Ένα ψηφιακό βιβλίο που 'φοριέται'

Ένα ψηφιακό βιβλίο που 'φοριέται' Facebook Twitter
3

Μια εντυπωσιακή εφεύρεση που αποδεικνύει ότι το βιβλίο ως αντικείμενο μπορεί να εμπνεύσει καινοτόμες ιδέες χωρίς να χάσει την υπόστασή του, μας έρχεται από το Media Lab, του Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Πρόκειται για μια συσκευή που αποτελείται από δύο μέρη. Ένα γιλέκο που φοριέται από τον αναγνώστη και σκοπό έχει να επαυξήσει την εμπειρία της ανάγνωσης, μεταδίδοντας ερεθίσματα στο σώμα του (επιτόπιες αλλαγές θερμοκρασίας, πιέσεις σε διάφορα σημεία, τεχνητή αύξηση των παλμών) ανάλογα με την εξέλιξη της πλοκής.

Το άλλο μέρος, που θυμίζει περισσότερο βιβλίο, λειτουργεί ως πομπός αφού αισθάνεται σε ποιο σημείο της αφήγησης βρίσκεται ο αναγνώστης, και, μέσω ασύρματης σύνδεσης με το 'γιλέκο', μεταδίδει τις εντολές για τα ερεθίσματα. Παράλληλα, μέσω 150 φωτοστοιχείων led αλλάζει τον περιβάλλοντα φωτισμό του ώστε να αντικατοπτρίσει την ατμόσφαιρα της αφήγησης.

Το σύστημα που αποτελεί την καρδιά της εφεύρεσης ονομάζεται "sensory fiction", και αποτελεί ευρεσιτεχνία  τεσσάρων φοιτητών του φημισμένου Media Lab του ΜΙΤ.

Δείτε το πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο

[via]

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια