Τραγούδι για τις τελευταίες δύο εβδομάδες: Vashti Bunyan - Train song

Facebook Twitter
0

Είχα καιρό να δώσω σημασία σε κάποιο τραγούδι από τηλεοτπική διαφήμιση, αλλά πριν καναδυό εβδομάδες πέτυχα στην τηλεόραση τη διαφήμιση για τις νέες τηλεοράσεις Samsung Smart TV (και ελπίζω η αναφορά του ονόματος της συγκεκριμένης εταιρείας να θεωρηθεί product placement, μπας και βρω τρόπο να αποκτήσω ΠΑΛΙ τη φωτογραφική μηχανή μου -της ίδιας μάρκας- που μαζί με άλλα τιμαλφή βρισκόταν μέσα στην τσάντα μου έκλεψαν τις προάλλες -ουφ). Βλέποντας λοιπόν τη διαφήμιση της SAMSUNG (πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβω για να πάρω ποσοστά;) η οποία εκτυλίσσεται στο εσωτερικό ενός τραίνου, μου φάνηκε πως άκουσα τη φωνή της Vasthi Bunyan -και σκέφτηκα "Αποκλείεται!". Όμως οι Κορεάτες είναι άνθρωποι με καλό γούστο και όντως το τραγούδι της διαφήμισης ήταν το "Train song" από τον πρώτο και μοναδικό (για 35 ολόκληρα χρόνια) δίσκο της Βρετανίδας φολκ τραγουδίστριας/τραγουδοποιού Vashti Bunyan.  H Vashti έβγαλε το 1970 το "Another diamond day" περνώντας ξυστά από το κίνημα της "βρετανικής φόλκ" αλλά απογοητευμένη από την εμπορική αποτυχία του δίσκου της αποσύρθηκε μέχρι που το cult status γύρω από το όνομά της έκανε νεότερους καλλιτέχνες όπως ο Devendra Banhart να την αναζητήσουν. Έτσι, το ντεμπούτο της επανεκδόθηκε, έβγαλε και δεύτερο άλμπουμ από την Fat Cat Records το 2005, εμφανίστηκε και στο All Tomorrows Parties την αμέσως επόμενη χρονιά ως καλεσμένη του ίδιου του Devendra και μάλλον συνεχίζει να ονειροπολεί κοιτάζοντας την ομορφιά της φύσης και την απεραντοσύνη του ουρανού ταξιδεύοντας στην επαρχία πάνω μια άμαξα που τη σέρνουν άλογα...

bunyan

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ