ΔΝΤ: “Το λάθος μας στην Ελλάδα είναι μια παλιά ιστορία”

ΔΝΤ: “Το λάθος μας στην Ελλάδα είναι μια παλιά ιστορία” Facebook Twitter
1

 

“Παλιά ιστορία” χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέφρι Ράις, το λάθος με τους πολλαπλασιαστές που επιβάρυναν το δημοσιονομικό πρόγραμμα στη χώρα μας. Ο κ. Ράις αναγνώρισε ότι οι υποθέσεις ήταν λανθασμένες αλλά όπως είπε στη συνέχεια άλλαξαν.

 

Ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ο κ. Ράις, είπε ότι η συζήτηση για την απελευθέρωση τους είναι ένα «σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί με έναν κοινωνικά ισορροπημένο και δίκαιο τρόπο».

 

Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα αποχωρήσουν από την Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ότι αναμένεται επιστροφή τους τον Ιανουάριο.

Σε ερώτηση για το κλίμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τις πολιτικές αντιδράσεις ανέφερε πως η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός περνάνε δύσκολα, ωστόσο η στήριξη του ΔΝΤ είναι εμφανής και επικεντρώνεται στο να ανακτήσει η Ελλάδα την ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να εξέλθει η χώρα από την κρίση.

Επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει τα περί νέου «Grexit» αναφέροντας πως τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν απαντήσει δημοσίως στο επιχείρημα ότι Ελλάδα θα πρέπει να εξέλθει από το ευρώ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια