Greek Jesus Win#

Facebook Twitter
0

Στο 9gag (via Kelly) μπήκε αυτή η ΦΟΒΕΡΗ φωτογραφία με λεζάντα. 

Σύντομα οι Έλληνες κατέκλυσαν το σάιτ κι ένας απ' αυτούς, ο τραγουδιστής των Black Path έγραψε:

*ένα τραγούδι του

Δεν ήταν όμως o αυθεντικός Έλληνας Ιησούς (update: ένα ανώνυμο σχόλιο μου έγραψε πως ο τραγουδιστής αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν ήταν ο αυθεντικός) και οι Έλληνες σχολιαστές ΒΓΗΚΑΝ ΑΠ' ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ.

Μέχρι που βρέθηκε ο αληθινός διαδηλωτής:

[Όλα τα παρακάτω είναι απ' τα ελεύθερα, ανοιχτά σχόλια στη δημόσια σελίδα του 9gag και αναρτήθηκαν απ' τους ενδιαφερόμενους δημοσίως με σκοπό να διαβαστούν. Δεν είναι απ' τα κρυφά facebook κανενός, αλλά απ' τη δημόσια σελίδα του 9gag.] 

OK! THATS YOUR REAL "JESUS" http://www.facebook.com/profile.php?id=645203454 -APOLLON LIAKOPOULOS.ITS NOT SO HARD 2 FIND IT.-! MEXIS DUDE IS JUST A PRICK WHO IS PROMORING HIS SHITYY , douche bag MUSIC ! MERCY PLS WITH THAT SHIT!

Ο Απόλλωνας τα πήρε πολύ άσχημα που ο άλλος πήγε να του κλέψει τη δόξα - και δικαίως άρχισε να του τα χώνει, λέγοντας: "The guy in the pic is me."

Update 27/2:

Ο Α. Λιακόπουλος μου έστειλε επιστολή θεωρώντας ότι έπρεπε να είχα κάνει καλύτερο ρεπορτάζ (έστω κι αν αυτό είναι ένα μπλογκ με Μικροπράγματα και παρ' ό,τι αυτό που ήθελε να είχα πει το είχα πει). Λέει πως έπρεπε να είχα κάνει τον κόπο να διασταυρώσω τις πληροφορίες για τα πραγματικά περιστατικά και να τα ερμήνευα ο ίδιος με αμεροληψία και ψυχρή λογική. 

Μου εξηγεί τα γεγονότα απ' τη δική του σκοπιά:

Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεστε ενημέρωση από ανώνυμο αναγνώστη για να καταλάβετε εάν το «alter ego» μου προέβη όντως σε παραδοχή της «πλάκας», και ύστερα από πόση πίεση από εμένα προσωπικά και άλλους, όταν έχετε εμπλουτίσει το δημοσίευμα με τα δικά μου σχόλια που αναφέρονται σ’ αυτό ακριβώς.

Ούτε είναι ακριβές ότι τα πήρα πολύ άσχημα -έστω «δικαίως»- που ο άλλος πήγε να «μου κλέψει τη δόξα». Εάν επιζητούσα αυτή τη «δόξα» θα μπορούσα να την είχα διεκδικήσει εξαρχής. Άλλο αυτό όμως, και άλλο να παρακολουθώ κάποιον άλλο να οικειοποιείται την εικόνα μου και τη δράση μου στο πλαίσιο μιας γενικής απεργίας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, καθώς και να εκμεταλλεύεται τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψή μου για να διαφημίσει την άγνωστη μπάντα του και τα σαμπουάν του μπαμπά του ενάντια στην καράφλα! Αξίζει ακόμα να επισημάνω ότι εάν επρόκειτο μόνο για το σχόλιό του που αναδημοσιεύεται παραπάνω θα το θεωρούσα κι εγώ πλάκα και δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου. Υπήρχαν ορισμένα ακόμη (από τον ίδιο, υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματός του, ακόμα και από τον πατέρα του!), τα οποία ενίσχυαν την πεποίθηση των –ευκολόπιστων, είναι η αλήθεια– σχολιαστών της σελίδας περί της ταυτότητάς του ως «Ιησού», που δεν θα τα βρείτε πια διότι το αρχικό προφίλ του στο facebook διαγράφηκε ύστερα από καταγγελία μου –γεγονός το οποίο αποτελεί ελαφρυντικό για τους αναγνώστες σας που μοιράστηκαν τη γνώμη τους στα σχόλια του άρθρου, αλλά για εσάς προσωπικά όχι.

Παραδέχομαι ότι κακώς αποκαλύφθηκα, κυρίως διότι επέτρεψα σε κακοπροαίρετους όπως εσείς να διαστρεβλώσουν την ουσία της υπόθεσης, όπως κάνατε λέγοντας ότι άρχισα να του τα χώνω δηλώνοντας την «πραγματική μου» ταυτότητα. Δυστυχώς το έκανα, ύστερα όμως από τρεις ημέρες πραγματικά μάταιης προσπάθειας να αποκαλύψω ότι τα 7.000 περίπου άτομα στα οποία «άρεσαν» τα σχόλιά του είχαν εξαπατηθεί.

Πραγματικά πάντως θεωρώ ότι η ιστορία αυτή άξιζε να δημοσιευτεί, γιατί άπτεται ιδιαίτερα σημαντικών και επίκαιρων θεμάτων σχετικά με την αλήθεια στο Ίντερνετ, απλώς δίχως να αναφέρονται ονόματα και δίχως να χειρίζεστε το θέμα σαν να σχολιάζετε σε τηλεοπτικό μεσημεριανάδικο.

Απάντηση: Παρ' ό,τι διαφωνώ σε πολλά απ' όσα γράφει (του τα έγραψα με μέιλ, ας μην κουράζω), και παρ' ό,τι δεν υποχρέωσε το 9gag να δημοσιεύσει επιστολή του αλλά μόνο εμένα, εκπλήσσομαι γιατί θεωρώ πως αν "έριχνε" κάποιον το άρθρο ήταν τον τραγουδιστή - εξ ου και το βίντεοκλίπ, κι όχι φυσικά για διαφήμιση!

Απ' την πρώτη στιγμή έγραψα πως δικαίως ο Απόλλωνας τα πήρε, μιας και είχε δίκιο. Κι όταν κατάλαβα ότι ήταν σημαντικό γι' αυτόν το να γραφτεί ότι ο τραγουδιστής παραδέχτηκε το λάθος του, το πρόσθεσα αμέσως με update, λίγη ώρα μετά την αρχική δημοσίευση. 

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά του μαζί μου και τα βρίσκω όλα αυτά υπερβολικά. Αλλά κατανοώ πως μπορεί να αντιδρούσα (πάλι δικαίως) κι εγώ έτσι αν είχαν συμβεί σε μένα όλα αυτά: Αν με είχαν συλλάβει, με είχαν χτυπήσει, με έτρεχαν στα δικαστήρια και είχα κι έναν τραγουδιστή που οικειοποιούνταν την περιπέτειά μου, πιθανότατα θα ένιωθα ενόχληση ακόμη και μ' αυτούς που με υποστήριξαν - έστω και χωρίς πλήρες ρεπορτάζ. 

Χαίρομαι που είπε την πλευρά του - και τον υποστηρίζω.

Πάντως το σύνθημα "DOWN WITH THE FAKE JESUS" παραμένει το καλύτερο και πιο σουρελιστικό που άκουσα εδώ και πολύ καιρό... 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ