Μύκονος και Σαντορίνη στους top τουριστικούς προορισμούς του κόσμου

Facebook Twitter
0

 

Η Μύκονος κέρδισε το βραβείο του δημοφιλέστερου και καλύτερου νησιωτικού προορισμού της Ευρώπης, για το 2010, όπως αποφάσισαν οι αναγνώστες της αμερικάνικης έκδοσης του περιοδικού Conte Nast Traveler.

Η Σαντορίνη, αναδείχθηκε από τους αναγνώστες του αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure» ως το ομορφότερο νησί του κόσμου και μάλιστα άφησε πίσω της προορισμούς, όπως το Μπαλί και τα νησιά Καλαπάγκος.

Χθες σε ειδική εκδήλωση στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης παρέδωσε στο δήμαρχο της Μυκόνου κ. Αθανάσιο Κουσαθανά - Μέγα, το βραβείο και αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την προβολή της χώρας, η παγκόσμια αναγνώριση ελληνικών τουριστικών προορισμών στους top.

Η αναγνώριση δείχνει ότι η Ελλάδα έχει όλα τα στοιχεία να βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων τουριστών παγκοσμίως, δείχνοντας παραλλήλως ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι και μπορεί να συνεχίσει να είναι στρατηγικός πυλώνας της οικονομίας μας, ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Νικητιάδης.

Από την πλευρά του τώρα ο κ. Κουσαθανάς – Μέγας, αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους επαγγελματίες της Μυκόνου και τους κάλεσε να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί.

Ακόμα ο Δήμαρχος Μυκόνου ανέφερε ότι σύμφωνα με τον φετινό προγραμματισμό, αναμένονται περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια στο νησί, που σημαίνει αύξηση 30% της τουριστικής κίνησης από τις κρουαζιέρες, ενώ παράλληλα αναμένεται και αύξηση των αεροπορικών αφίξεων κατά 15%.

Όμως την ώρα που η Μύκονος και η Σαντορίνη περιλαμβάνονται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και τη ώρα που η Ρόδος, η Κως και το Ηράκλειο αναδεικνύονται πρωταθλήτριες στις αφίξεις, άλλοι τουριστικοί προορισμοί φυτοζωούν.

Πολλά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Τήνος, η Πάρος, η Νάξος έχουν μείνει πίσω σε σχέση με πέρυσι και παρά τις δραστικές μειώσεις τιμών, οι αφίξεις τους υστερούν σημαντικά σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, το κύριο χαρακτηριστικό της φετινής σεζόν είναι ότι οι προορισμοί που διαθέτουν μεγάλες και οργανωμένες μονάδες εμφανίζουν υψηλές πληρότητες. Αντίθετα δημοφιλείς μέχρι πρόσφατα προορισμοί, που όμως δεν διαθέτουν ικανή ξενοδοχειακή υποδομή υστερούν. Και αποδίδουν αυτή την υστέρηση στο γεγονός ότι φέτος οι Έλληνες έχουν περιορίσει δραστικά τα week-end και τις τριήμερες αποδράσεις, ενώ σε ποσοστό 60% δηλώνουν ότι δεν θα πάνε διακοπές.

Από το Capital

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ