Ζαγοράκης για Πρωθυπουργός

Facebook Twitter
0

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι το πρότυπο του Έλληνα άντρα της προηγούμενης δεκαετίας. Ηγέτης, πετυχημένος, φουλ τεστοστερόνη, μοντέλα γυναίκα και ΠΑΟΚάρχης. Ο σωστός, ο άντρας, βέβαια, οφείλει να κάνει και ώρες ώρες σαν γκομενίτσα αλλά και αυτό φαίνεται σαν να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Κάθε φορά που είχε μια δυσκολία με τους οργανωμένους, χτύπαγε το χέρι του στο τραπέζι και απειλούσε με παραίτηση. Μια φορά το έκανε κιόλας για να επιστρέψει πίσω σαν Μεσσίας. Όπως οφείλει ένας άντρας πάλι.

Ο απολογισμός του Ζαγοράκη δεν είναι κακός. Καθόλου. Πήρε έναν ΠΑΟΚ που βολόδερνε και τον έκανε ανταγωνιστικό. Βγήκε Champions League, χτύπησε στα ίσα τους εχθρούς της Αθήνας και γέμισε την Τούμπα. Και  η Τούμπα είναι αλήθεια πως βρήκε στο Ζαγόρ τον «πρωθυπουργό» της. Δικό της παιδί, που κάθεται δίπλα τους και συζητάει και ώρες ώρες τους δίνει και ένα φιλικό χαστουκάκι. Όπως οφείλει ένας άντρας.

Χτες, ενώ γινόταν του ανασχηματισμού, ο Ζαγόρ έδινε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Πόζαρε στο φακό και έκανε το λάθος που κάνει κάθε χρόνο. Υπόσχεται περισσότερα από όσα μπορεί. Άραβες, «μεγάλο ΠΑΟΚ», πρωταθλήματα και 13 εκ ευρώ για τον Βιερίνια. Κάθε χρόνο τα ίδια και στο τέλος μας «τρώει το κράτος των Αθηνών».  Μακάρι ν’ αλλάξει τροπάρι και να παραμυθιάσει πιο ήπια τους οπαδούς του. Ή μήπως δεν κάνουν έτσι, οι άντρες;

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ