(Ο Χατζηνικολάου τουιτπικάρει από
το πλατώ των ειδήσεων του Alter)
Μπορεί να έβγαλε εδώ και καιρό τα ματομπούκαλα, να βελτίωσε το άκαμπτο προσωπείο του "αντικειμενικού" anchorman (οι κακές παρέες με τον Κουρή, τον Τράγκα και τον Τριανταφυλλόπουλο βλέπεις) και να έγινε ιδιοκτήτης εφημερίδας και ραδιοφωνικού σταθμού αλλά ένα δε κατάφερε.
Να αποτινάξει από πάνω του την έητις ΜΑΚΙ*τικη φλωρίλα. Τα διαδικτυακά groupies του βέβαια δε σκαμπάζουν πολλά από τις αβερωφικές νεοδημοκρατικές καταβολές του και από την αιχμαλωτισμένη στις αντιφάσεις των μιντιακών παρασκηνίων περσόνα του. Τους αρκεί που τους θυμίζει την μέγκατσάνελε εφηβεία τους και που τους χαμογελάει υπομονετικά καθώς πατάει τα πλήκτρα του i-phone του και τους εξαπολύει σόσιαλ γούτσου-γούτσου. Ο (ηλίθιος) πελάτης έχει πάντα δίκιο. Για αυτό γεμίσαμε troktika και διαδικτυακούς μιντιάρχες με αισθητική δελφιναρίου.
*μαθητική οργάνωση της ΝΔ στα 80ς
bonustrack
Ο Στράτος Σαφιολέας έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον μιντιακό σχόλιο χθες στη σελίδα του στο google+ με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση Μέρντοκ και τις συγκρίσεις της με το αμαρτωλό πηγάδι του Αlter το οποίο καλό είναι να το διαβάσουν όσοι μιντιακά εθελοτυφλούντες έλκονται από τα φιλεύσπλαχνα και εσχάτως φιλοlike λογύδρια του Νικόλα αλλά και όσοι δυσανεκτικοί στην λερωμένη μας πραγματικότητα κορεκτάκηδες επιμένουν αυνανιστικά να
ορκίζονται στην τσίγκινη αξιοπρέπεια ενός συστήματος που επαναλαμβανόμενα τιμωρεί το μυρμήγκι και χαιδεύει κουτοπόνηρα
(αν όχι υποβολιμιαία) τον ελέφαντα.
Σκεφτόμουν σήμερα διαβάζοντας την κατάθεση Murdoch στο Αγγλικό Κοινοβούλιο, πως η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας σε θέματα διαφθοράς δεν είναι πως η δεύτερη είναι μια χώρα αγγέλων. Στην Αγγλία ξεδιπλώνεται ένα σκάνδαλο που ακόμα και για τα Ελληνικά δεδομένα είναι συγκλονιστικό. Εκτός από την εφημερίδα που παρακολουθούσε ένα μεγάλο αριθμό τηλεφώνων, μπλεγμένοι φέρονται και οι επικεφαλείς της Scotland Yard.
H υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής:
-- O Murdoch, έκλεισε την εφημερίδα του. Η πρώτη εφημερίδα στην Αγγλία, με δυόμιση εκκατομύρια φύλλα τελείωσε σε ένα βράδυ.
-- Σταμάτησε την προσπάθεια να αγοράσει τη καλωδιακή τηλεόραση BSkyB.
-- H αντιπρόεδρος του ομίλου παραιτήθηκε.
-- Παραιτήθηκαν κορυφαία στελέχη της Βρεττανικής Αστυνομίας.
Η υπόθεση θα έχει συνέχεια, με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας να επιστρέφει εσπευσμένα από την επίσκεψή του στην Αφρική, ενώ ακούγονται φωνές που ζητάνε την παραίτησή του. Στην Αμερική διατυπώνονται ερωτήματα για την επιρροή του Fox News και της Wall Street Journal.
Όταν λέμε "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο" αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Δείτε την σημερινή κατάθεση του Murdoch στο Βρεττανικό Κοινοβούλιο. Ναι, το κείμενο είναι γραμμένο από τους ανθρώπους της Edelman που έχει αναλάβει το crisis managment, και κορυφαία στελέχη της Edelman έχουν ενεργό ρόλο. Αλλά η ουσία παραμένει, και δεν είναι ένα "μαγικό κόλπο" δημόσιων σχέσεων, αλλά η ουσία της θεραπείας:
1 - Παραδέχεσαι το λάθος σου
2 - Αναλαμβάνεις την ευθύνη σου
3 - Συνεργάζεσαι για να αποδωθεί δικαιοσύνη
4 - Εξηγείς τι δε πήγε καλά.
5 - Εξηγείς τι θα κάνεις για να μη συμβεί πάλι
6 - Πληρώνεις το τίμημα που σου ρορίζουν, και μάλιστα περισσότερο
Έτσι δηλώνεις σε όλα τα εμπλακόμενα μέρη ότι αντιλαμβάνεσαι το κακό που έκανες, και ζητάς μια δεύτερη ευκαιρία. Και τότε, μέσα από τη διαδικασία της συγγνώμης και της τιμωρίας, κερδίζεις μια νέα ευκαιρία.
Σε ένα τόσο καλογραμμένο κείμενο να προσθέσω τη χυδαία αντίδραση του όμιλου Κουρή, όταν έγινε φανερό πως το παιχνίδι με τις διαφημιστικές και τις τράπεζες είχε φτάσει στο τέλος.
Ο Κουρής στο Alter έβγαλε ένα crowl που έλεγε: "Το πάρτυ τελείωσε. Οι διαφημιστικές να φέρουν πίσω τα κλεμμένα." Οι διαφημιστικές που έπαιζαν με τις παράνομες επιστροφές έκαναν πως κάτι έλεγαν, ξερόβηξαν και το κατάπιαν. Ο εισαγγελέας δεν είδε τίποτα. Λίγες μέρες μετά ο Κουρής δήλωσε στην Αυριανή πως πούλησε στην Ζάκυνθο "400 στρέμματα παραλίας" και 12 βίλες. Σε πρωτοσέλιδο, με τεράστια μαύρα γράμματα. Που δεν προκάλεσαν τη προσοχή κανενός. Ούτε του Υπουργείου Οικονομικών. Ούτε των δημοσιογράφων. Ούτε των διαφημιστικών. Νέο δάνειο εξασφαλίστηκε από τις τράπεζες. To Alter προσπαθεί να μπει στο άρθρο 99. Στο μεταξύ οι διαφημιστικές κάνουν το σταυρό τους γιατί το κανάλι λειτουργεί και δε θα χρειαστεί να επιστρέψουν τα λεφτά των διαφημιζόμενων που έχουν πληρωθεί. Άκρα του τάφου σιωπή. Στο μεταξύ, λεφτά των φορολογουμένων - συγγνώμη των ΑΓΡΙΑ φορολογουμένων - έχουν χρησιμοποιηθεί για να σταθεροποιήσουν τις τράπεζες, οι οποίες δανείζουν ένα κανάλι που βασικά έχει χρεοκοπήσει. Όλα καλά, έτσι;
Όχι. Δεν είναι όλα καλά. Και δεν είναι θέμα ηθικής. Είναι θέμα λογικής. Διότι όλα εδώ πληρώνονται. Μπορεί να μη πληρώσουν μόνο οι αδικούντες αλλά και οι αδικούμενοι και οι άσχετοι. Θα πληρώσουμε όλοι, γιατί συνεχίζουμε να κοιτάμε απαθείς και αποχαυνωμένοι. Και το θέμα μου δεν είναι ο Κουρής, το Alter και η Αυριανή, αλλά η γενικότερη στάση μας απέναντι στη σχέση εγκλήματος και τιμωρίας. Η ύπαρξη αυτής της σχέσης στην Αγγλία, και της ανυπαρξία της στην Ελλάδα συνιστά της σημαντική, τη κρίσιμη διαφορά στα θέματα διαφθοράς μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας.
Η συνέχεια στις οθόνες μας, μπροστά στα μάτια του κόσμου
το δράμα και η κάθαρση στην Αγγλία και η Ελληνική τραγωδία.
σχόλια