Είναι στ' αλήθεια τόσο κακό να είσαι άθεος;

Facebook Twitter
0

Σε μία επίδειξη σεμνότυφης και μουλωχτής δημοσιογραφίας, το μπλογκ Παραπολιτικά (να μη συγχέεται με το Παραπολιτική) δημοσίευσε ένα άρθρο με τον σκανδαλοθηρικό τίτλο:

«Εκπρόσωπος των Άθεων συνεργάτης του Καμίνη»

Χρειάζεται φυσικά να διαβάσεις την πρώτη παράγραφο του άρθρου για να καταλάβεις ότι ο «εκπρόσωπος των Άθεων» μπορεί να μην είναι καν Άθεος:

«Δεν έχουν τον... Θεό τους ορσμένοι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Ο λόγος για το νομικό του σύμβουλο και συνεργάτη αντιδημάρχου, Αθανάσιο Τσιούρα, ο οποίος είναι και νομικός σύμβουλος της Ένωσης Άθεων.»

Μισό λεπτό:

1ον Ο άνθρωπος με το βαρύγδουπο τίτλο «Εκπρόσωπος των Άθεων» είναι στην πραγματικότητα νομικός σύμβουλος (εκτός των άλλων) και μιας συγκεκριμένης Ένωσης.

2ον Ο ίδιος που αποκαλείται «Συνεργάτης του Καμίνη» είναι στην πραγματικότητα νομικός σύμβουλος ενός αντιδημάρχου.

3ον Καταπληκτικό γράψιμο («ορσμένοι συνεργάτες»), τρομερό χιούμορ («Δεν έχουν τον... Θεό τους!»).

Το κείμενο συνεχίζεται. Αν δε μας έπεισε μέχρι στιγμής με τα ατράνταχτα στοιχεία του ότι κάτι κακό συμβαίνει, προσπαθεί στη συνέχεια να μας μεταδώσει μια αόριστη αίσθηση σκανδάλου.

"Σημειώνεται, ότι οι σκοποί της Ένωσης κάθε άλλο παρά... θεάρεστοι είναι, καθώς συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς, η βελτίωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας περί προσωπικών δεδομένων, με την κατάργηση της καταγραφής του θρησκεύματος σε όλα τα κρατικά αρχεία και έγγραφα, η διαγραφή Θρησκεύματος από το Ληξιαρχείο, η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών και η αποσύνδεση της βάπτισης απο την διαδικασία ονοματοδοσίας.

Μάλιστα, για την τελευταία διεκδίκησή της η Ένωση Άθεων στηρίζεται σε αναφορές του Σηνυγόρου του Πολίτη απο το 2006, οπότε στην θέση αυτή βρισκόταν ο κ. Καμίνης.

Τυχαίο;"

Όχι βέβαια! Καθόλου τυχαίο! Απ’ το 2006 ο Σηνύγορος του Πολίτη (το σηνύγορος μ’ άρεσε και το κρατάω) ύφαινε ένα δολοπλόκο σχέδιο αποχριστιανισμού, που θα ολοκληρωνόταν μόνο όταν ο Καμίνης θα ερχόταν στην εξουσία για να δώσει το χαριστικό χτύπημα στο Χριστιανισμό: Βάζοντας, απλούστατα, έναν αντιδήμαρχο να πάρει για νομικό σύμβουλο τον ίδιο δικηγόρο που δίνει νομικές συμβουλές και σε μία Ένωση! (Ιδιοφυές;) Κι έτσι η παγκόσμια συνωμοσία των Άθεων νίκησε!

Πέρα απ’ την πλάκα, απ’ την ψευδοσυντηρητική σκοπιά και την ανάγκη των μπλογκ να βάζουν συνέχεια ζουμερές «ειδήσεις» (κατασκευάζοντας στην ανάγκη, όπως έκανε και το σάιτ του Χαρδαβέλα που μάλιστα σκίζει κιόλας!), ας ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Κάποιοι στον κόσμο είμαστε άθεοι. Εμπιστευόμαστε περισσότερο όσα που ανακαλύπτουν οι επιστήμονες απ’ ό,τι τις Βίβλους που γράφτηκαν (και ξαναγράφτηκαν) πριν χιλιετίες από κάποιους. Δεν πιστεύουμε ότι μας έφτιαξε ο Θεός, και πολύ περισσότερο δεν πιστεύουμε πως οι παπάδες ή η θρησκεία έχουν κάποια τρομερή μεταφυσική δύναμη ή σημασία.

Ε, και;

Ακόμα και ο συνεργάτης του αντιδημάρχου να ήταν άθεος, ακόμα κι ο αντιδήμαρχος ή ο ίδιος ο Δήμαρχος να μην πίστευαν στη θρησκεία – πού ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Από πότε ήταν «... θεάρεστο» το να αναγράφεται το θρήσκευμα σε όλα τα κρατικά έγγραφα, ή γιατί πιστεύει κάποιος ότι ο Θεός του, αν υπήρχε, θα τραβούσε τρομερό ζόρι για τη μη διαγραφή του θρησκεύματος απ’ τα Ληξιαρχεία (και συγκεριμένα τα ελληνικά);

Θεωρώ ότι οι χιλιάδες Θεοί και όλες οι, συχνά πανομοιότυπες σε βαθμό αντιγραφής, θρησκείες που επινοήθηκαν τις τελευταίες χιλιετίες απ’ όλους τους λαούς, συνέφεραν κυρίως αυτούς που ισχυρίζονταν πως είχαν όλες τις ερμηνείες, πως κατείχαν την απόλυτη αλήθεια.

Με όπλα την ελπίδα για Ανάσταση ή το φόβο για την Κόλαση και τον Σατανά πατροναριστήκαμε να πιστεύουμε πράγματα που μπορεί να είναι αληθινά, μπορεί όμως και όχι.

Και με όπλα τη διαπόμπευση και την δακτυλοδεικτούσα ψευδοσυντηρητική υποκρισία, όσοι δεν πιστεύουμε στις εντολές της θρησκείας μάθαμε να φοβόμαστε πως κάποιο μπλογκ θα υπονοήσει πως «δεν έχουμε τον... Θεό μας» και άρα μάθαμε να παραμένουμε σχετικά σιωπηλοί.

Χωρίς κανέναν καλό λόγο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ