Όλοι γνωρίζουμε πως η φύση είναι ουσιαστικά ένα δίκτυο, που λειτουργεί ως ένας ζωντανός οργανισμός. Γνωρίζετε όμως ότι οτιδήποτε γύρω μας μεταφέρει πληροφορίες όπως τα… συναισθήματα ; Το νερό μπορεί να… ακούει και αντιδρά στις σκέψεις μας ; Καλώς ήρθατε στα κουφώς κείμενα επεισόδιο 4.
Ο Cleve Backster (γεννήθηκε το 1924) εργαζόταν στην CIA ως ανακριτής υπόπτων. Μια μέρα όμως η ζωή του άλλαξε δραματικά! Στις 2 Φεβρουαρίου 1966 καθόταν στο γραφείο του σε ένα διάλειμμα όταν αποφάσισε να ποτίσει το φυτό του. Ο ίδιος εργαζόταν με τον «ανιχνευτή ψεύδους» , ένα μηχάνημα που μετρά πολλές ενδείξεις για να δείξει τις αντιδράσεις του ανθρώπου, έτσι ώστε να καταλαβαίνει πότε κάποιος λέει ψέματα ή όχι. Σκέφτηκε λοιπόν να ποτίσει το φυτό του και να το συνδέσει με το γαλβανόμετρο του (μέρος της συσκευής που δείχνει τις “ψυχικές” αντιδράσεις) για να παρατηρήσει τις αντιδράσεις του. Προς έκπληξη του όταν το νερό έφτασε στα φύλλα του φυτού , το μηχάνημα κατέγραψε αντίδραση παρόμοια με αυτήν που έχουν οι άνθρωποι, όταν νιώθουν έντονα συναισθήματα. Το γεγονός αυτό του προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και αποφάσισε να συνεχίσει την έρευνα του. Τα αποτελέσματα της έρευνας του ήταν εντυπωσιακά!
Σε ένα από τα πειράματα του έβαλε ένα φυτό σε ένα δωμάτιο και ένα άλλο φυτό σε ένα άλλο δωμάτιο αρκετά πιο μακριά από το πρώτο. Έπειτα έβαλε ένα άτομο να ποδοπατήσει το ένα φυτό και να το «σκοτώσει»! Βέβαια η χρήση των εισαγωγικών δεν είναι απαραίτητη, καθώς οι ενδείξεις του γαλβανόμετρου ήταν πολύ έντονες κατά την διάρκεια που ο εθελοντής ποδοπατούσε το φυτό, ενώ μετά οι αντιδράσεις άρχισαν να μειώνονται και τελικά σταμάτησαν (όπως θα έκανε μια καρδιά που πεθαίνει)! Στη συνέχεια έβαλε το ίδιο άτομο να μπει στο άλλο δωμάτιο μαζί με άλλα 5 άτομα και να πλησιάζουν το άλλο φυτό, ένας ένας με τη σειρά. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, ενώ η αντίδραση του φυτού δεν ήταν έντονη στην παρουσία των άλλων 5 ατόμων, όταν πλησίασε το άτομο που είχε δολοφονήσει το άλλο φυτό, η βελόνα του μηχανήματος αναπήδησε! Πως κατάφερε το δεύτερο φυτό να αναγνωρίσει τον δολοφόνο;
Ένα άλλο ενδιαφέρον πείραμα το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1980, αφορά την αντίδραση των λευκών αιμοσφαιρίων ενός ατόμου όταν διάβαζε ένα άρθρο σχετικά με την γενετική στο περιοδικό… Playboy! Στην αρχή λίγο αίμα από το χέρι του Steve White τοποθετήθηκε σε ένα δοχείο μακριά από τον ίδιο και συνδέθηκε με καλώδια για να μετρήσουν τις ενδείξεις του. Έπειτα μια κάμερα τοποθετήθηκε πάνω από τον ώμο του καθώς διάβαζε το άρθρο, αλλά δεν υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τα λευκά αιμοσφαίρια του. Για τον λόγο αυτό του ζητήθηκε να δει και… τα υπόλοιπα περιεχόμενα του περιοδικού! Τα λευκά αιμοσφαίριά του άρχισαν να... τρελαίνονται (;) καθώς ξεφύλλιζε τις υπόλοιπες σελίδες, μέχρι που έκλεισε το περιοδικό και βρέθηκαν ξανά σε στάση ηρεμίας. Δείτε το βίντεο το οποίο δείχνει διάφορα πειράματα (συμπεριλαμβανομένου και το παραπάνω) και τα αποτελέσματα τους.
Καθώς αρκετά από αυτά τα πειράματα εκτελούνται τώρα από πολλά ερευνητικά πανεπιστήμια, αν αποδειχθούν πλήρως (μεγάλο μέρος των πειραμάτων του έχουν αποδειχθεί) θα αποδειχθεί ότι για μια ακόμη φορά γνωρίζουμε τόσα λίγα πράγματα για τον κόσμο γύρω μας. Πολλοί μιλούν για μια επιπλέον διάσταση για την οποία δεν γνωρίζουμε, στην οποία μεταφέρονται οι πληροφορίες (σε φυτά, ζώα) απλώς εμείς δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε.
Τέλος να σας αφήσω με το νερό που ακούει τις σκέψεις μας και αντιδρά αναλόγως! Ένας ερευνητής από την Ιαπωνία διεξήγαγε κάποια πειράματα και ανακάλυψε ότι το νερό... ανέπτυσσε εξαγωνικούς κρυστάλλους όταν βρισκόταν σε θερμοκρασία χιονιού (όπως τις νιφάδες), ενώ έχανε πλήρως την δομή του όταν το αγνοούσαν πλήρως. Υπάρχει ολόκληρο το ντοκιμαντέρ στην σελίδα http://enwaterment.com/new/01-emoto.html (είναι 4 βίντεο) . Τα λέμε την άλλη Δευτέρα!
Cleve Backster:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cleve_Backster
Τα πειράματα του Cleve Backster:
http://www.youtube.com/watch?v=V7V6D33HGt8&feature=related
http://metafisiko.com/plants/plant_senses.htm
Το νερό που... διαλογίζεται:
http://nekthl.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html
ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ!
σχόλια