιδί έβρισκα πολύ συχνά μέσα σε σακούλες κουταβάκια ή γατάκια και τα περιμάζευα αλλά αυτά δυστυχώς απεβίωναν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν ξέρουν πώς να φροντίσουν τα κατοικίδιά τους και βρίσκουν αυτές τις απάνθρωπες λύσεις. Υπάρχει βέβαια και ένα μεγάλο ποσοστό που νοιάζεται και τα προστατεύει.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ