Ο φωτογράφος που απαθανάτισε το selfie του Ομπάμα εξηγεί

Ο φωτογράφος που απαθανάτισε το selfie του Ομπάμα εξηγεί Facebook Twitter
4

O φωτογράφος της Agence France- Presse, Roberto Schmidt, είναι ο επαγγελματίας που τράβηξε μια από τις πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίες της χρονιάς. Τη στιγμή που απαθανάτισε τον Ομπάμα να βγάζει selfie με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και την πρωθυπουργό της Δανίας Helle Schmidt, δεν περίμενε πως το στιγμιότυπο αυτό θα έπαιρνε τόσο μεγάλη έκταση.

 

Ο φωτογράφος που απαθανάτισε το selfie του Ομπάμα εξηγεί Facebook Twitter

Οι αντιδράσεις που κυριάρχησαν έκαναν λόγο για ασέβεια και ανάρμοστη συμπεριφορά που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε τέτοιο μέρος και από τέτοιες προσωπικότητες.

Μεγάλος ντόρος έγινε και για το "στραβοκοίταγμα¨της Πρώτης Κυρίας. Οι λεζάντες στις φωτογραφίες κάνανε λόγο για ζηλόφθονο βλέμμα εκνευρισμένης συζύγου και από εκεί και έπειτα ακολούθησαν σειρά ιστοριών που ήθελαν να έχει υπάρξει έντονη δυσφορία από πλευράς της.

Ο φωτογράφος που απαθανάτισε το selfie του Ομπάμα εξηγεί Facebook Twitter

Την Τετάρτη, ο Schmidt εξήγησε τι έγινε πριν και μετά από αυτή την μοναδική στιγμή, την οποία όπως ο ίδιος λέει τα Μέσα επέλεξαν να απομονώσουν και επιλεκτικά να εξελίξουν όπως περίπου θα ήθελαν. Το ακριβές σχόλιό του για το πως ο ίδιος τράβηξε και τι είδε στην τελετή έχει ως εξής:

" Υποθέτω ότι είναι ακόμη ένα σημάδι των καιρών μας το γεγονός πως αυτή η εικόνα έλαβε περισσότερη προσοχή από ό,τι το ίδιο το γεγονός το οποίο συνέβαινε στο γήπεδο. 

 Εντελώς ξαφνικά αυτή η γυναίκα έβγαλε το κινητό της τηλέφωνο και τράβηξε μια φωτογραφία του εαυτού χαμογελώντας με τον Cameron και τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Εγώ πάλι εντελώς αντανακλαστικά τράβηξα τη φωτογραφία. Όλοι γύρω μου στο γήπεδο, χόρευαν, τραγουδούσαν και γελούσαν, για να τιμήσουν τον Νέλσον Μαντέλα. Θύμιζε περισσότερο γιορτή παρά κηδεία. Η τελετή είχε ήδη διαρκέσει δύο ώρες και ήθελε άλλο τόσο για να ολοκληρωθεί και τα πράγματα είχαν χαλαρώσει αρκετά. Δεν θεώρησα πως είδα κάτι σοκαριστικό.

 Aργότερα, συνειδητοποίησα τον χαμό που γινόταν στα social media και τα σχόλια για την ενοχλημένη Michelle Obama και την απρέπεια των πρωθυπουργών. Αλλά, οι φωτογραφίες μπορούν να ξεγελάσουν. Στην πραγματικότητα, μόλις λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, η Πρώτη Κυρία αστειευόταν με τους γύρω της, συμπεριλαμβανομένου της πρωθυπουργού της Δανίας και του Κάμερον. Το αυστηρό βλέμμα της ήταν μια τυχαία γκριμάτσα που επίσης τυχαία απαθανάτισα.

Τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες εντελώς αυθόρμητα, χωρίς να σκεφτώ τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν. Εκείνη τη στιγμή δεν είχα μπροστά μου ηγέτες αλλά απλούς ανθρώπους όπως εγώ και εσείς. Αμφιβάλλω αν κάποιος θα μπορούσε να παραμείνει εντελώς αυστηρός και προσηλωμένος στη τελετή καθ'όλη τη διάρκεια της ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γιόρταζαν στο γήπεδο.

 Για μένα, η συμπεριφορά αυτών των ηγετών, ακόμη και το selfie, φαίνονται απόλυτα φυσικά. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σταθεί κανείς σε αυτό μιας και όλοι θα κάναμε ακριβώς το ίδιο."

 

Ο φωτογράφος που απαθανάτισε το selfie του Ομπάμα εξηγεί Facebook Twitter

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM