Τουρκία: Δεν ισχύει για την Κύπρο η συμφωνία της Άγκυρας με την ΕΕ

Τουρκία: Δεν ισχύει για την Κύπρο η συμφωνία της Άγκυρας με την ΕΕ Facebook Twitter
0

Η Άγκυρα έστειλε επιστολή στην ΕΕ που ξεκαθαρίζει ότι η πρόσφατη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών δεν θα ισχύει για την Κύπρο. Ουσιαστικά η Τουρκία έκανε για άλλη μια φορά γνωστή τη θέση της ότι δεν αναγνωρίζει ως μέλος της ΕΕ την Κύπρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερο και τον Σκάι, η Τουρκία αναφέρει πως εξακολουθούν να ισχύουν οι θέσεις που είχε διατυπώσει την 1η Μαΐου 2004 (ένταξη Κύπρου) και την 29η Ιουλίου 2005 (υπογραφή Πρωτοκόλλου). Με τον τρόπο αυτό, η Άγκυρα ξεκαθαρίζει πως δεν αναγνωρίζει ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. και τη συμφωνία που υπογράφηκε στις 16 Δεκεμβρίου θα την εφαρμόσει με όλες τις χώρες της Ένωσης, πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κύπρος ζήτησε από την Κομισιόν να απαντήσει ανάλογα προς την Άγκυρα. Η νομική υπηρεσία του Συμβουλίου φέρεται να θεωρεί τη δήλωση της Τουρκίας είναι μονομερής και δεν έχει καμιά επίπτωση επί της υποχρέωσής της να εφαρμόσει τη Συμφωνία Επανεισδοχής Παρανόμων Μεταναστών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM