VERBATIM (extra*) #26

Facebook Twitter
0

 

 
 
 
 
 
 


«Εάν βρεθεί ένας και μου αποδείξει ότι έχω λάθος με τους όρους που έθεσα για την παραμονή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, τότε εγώ θα αποσυρθώ και θα κλειστώ σε μοναστήρι»
 
 


Μάλλον επηρεασμένος από την άκρατη συμπαράσταση στον ηγούμενο Εφραίμ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δίνει υποσχέσεις.
 
 



«... Δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος Βουλευτής. Τι θα κατέβω να πω μετά στους Σαμιώτες; Αν κάνω κάτι τέτοιο θα πάψω να έχω φωνή. Ως δημοσιογράφος ανήκω σε όλο τον κόσμο».
 


Παρότι θα ήταν ικανός να παίρνει συνέντευξη και από τον εαυτό του ο Γιώργος Αυτιάς λέει το τολμηρό όχι σε πρόταση της ΝΔ, να κατέλθει στον πολιτικό στίβο.
 
 




«Δείξτε στον Βουλφ τα παπούτσια σας- Ένα παπούτσι για εσάς κύριε Πρόεδρε!» .
 


Με αυτό το σλόγκαν Γερμανοί διαμαρτύρονται έξω από το σπίτι του Κρίστιαν Γούλφ μετά τις αποκαλύψεις για το όχι και τόσο διάφανο παρελθόν του κυρίου προέδρου.
 
 




«Ναι, έχω βιώσει την κατάθλιψη και ακόμα την παλεύω. Δεν είναι γρίπη για να περάσει. Η κατάθλιψη δε σε επισκέπτεται όταν η αιτία είναι προφανής. Αφήνει όμως ωριμότητα, σε κάνει να σκέφτεσαι πολύ και να γράφεις εξαιρετικά!
 


Τα αποθέματα της ψυχής. Η Ελένη Ράντου για την ασθένεια ως βάρος αλλά και ως αφορμή δημιουργίας.
 
 
 


Φαντάζομαι πως αν φτάσω τα 100 θα είμαι ακόμα πιο αντιπροσωπευτικός του χαρακτήρα που κρύβω μέσα μου…Κάποτε, όταν ήμουν πιτσιρικάς, στα 12 -13 μου, έβλεπα κάποιον που ήταν 30 χρόνων και έλεγα “αυτός είναι γέρος’’. Τώρα κλείνω τα 40 μου και αισθάνομαι εγώ πιτσιρικάς.
 


Ο Σάκης Ρουβάς τοποθετείται με αφορμή τα γενέθλια του (και η δήλωση του αναλύεται περισσότερο από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Παπαδήμου).
 
 
 


«Η κινηματογραφική αυτή ταινία είπε αν και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εξαιρετική απόδοση της Μέριλ Στριπ, έχει μία μακάβρια ποιότητα. Οι σκηνές παρουσιάζουν μία γυναίκα που δεν είναι στα καλά της».
 


Ο υπουργός Εξωτερικών επί Θάτσερ Ντάγκλας Χέρντ εκφράζει με τακτ τη διαφωνία του με την κινηματογραφική αποδόμηση της Σιδηράς Κυρίας.
 
 
 


"Είναι άλλο να πεις ότι θα βάλω και εγώ την πινελιά μου σε έναν πίνακα για να γίνει πολύχρωμος και άλλο να βάλω την πινελιά μου για να γίνει παρδαλός. Εγώ δεν θέλω να κάνω τον πίνακα του ΠΑΣΟΚ παρδαλό"
 


Αν έχει αφήσει κάτι αυτή η κρίση στα εξέχοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι μια πιο ευγενική φύση. Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απαντήσει αν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος.
 
 
 


«Στο τέλος της ζωής μου, θα συνειδητοποιήσω πως όχι μόνο δεν είμαι αξιαγάπητη, αλλά αντιθέτως, δεν είμαι καν άξια ν΄ αγαπηθώ.  Πιστεύω πως υπάρχει κάτι λάθος σε μένα από τα θεμέλια!»
 

Δολοφόνοι για μοναχικές καρδιές. Η Demi Moore μετά τις απιστίες του Άστον Κούτσερ χάνει την αυτοπεποίθηση της.
 
 


«Συνήθως, το κλίμα των γιορτών μου μεταδίδει μια καλή διάθεση. Αυτές οι γιορτές όμως, δεν ήταν όπως οι προηγούμενες. Λόγω της οικονομικής κρίσης και, παρά τα φώτα και το γιορτινό περιβάλλον, τα συναισθήματα ήταν πιο μελαγχολικά».
 


Πως πέρασα στις γιορτές. Σε mood  μαθητικής έκθεσης η Έλενα Ράπτη τουιτάρει τη γλυκιά θλίψη της.
 
 



«Ο Τύπος έχει ξεφύγει. Η κόρη μου κρατούσε τη συγκεκριμένη εφημερίδα και κλαίγοντας με ρωτούσε γιατί με έκαναν σα γουρούνι…Θέλω να προστατέψω τα παιδιά μου από το να με βλέπουν σα γουρούνι στις εφημερίδες».
 


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος που ξέρει να κλείνει στόματα,  προσπαθεί να αιτιολογήσει την απόφαση του για αγωγή στην εφημερίδα Παρασκευή+13 που τον παρουσίασε με γουρουνοκεφαλή.
 
 



"Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, στη θέση των Φολκσβάγκεν θα έλθουν τα κάρα με τα μουλάρια. Η Ελλάδα θα γίνει φτωχότερη και από την Αλβανία και αυτό θα πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα στους Έλληνες".
 


Οι απειλές που έγιναν ρουτίνα. Ο επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων DWS, Κλάους Καλντεμόργκεν προβλέπει τα χειρότερα αλλά δεν έχει πια κανείς το κουράγιο να τρομάξει.
 
 
 


«Αρκεί να αναλογιστεί κανείς το πλήγμα που θα δέχεται καθημερινά το χριστιανικό συναίσθημα των περιοίκων αλλά και των διερχομένων Ελλήνων, όταν 5 φορές την ημέρα, ευρισκόμενοι στην περιοχή του Βοτανικού θα είναι υποχρεωμένοι να ακούν το "κάλεσμα" του ιμάμη προς τους μουσουλμάνους για προσευχή.
 


Από τον Πειραιά όπου ακούγονται μόνο καμπάνες ο σεπτός Μητροπολίτης Σεραφείμ σηκώνει και πάλι το λάβαρο προσφεύγοντας κατά του τεμένους στο Βοτανικό.
 
 


«Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνο. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους…Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας».
 


Only for rent, not for sale. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι που ρίχνει την ιδέα να πληρώσουν οι αρχαίοι και πάλι τις νεοελληνικές αμαρτίες.
 
 
 


«Για ένα κόκκινο, καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει συνεχώς το παιδί μου… Μου έφεραν 30 αστυνομικούς, λες και βρήκαν τον τρομοκράτη».
 


Έτσι ακριβώς όπως της αξίζει, κλείνει η κωμικοτραγική ιστορία του ελληνικού σοσιαλισμού. Με τις οιμωγές του Κίμωνα.
 
 


«Υπάρχει περίπτωση η τρόικα να ρωτήσει "η Ισπανία που είναι πιο πλούσια χώρα έχει 150 ευρώ χαμηλότερο κατώτατο μισθό, εσείς τι κάνετε;" Εκεί τι απαντάς;».
 


Ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής προετοιμαζόμενος για ερωτήματα και όχι για απαντήσεις.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ