Ο δημιουργός του Buddyhead Travis Keller.

Facebook Twitter
0

Ο 34χρονος Travis Keller είναι ο δημοσιογράφος- δημιουργός του Buddyhead, ενός απ τα επιδραστικότερα μουσικά site της ανεξάρτητης αμερικανικής μουσικής σκηνής. Όλα ξεκίνησαν το 1998, όταν αποφάσισε να μετακομίσει απ τo Illinois στην Καλιφόρνια. Ο λόγος; Βαριόταν την ζωή στο Illinois και ήθελε να καλύψει ένα κενό στην ροκ σκηνή που νόμιζε ότι υπήρχε.

«Τότε ήμασταν πέντε άνθρωποι στο ίντερνετ» λέει. Τα κατάφερε. Το 2007 το Kerrang! θα τον τοποθετήσει στην θέση νούμερο 37 στην ετήσια λίστα του περιοδικού με τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στην ροκ μουσική σκηνή.

Παράλληλα θα δημιουργήσει την ομώνυμη εταιρεία. Κάτω απ την ετικέτα Buddyhead θα κυκλοφορήσουν ονόματα, όπως The Icarus Line,  Radio Vago, Modwheelmood, The Dillinger Escape Plan, Your Enemies Friends, Murder City Devils, Shat.

  

Τον ανακάλυψα το 2000 όταν μπήκα μετά από προτροπή φίλου στην σελίδα του. Το πάθος του για την ροκ μουσική ανακατεμένο με ένα διαβολικό χιούμορ συν μια rock and roll στάση ζωής που έμοιαζε αληθινή  ήταν αρκετά για να κολλήσω. Ήμουν εθισμένος με την ενότητα Gossip.

Το 2007 θα είναι μια αξέχαστη χρονιά για τον ίδιο αλλά και για το αναγνωστικό κοινό του Gossip. Συναντά τα Χριστούγεννα τον Marilyn Manson, στην σουίτα ενός ξενοδοχείου στο δυτικό Χόλιγουντ. Ο Manson είναι φτιαγμένος με κοκαΐνη, στο δωμάτιο βρίσκεται η 20χρονη φίλη του. Ο Travis θυμάται για το cover story του LA Weekly τον Ιούλιο του 2009: «Στην αρχή με ρώτησε αν είχα κοκαΐνη. Ύστερα άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω στο δωμάτιο. Σε παρακαλώ, Travis μην πηδήξεις την φίλη μου, έλεγε. Την αποκαλούσε Snowflake, υποθέτω ότι ο λόγος ήταν επειδή στα σόου που έκαναν μαζί κρατούσε όλη την κοκαΐνη για  πάρτη της.»

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του πάρτι, ο Keller συνδέει το ipod του με το στέρεο και από τα ηχεία ακούγονται οι Led Zeppelin. O Manson του λέει ότι το Νοέμβριο θα πήγαινε στην Αγγλία σε ένα reunion gig που θα έκαναν οι Zeppelin, αλλά ήταν σίγουρος ότι θα βαριόταν γιατί το μόνο κομμάτι που ήξερε απ αυτούς ήταν το «Stairway to Heaven».

«Ποζέρι! Είναι δυνατόν να είσαι μέλος ροκ μπάντας και να ξέρεις μόνο ένα κομμάτι των Zeppelin! Η μάνα μου ξέρει περισσότερα» δηλώνει στην συνέντευξη, ενώ μερικές μέρες αργότερα ο Manson απειλεί απ την σελίδα του, στο my space ότι θα τον σκοτώσει, ζητώντας μάλιστα την βοήθεια των θαυμαστών του.

 

  

Εκτός από την μουσική o Travis Keller αγαπά την φωτογραφία και το Skateboard και ετοιμάζει το πρώτο του φωτογραφικό άλμπουμ. Συνεχίζει με την ομάδα του να κυκλοφορεί μουσικές, να τρέχει το Buddyhead, και όταν τον ρωτάνε αν είναι σαν το Pitchfork απαντά «Well, yeah, if we were virgins and bed-wetters».

 

*Στο ελληνικό ίντερνετ κάποιοι προσπάθησαν να τον αντιγράψουν, όμως οι καημένοι υιοθέτησαν μόνο το περιτύλιγμα. Δήθεν καυστική γλώσσα, ψηλομύτικες κριτικές, μια στάση 'εμείς είμαστε και άλλοι δεν είναι'. Ξεχνώντας τελικά το βασικό λόγο για τον οποίο ξεκίνησε ο Travis Keller όλα αυτά: Την αγάπη του για την μουσική.

Το κανάλι του στο you tube

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ