7daysaway*

Facebook Twitter
0

 

[Ντομινίκ Στρος Καν]


Όταν ο παφλασμός τον ορμονών θρυμματίζει το (γυάλινο) σπίτι της εξουσίας και το παγκόσμιο χωριό ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει σάρκα απρόσβλητη. Από τον αρχαιότερο ιό.

 

[Καμαριέρα]


Όσα της είχε μάθει η ζωή μέχρι εκείνη την ώρα ισοδυναμούσαν με καταδίκη. Συνειδητοποίησε πως στη ταινία της ζωής ο πρωταγωνιστής καμιά φορά μπορεί να αυτοκτονήσει χωρίς να το γράφει κάπου το σενάριο. Και τότε οι τελευταίοι έσονται πρώτοι.
(ή έστω σταματάει η καταιγίδα)

 

[Μετανάστες]


Ανομολόγητοι και ομολογημένοι φόβοι και το μυαλό να κλείνει μπροστά στην μισαλλοδοξία. Το μυαλό ανοίγει βέβαια με παιδεία. Κάτι που ποτέ δεν είχαμε. Συνδυασέ το με την πολιτική ανικανότητα και θα έχεις ανάγλυφη μπροστά σου την εικόνα.

 

[Νησιά (αραιοκατοικημένα τα)]


Να μην φοβόμαστε να πηγαίνουμε εκδρομή στην ήπειρο της φαντασίας. Αρκεί να μετράμε κάπως καλύτερα την απόσταση από την χαριτωμένη στιχοπλοκία μέχρι την ευνουχισμένη από ρεαλισμό πραγματικότητα.

 

[Σαββόπουλος]


Το μυαλό δεν ανοίγει επειδή ανοίγει το στόμα.

 

[Lars fon Trier]


Το μυαλό δεν ανοίγει επειδή ανοίγει το στόμα (x 2)

(εν τούτοις πρέπει να παραδεχθούμε σε αντίθεση με τον Νιόνιο που νιώθει πως συνεχώς έχει την ευθύνη να μας απαλάσσει από ένα (δυσβάσταχτο) βάρος  πως ο αυτοσαρκασμός του Λαρς νικάει τις παρακρούσεις μεγαλείου του. και τις ευμεγεθείς μπαρούφες που εκστομίζει κατά καιρούς:-)

 

[Revolution (η ισπανική)]


Όλα (στην τελική) εξαρτώνται από τη στάση σου απέναντι στη ζωή.
Αν εξευτελίζεις, ενοχοποιείς και μεταχειρίζεσαι φτηνά και ανεύθυνα το πολιτεύμα σου κάποια στιγμή  θα βρεθείς χωρίς πλατείες.
Και Δήμο.

 

(photo Dimitris Roussos)

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ