Στα Τροπικά Νερά Του “The Greeks”

Facebook Twitter
0


Είναι η πιο ελπιδοφόρα νέα μπάντα της Kitsune Records (του γαλλικού label που πρωτοστάτησε στην άνοδο του γαλλικού electro- που τώρα βέβαια που έφυγε το είδος από το hype έχει ξεφουσκώσει). Έχει κυκλοφορήσει μερικά πολύ καλά singles και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Το νέο τους single ονομάζεται The Greeks (δεν δίνουν καμιά παραπάνω εξήγηση γι αυτό), ενώ το βίντεο που το συνοδεύει είναι σκηνοθετημένο από την τρομερή ομάδα Megaforce είναι γυρισμένο σε ένα ήσυχο γαλλικό προάστιο με πρωταγωνιστές μια παρέα παιδιών που παίζουν...πόλεμο.

“Θυμίζει κάτι μεταξύ του Αταίριαστου, του Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει και του Ακίρα του Κατσουχίρο Οτόμο. Μας αρέσουν τα παιδιά, μας αρέσουν οι συμμορίες, μας αρέσει η φαντασία, έτσι το βίντεο ισορροπεί μεταξύ της νοσταλγίας και του εθισμού της γενιάς μας σε εικόνες θανάτου. Δεν έχει καμιά αναφορά σε πολιτική. Είναι απλά ότι φανταζόμασταν σαν παιδιά όταν παίζαμε πόλεμο με τους φίλους μας και κλέβαμε τη μάσκαρα της μαμάς μας για να μοιάζουμε με τον Άρνι στον Εξολοθρευτή. Όταν είπαμε στους Megaforce το κόνσπεπτ αυτοί ενθουσιάστηκαν και μας είπαν: “Θέλαμε να γυρίσουμε αυτό το βίντεο από τότε που ήμασταν 6 ετών” γράφουν οι ίδιοι στο site της Kitsune.



Όσο για την αναφορά στους Έλληνες, αναμένουμε εξηγήσεις.

*To single των Is Tropical “The Greeks” κυκλοφορεί στις 30 Μαΐου

http://www.myspace.com/istropical#!/istropical

Κατεβάστε δωρεάν το κομμάτι από εδώ:

http://official.fm/tracks/233676/download/d7bf267f85f6f7ec581e8e01e9d909951fdb872e

Εδώ το βίντεο κλιπ:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ